Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné drama s nadprůměrnou scénografií. Děj se přesouvá mezi bezútěšným, industriálním prostředím dělnických čtvrtí, dýmajících i opuštěných fabrik a ještě zoufalejšími vesničkami přívěsů a lepenkových barabizen obydlených nejnižší incestní sortou rednecků. Vynikající, téměř postapokalyptickou atmosféru jako z The Road bohužel kazí silně nevyrovnaný scénář postrádající rytmus a gradaci - rozpačitý závěr je už jen ranou z milosti. Tohle mohlo být mnohem, mnohem lepší. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh Out of the Furnace je z druhu těch, na které příhodně sedí označení "těžká depkárna". K tomu si můžeme připočíst fakt, že celá story o dvojici rozdílných bratrů, válečných traumatech, ilegálních pěstních soubojích a pomstě je zoufale nepůvodní a již tisíckrát viděná. Když ještě přidáme zasazení do nepříliš atraktivních "kulis" průmyslového městečka, které je cokoliv, jenom ne divácky přitažlivé, máme tu na hromadě hned několik zaručených ingrediencí, které filmové hity nedělají. Ke cti Coopera lze ale uvést, že po filmařské stránce, je Out of the Furnace zvládnutý velmi slušně. Autentické lokace jsou nasnímané pěkně (zvláště velké celky města) a hudební podkres včetně titulní skladby je rovněž jedním z kladů. Vše ale sráží tuctová story a možná také Cooperova snaha udělat z Out of the Furnace jakýsi realistický portrét doby ve stylu Lovce jelenů. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný pozitív aj negatív. Úvod bol strašne rozťahaný, mdlý a s mizivou atmosférou. Prvá polovica, až na pár svetlých momentov, ma dokázala unudiť a uzívať k smrti. Až samotná pomsta za brata dokázala film trocha oživiť, len škoda, že prišla tak neskoro. Celkovo, réžia mi pripadala ako zo sna, komótna a bez života. Možno bolo zámerom režiséra vytvoriť depresívnu atmosféru na základe mizerného života nižšej vrstvy a poukázať tak, že americký sen nie je vždy taký ako sa tvrdí a týka sa len pár šťastlivcov. To oceňujem. Ale mám taký pocit, že až príliš tlačil na pílu a zvolil si strašne nudný spôsob. Chcelo to viac života a energie. V druhej polovici sa to trocha zlepšilo, ale to snové, komótne natočenie so slabou atmosférou ostalo. Oceňujem hlavne Harrelsonov výkon a stvárnenie drsného záporáka, opäť sa potvrdilo, že špičkový herec dokáže aj z podpriemeru vytiahnuť film aspoň na ten priemer. Baleovho brata (C. Affleck) som si predstavoval inak. Toho bitkára a drsného vojaka mu nikto neuverí, skôr to bolo trápne. Vyslovene nesympatický a nevhodný herec, skôr sa hodí do úlohy nejakého ufňukaného poslíčka, slizkého pätolízača alebo pikolíka... ale ako bitkár? Ani vo sne. Našťastie film skončil pre mňa jediným uspokojivým spôsobom, takže priemer. 60/100 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, sevřený, precizně natočený, ale hlavně naprosto poctivý ve svém přístupu, žádné překvapivé zvraty, žádný převratný konec, žádná hra s divákem, prostě poctivě vykládané karty na stůl. Silný je industriální motiv, ocelárna vepsaná v osudech celých generací rodin, ve scenérii dělnické periferie, vtiskující filmu zcela zvláštní nezaměnitelnou atmosféru. Leitmotivem je ovšem motiv pomsty, tedy ten nejstarší motivátor v lidských dějinách. Režisér Scott Cooper odvedl opravdu hodně dobrou práci, vyznění je záměrně umírněné a tomu se podřizují i herecké výkony. Navíc se mu povedlo dát dohromady opravdu úctyhodnou hereckou partu, tolik známých jmen v obsazení se obvykle vyskytuje jen u blockbusterových produkcí. Out of the Furnace dobře reflektuje reálnou tvář Ameriky, země tvrdé dřiny i iluze amerického snu, podle čehož se štěpí i ústřední bratrská dvojice. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pensylvánské Killing Them Softly. Nečekejte oku lahodící obraz malovaný pastelovými barvami, tohle je „bezprostřední reflexe života v dané přítomnosti“. Cooper si na paletu přichystal pot, krev, špínu a prach (i v abstraktních odstínech) a vytvořil působivé, duchem sevřené dílo, jehož vnímaní do jisté míry ovlivní i obrazový rám značky Pearl Jam. Dílo, které sice není bezchybné, ale disponuje tepajícím srdcem. Neberu připomínky, že Out of the Furnace chybí energie. Je totiž o lidech, kteří ji v sobě musí každý den zas a znova objevovat, aby vůbec mohli fungovat. A že by bylo s druhořadým obsazením poloviční? To jsou jen kdyby. Ti borci tam prostě jsou a odvádějí svých klasických 100 %. No dobře, násilnická smažka Woody 110 %.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama