Reklama

Reklama

Legie - Patria Nostra

Česko, 2007, 56 min

Režie:

Lucie Králová

Obsahy(1)

Francouzská cizinecká legie. Jak to tam asi vypadá? Může to něco přinýst? To se dozvíme v tomto dokumentu Lucie Králové, která vyzpovídala pár mužů, kterří po revoluci do legie odešli. (Vertigo666)

Recenze (8)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tento dokument nemá za úkol vysvětlit historii či podstatu legie. Jde spíše o postřehy a zážitky lidí, kteří legii zažili. Velkým plusem je, že se zde vyjadřují, jak lidé nasáklí legií do morku kostí, i kteří jsou rádi, že jsou z ní pryč a nemyslí si, že je to něco na co být hrdý. Vyvážený a zajímavý dokument. ()

nacomeno

všechny recenze uživatele

Tento bordel si nezaslúži žiadne hodnotenie!. Zaradiť do dokumentu prevážne o dezertéroch a ufňukancoch aj Standu Gazdu(Stano Gazdik)?!. Neviem či to bol zámer,ale na diváka to môže pôsobiť tak že Standa je fanatik, ktorému LE vymlela hlavu. On je práve dôkazom a stále to dokazuje, že LE nie ja žiadna banda vymletých magorov(pre takých tu ani nie je miesto) ,a ani útočisko pre zhýčkaných usmrkancov! ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Samotnému natáčení předcházel inzerát v České televizi, jehož prostřednictvím Lucie Králová hledala muže, kteří sloužili ve Francouzské cizinecké legii. Skrze jejich osobní výpovědi o životních zkušenostech a poznáních, které zde nabyli, a současně použitím autentických záběrů a fotografií z vojenských akcí, režisérka vytváří intimní portrét těchto odvážných mužů. Sleduje jejich odlišné motivace – od nutnosti, možnosti úniku a finančních důvodů, přes touhu po dobrodružství, akci a poznání, ale i potřebu pomáhat, až po naplnění snů a životních cílů. Nezapomíná na zpovědi rodinných příslušníků a nastínění odlišných rodinných zázemí jakožto dalšího určujícího motivačního faktoru. Citlivě se dotýká otázek patriotismu, hrdosti, ale i psychického vypětí pramenícího z tvrdosti vojenského režimu a dlouhého odloučení od blízkých lidí, či ze setkání se smrtí. VELICE SILNÝ FILM. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument. V posledných dňoch som začal sledovať veci okolo francúzskej légie a vrcholom zakončenia môjho sledovania bol tento počin Lucie Královej. Bolo to zaujímavejšie ako dokumenty zahraničných TV. Hlavne kvôli vysokej schopnosti identicky zobraziť situáciu a život medzi legionármi. Aj autentické výpovede ľudí z Čiech pridávali na vysokej atraktivite. Je to o dosť iné sledovať ako keď o tom hovorí človek, ktorý tam bol. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama