Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek k filmům z amerického prdelákova. Přijde mi, že filmaři v poslední době objevili krásu zdegenerovaných buranů a snaží se to vytěžit na maximum. Všude je hnus a bída, vaří se tam meth a zlej Woody Harrelson zabije bráchu zkrachovalýho kliďase Christiana Balea, kterej ví, že kromě pomsty už mu v životě nic nezbývá. Natočené je to velmi syrově, což se k těm redneckům hodí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle příběhy o pomstě a tak jsem si pošmákl. Bale hraje přesně ten typ postavy, kterou miluju a pro mě podává, v rámci žánru, maxímálně přesvědčivý výkon. Woody má tyhle psychopaty rovněž v malíčku. Celkově je obsazení špičkové. Trošku mě neseděl Forest a to jsem tedy rozhodně nečekal. Scott Cooper po pro mě špatně přijatém Crazy Heart překvapil a ukázal že v něm třímá potenciál. U příštího filmu se tedy opět setkáme. 75% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zabili jste mi bráchu/tetu/strejdu/mámu/tátu atd, tady máte přes držku. Ničim originální a nijak překvapující zpracování snad nejohranějšího motivu v dějinách kinemtaografie, kterým pomsta rozhodně je. Tahle pomsta ještě k tomu hraničí s rodinným a osobním dramatem a můj šálek kávy v podobném případě není ani pomalý styl vyprávění. Jenže je tu velikánské ALE a tím jsou herci. Scott Cooper není zrovna zavedená značka a scénář také nesliboval nic výjimečného, ale přesto se pod film upsal zástup hereckých veličin, za které by leckterý producent vraždil. A právě oni, byť často trestuhodně nevyužití, povýšili Out Of The Furnace do kategorie nadprůměru. 75% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film, který se na první pohled zdá, že byl splácaný tak za týden, jako by si tu Bale odskočil jen tak v mezičase, když natáčel něco "většího". Ale už při pohledu druhém se jednomu ta "obyčejnost" dostane pod kůži a začne tomu pomalu říkat autenticita. A to je asi největší přednost tohoto jinak lehce přehlédnutelného snímku. Co rozhodně stojí za zmínku je místní obsazení, to je jeden frajer vedle druhého (a jedna frajerka, Zoe je vážně úžasná), ale přeci jen si tu největší díl ukousává Christian Bale (jak jinak), ten chlap se mi prostě v takovýchto drsných rolích fakt líbí. Depresivnějšímu tónu dopomáhá i chladně šedivé prostředí a výtečný soundtrack. Jen ta stopáž býti malinko přestřelená, takhle filmu chvílemi padá řetěz. Naopak chválím ryze střízlivě a civilně natočený závěr, ten mě vskutku potěšil (protože přesně takhle bych to taky natočil, muhehe). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama