Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (391)

POMO 

všechny recenze uživatele

Herecký kánon v překvapivě předvídatelné historce, která - ač počas jejího sledování doufáte že se tak nestane - nakonec ničím nepřekvapí. Emoce touhy po pomstě ale v divákovi fungují, nudit rozhodně nenudí. Akorát bych od příslušného ansámblu čekal širší příběhový/myšlenkový záběr. A Harrelsona jaksi neumím vnímnat coby ultimátního záporák, přestože se hodně snaží. Vždy to pro mě bude bohémskej, zhulenej pohodář. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Precízna réžia a bez výnimky skvelé herecké výkony v službách tak trochu obyčajného príbehu o pomste. Žánrovka, ktorá by sa hodila aj do Van Dammovej filmografie, je natočená "ako by sa to mohlo odohrať naozaj". Škoda, že to vďaka tej snahe o autenticitu nemá poriadnu záverečnú katarziu. Chápem, že to bol zámer, ale predsa len film vyšumí do prázdna. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Herecký koncert se vším všudy. Nepříjemná, plížívá atmosféra zarytá pod kůži a několik tvůrčích rozhodnutí, ze kterých jsem tiše skandoval radostí. Naprostá pecka. Modrý číslo absolutně nechápu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $11,330,849Tržby Celosvetovo $15,660,668Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,804,736Tržby za predaj DVD v USA $3,194,362║ slušne zahrané, veru skvostné obsadenie len troška je na škodu že príbeh nie je o niečo viac prepracovaní, obohatení nejakou silnejšou myšlienkou /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, sevřený, precizně natočený, ale hlavně naprosto poctivý ve svém přístupu, žádné překvapivé zvraty, žádný převratný konec, žádná hra s divákem, prostě poctivě vykládané karty na stůl. Silný je industriální motiv, ocelárna vepsaná v osudech celých generací rodin, ve scenérii dělnické periferie, vtiskující filmu zcela zvláštní nezaměnitelnou atmosféru. Leitmotivem je ovšem motiv pomsty, tedy ten nejstarší motivátor v lidských dějinách. Režisér Scott Cooper odvedl opravdu hodně dobrou práci, vyznění je záměrně umírněné a tomu se podřizují i herecké výkony. Navíc se mu povedlo dát dohromady opravdu úctyhodnou hereckou partu, tolik známých jmen v obsazení se obvykle vyskytuje jen u blockbusterových produkcí. Out of the Furnace dobře reflektuje reálnou tvář Ameriky, země tvrdé dřiny i iluze amerického snu, podle čehož se štěpí i ústřední bratrská dvojice. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další přírůstek k filmům z amerického prdelákova. Přijde mi, že filmaři v poslední době objevili krásu zdegenerovaných buranů a snaží se to vytěžit na maximum. Všude je hnus a bída, vaří se tam meth a zlej Woody Harrelson zabije bráchu zkrachovalýho kliďase Christiana Balea, kterej ví, že kromě pomsty už mu v životě nic nezbývá. Natočené je to velmi syrově, což se k těm redneckům hodí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍŠ, KDO JÁ JSEM?…“ /// Vrstvený drama, vo kterým není dlouho co vypravovat. Vono mu totiž chvilku trvá, než nabere srozumitelně jednoduchej směr. Do tý doby si to hledá styl, kterým se chce vetřít pod kůži, aby měl čovek dlouho po skončení dojem, že viděl něco zajímavýho. Na někoho by mohl platit svojí nevyrovnanou osobností C.Affleck, jinej zas dá přednost buranskýmu drsňákovi Woodymu. Já beru voba a navíc se přimlouvám za Baleho, kterej u mě vynikl tady (a ne v tý nominovaný hovadině). Ten příběh je možná lacinej, možná i mohl bejt vodvyprávěnej svižněji (bez tý úvodní hodiny?), ale možná právě tohle byl ten způsob, jak dostat postavy do hlavy a užít si tu pomstu, která není ani tak podávaná za studena a dávkovaná extra pomalu, jako že v člověku vyvolává pocity a (osobní) otázky. (Jaký? Ty vole, prostě střílej!) Já si tenhle film užil! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy, kde hraje aspoň 5 dost dobrejch herců. 2.) Baví mě, když frajer maká v ocelárně a navíc chodí střílet jeleny. 3.) Thx za titule ,,marosh1“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Výborný film po všech stránkách. Nevím, proč je tady tak podhodnocený, protože to byl herecký koncert jak Christiana Baleho, tak Woodyho Harrlesona, který si tady parádně střihnul hajzlíka. Atmosféra byla tak hutná, že řeznická sekyrka by na ní nestačila. Sam už sbírá jen menší roličky, ale pokaždé ho vidím stejně moc ráda. Tady byl roztomilý i u těch orchidejí. Asi jsem měla den, kdy mně hvězdy přály a já byla naladěná přesně na tuhle notu oproti ostatním. Za mě je to jasná pětka, protože nesmím zapomenout ani na nádhernou muziku, která to celé podkreslovala a to hodila o level výš. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tady to vidíte, dámy a pánové, milujete svýho tátu, svou přítelkyni, svýho bráchu, kvůli kterýmu berete dvojitý šichty ať mu zaplatíte jeho dluhy, jste prostě slušnej člověk a MRD...Najednou jste v lochu jelikož jste nasrali ultrazmrda Woodyho s dlouhýma prstama a BUM - Tata exne, přítelkyně v piči, brácha za Váma občas zajde, pak Vás pustěj a...přijde nová tuna sraček - Brácha tuhej, jak žádnej druhej, oblek Batmana je Vám velkej páč vážíte max 60 kg a Vaše bejvalka je naprcaná od Whitakera. Každej ví, kdo Vám zabil bráchu, všem je to u prdele a tak jdete pryč od pece, berete pif pafku a rozhodnete se tu bandu zmrdů vystřílet ať můžete v lepším případě chcípnout a nebo jít opět sedět, i když na světě snad neni jedinej člověk, co by Vás nechápal. Život je prostě svině a tenhle film je nádhernej důkaz, že s poctivostí dojdeš max do prdele bo do basy, zatímco zmrdům patří svět a mají přece svá práva, i když střílí ostatní do palice a vyráběj drogy ve velkym. Batman Bale a datel Woody svoje role zvládli na jedničku a kdo by se tomu divil - jeden je pan herec už X let a druhej měl tátu vraha, takže krev není voda a zahrát svini musí pak jít samo, no ne? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pensylvánské Killing Them Softly. Nečekejte oku lahodící obraz malovaný pastelovými barvami, tohle je „bezprostřední reflexe života v dané přítomnosti“. Cooper si na paletu přichystal pot, krev, špínu a prach (i v abstraktních odstínech) a vytvořil působivé, duchem sevřené dílo, jehož vnímaní do jisté míry ovlivní i obrazový rám značky Pearl Jam. Dílo, které sice není bezchybné, ale disponuje tepajícím srdcem. Neberu připomínky, že Out of the Furnace chybí energie. Je totiž o lidech, kteří ji v sobě musí každý den zas a znova objevovat, aby vůbec mohli fungovat. A že by bylo s druhořadým obsazením poloviční? To jsou jen kdyby. Ti borci tam prostě jsou a odvádějí svých klasických 100 %. No dobře, násilnická smažka Woody 110 %.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá thrillerovo ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o slušnom a poctivom mužovi, ktorý má nadovšetko rád svoju rodinu a hlavne svojho mladšieho brata, ktorému chce byť oporou, no ten je problémový, nechce poctivo pracovať a neustále sa zadlžuje. Kvôli tomu sa brat zapletie s nesprávnymi ľuďmi a stojí ho to život a tak muž musí vziať spravodlivosť do vlastných rúk. Spracovanie sa mi páči, tvorcovia si síce tentoraz nevybrali dynamickejšie a akčnejšie prevedenie, ako to pri pohľade na zápletku vyzerá, ale to mi vôbec neprekáža. Na ten prvý zásadný bod si treba počkať, keďže hlavne celá prvá hodina filmu sa nesie v úplne pomalom tempe, ale mňa si získala už táto časť, je tu plno zaujímavých postáv a obzvlášť hlavný hrdina, ktoré majú plno priestoru, rovnako aj vzťahy medzi nimi, navyše sa dej odohráva počas dlhšieho časového obdobia a tak sa k nim dá vytvoriť úplne ideálny vzťah a veľkým plusom je rozhodne zasadenie deja do vidieckehio prostredia na americký juh so svojou špecifickou atmosférou, ktorú mám rád a tak ma to skutočne bavilo. A následne sa to už o niečo rozbehne, keďže pribudne viacero zásadných prvkov, ale kvalita zostane takmer nezmenená. Takže po stránke deja sa mi tu páčilo vlastne úplne všetko od začiatku až do konca. Inak o nejakej akcii sa tu ani moc hovoriť nedá, pár nelegálnych súbojov, výstrelov a ešte nejaká tá maličkosť, ale to mi vôbec neprekáža, keďže tvorcovia túto tématiku pojali predsa len inak. Herecké obsadenie je skvelé, tradične výborný Christian Bale v hlavnej úlohe, prekvapivo surový Woody Harrelson, ale veril som mu to a potešia aj vedľajšie postavy Willem Dafoe a Forest Whitaker. Miernym sklamaním je jedine Casey Affleck, síce jeho postava bola dostatočne zaujímavá, ale moc mi tu nesedel, v iných úlohách bol lepší. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, tu nemám čo vytknúť, po všetkých stránkach mi to prišlo úplne ideálne. Filmy s tématikou pomsty mám veľmi rád a síce Out of the furnace sa jej venuje len čiastočne, kvôli čomu je tu minimum akcie, ale mne to vôbec neprekáža, páčilo sa mi to a rád si to ešte pozriem. 76% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drama o tom jak se utahuje šroub, až se utrhne matka. Bale tradičně skvělý, ale hlavní eso je tady Woody Harrelson, který si svou prohnilou roli přímo vychutnává. Mladý Affleck je pořád stejně nesympatické pako, tak jeho odchod ani moc nezamrzí. Cooper s přehledem zvládá realistickou atmosféru a špína industriálního vidlákova je skoro i cítit. Příběh o pomstě je možná trochu moc zastíněný přerodem správňáka v mstivou (ale stále měkou a chybující) "svini". A ta pomalu mizící pracující vrstva ameriky zrcadlí i situaci u nás. Všichni potřebujeme prachy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Čistokrevná žánrovka, kde vůbec nemá smysl řešit scénář. Je obyčejný. Nicméně styl jakým je tento příběh zpracováný zaslouží uznání. Ten syrový industriální "street" feeling amerického maloměsta nejde nevidět. Skvělá kamera, tvrdá, nekompromisní akce. Kupa kulervoucích scén (hned ta úvodní např.) a brilantní herci - především pak Harrelson, Bale a opět minimalistická Zoe Saldana, které tyto role svědčí. Takhle by to mohlo vypadat i v reálu, Cooper má nehorázný cit pro autenticitu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nálepka thriller měsíce by téhle nadprůměrně natočené podívané hodně slušela, on jím je, ale naneštěstí obsahuje i některé scény, které se úplně neztotožňovaly s mým očekáváním (třeba závěr jsem si přál jiný). Out of the Furnace je hlavně nesmírně trpělivý kousek, díky čemuž se nám postavy dostanou pod kůži, začneme nad nimi přemýšlet, začneme se o ně strachovat. Každodenní dřinu v ocelárně vždy rozzáří přítelkyně Lena. Stačí ale jeden panák něčeho ostřejšího a všechno je jinak. Navíc Russellovu bratru Rodneymu (který si leccos děsivého zkusil v Iráku) tahle práce moc nevoní. Vždycky lítal v malérech. Bráchovi slíbí, že tahle fuška bude poslední. Skutečně je. To už ale (znovu velmi přesvědčivý) Christian Bale zatíná ruce v pěst, protože nesnáší napůl dodělanou práci. To, že to ne úplně odsýpá, vůbec nevadí. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, zdůrazňuje chladné industriální prostředí se vším všudy a dokonale na dvě hodinky zabaví. Komu to přišlo nudné, ať si raději pustí ptákoviny typu Transformers 8!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle drsný a temný krimi thrillery, ale tohle mě moc nechytlo. Z herecký sestavy na to kolik je tu opravdu kvalitních herců které mám rád mě zaujal jenom Harrelson zbytek slabota. Děj je takový nijaký potácí se to od ničeho k ničemu. Bale tentokrát nepřesvědčil a Casey Affleck byl vyloženě hroznej (naštěstí brzo zmizel) Nevadilo by mi zase až tak, že námět je děsně tuctovej, konec konců kde dneska není, ale tady se tvůrci ani nepokusili to aspoň trochu vyšperkovat. Zkrátka a jednoduše tohle už tu stokrát bylo.35% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre obsadený thriller, ktorému dominuje Ch. Bale, príbeh ide v zabehaných šľapajách vraždy a pomsty, preto výraznejšie sklamanie nehrozí. Potešil ma C. Affleck, ktorý je herecky podstatne pozerateľnejší a uveriteľnejší než jeho brat , ale toho tvrďáka som mu až tak neveril. Postavu zabijáka teda nemal, ale to nemusí, že? No možno mal výdrž a veľa znesie ako Rocky Balboa...W. Harrelson v zápornej roli je tiež skvelý a celkovo sa to v tomto filme známymi menami len tak hemží. Možno každý nájde na filme nejakú chybičku, ale načo sa v tom rýpať? Mne to sadlo. Thrilleri o pomste môžem kedykoľvek. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film v podstatě o ničem, ve kterým je ale úplně všechno naprosto super. Herci počínaje, přes melancholickej soundtrack až po nádhernou práci s kamerou. Zírám, jaký neskutečný vizuální hody jdou vytřískat z banálního dramatu postavenýho na okoukané revenge story. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám rád takovéhle příběhy o pomstě a tak jsem si pošmákl. Bale hraje přesně ten typ postavy, kterou miluju a pro mě podává, v rámci žánru, maxímálně přesvědčivý výkon. Woody má tyhle psychopaty rovněž v malíčku. Celkově je obsazení špičkové. Trošku mě neseděl Forest a to jsem tedy rozhodně nečekal. Scott Cooper po pro mě špatně přijatém Crazy Heart překvapil a ukázal že v něm třímá potenciál. U příštího filmu se tedy opět setkáme. 75% ()

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama