Reklama

Reklama

Legie - Patria Nostra

Česko, 2007, 56 min

Režie:

Lucie Králová

Obsahy(1)

Francouzská cizinecká legie. Jak to tam asi vypadá? Může to něco přinýst? To se dozvíme v tomto dokumentu Lucie Králové, která vyzpovídala pár mužů, kterří po revoluci do legie odešli. (Vertigo666)

Recenze (8)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Samotnému natáčení předcházel inzerát v České televizi, jehož prostřednictvím Lucie Králová hledala muže, kteří sloužili ve Francouzské cizinecké legii. Skrze jejich osobní výpovědi o životních zkušenostech a poznáních, které zde nabyli, a současně použitím autentických záběrů a fotografií z vojenských akcí, režisérka vytváří intimní portrét těchto odvážných mužů. Sleduje jejich odlišné motivace – od nutnosti, možnosti úniku a finančních důvodů, přes touhu po dobrodružství, akci a poznání, ale i potřebu pomáhat, až po naplnění snů a životních cílů. Nezapomíná na zpovědi rodinných příslušníků a nastínění odlišných rodinných zázemí jakožto dalšího určujícího motivačního faktoru. Citlivě se dotýká otázek patriotismu, hrdosti, ale i psychického vypětí pramenícího z tvrdosti vojenského režimu a dlouhého odloučení od blízkých lidí, či ze setkání se smrtí. VELICE SILNÝ FILM. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Konečně nějaký dokument, který vyzpovídal bývalé (české) legionáře. Je důležité, že jde o BÝVALÉ legionáře, protože o své službě Francii mluví bez jakéhokoliv pokrytectví a přetvářky. ()

gjjm

všechny recenze uživatele

Všichni o tom mluví jako o nejlepším dokumentu, co kdy viděli...Bohužel, já to ještě neviděl, ale zkusím to co nejdřív napravit, slibuju :) ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. V posledných dňoch som začal sledovať veci okolo francúzskej légie a vrcholom zakončenia môjho sledovania bol tento počin Lucie Královej. Bolo to zaujímavejšie ako dokumenty zahraničných TV. Hlavne kvôli vysokej schopnosti identicky zobraziť situáciu a život medzi legionármi. Aj autentické výpovede ľudí z Čiech pridávali na vysokej atraktivite. Je to o dosť iné sledovať ako keď o tom hovorí človek, ktorý tam bol. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nemá za úkol vysvětlit historii či podstatu legie. Jde spíše o postřehy a zážitky lidí, kteří legii zažili. Velkým plusem je, že se zde vyjadřují, jak lidé nasáklí legií do morku kostí, i kteří jsou rádi, že jsou z ní pryč a nemyslí si, že je to něco na co být hrdý. Vyvážený a zajímavý dokument. ()

nacomeno

všechny recenze uživatele

Tento bordel si nezaslúži žiadne hodnotenie!. Zaradiť do dokumentu prevážne o dezertéroch a ufňukancoch aj Standu Gazdu(Stano Gazdik)?!. Neviem či to bol zámer,ale na diváka to môže pôsobiť tak že Standa je fanatik, ktorému LE vymlela hlavu. On je práve dôkazom a stále to dokazuje, že LE nie ja žiadna banda vymletých magorov(pre takých tu ani nie je miesto) ,a ani útočisko pre zhýčkaných usmrkancov! ()

Reklama

Reklama