Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

VOD (1)

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Má to silnou a uvěřitelnou atmosféru zapadákova, kde toho kromě ocelárny moc není. Život je chudý, jednotvárný a není moc cest, jak to změnit. A jestli jo, tak ne k lepšímu. Samotný příběh je jednoduchý, není tu moc co řešit nebo vyšetřovat. A to je vlastně ten hlavní problém. Plus to, že se hlavní záporák chová naprosto nesmyslně a nelogicky. Neříkám, že násilnický šéf gangu občas něco neudělá... ale proč by vraždil dlužníka, který postupně splácí? Proč by měl zcela nesmyslně někam vyrazit v noci? Proč by měl zabíjet barmana, když z toho nic nemá? A právě tahle nelogičnost a trochu utahanost jsou důvody, proč nad tři hvězdy nepůjdu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh Out of the Furnace je z druhu těch, na které příhodně sedí označení "těžká depkárna". K tomu si můžeme připočíst fakt, že celá story o dvojici rozdílných bratrů, válečných traumatech, ilegálních pěstních soubojích a pomstě je zoufale nepůvodní a již tisíckrát viděná. Když ještě přidáme zasazení do nepříliš atraktivních "kulis" průmyslového městečka, které je cokoliv, jenom ne divácky přitažlivé, máme tu na hromadě hned několik zaručených ingrediencí, které filmové hity nedělají. Ke cti Coopera lze ale uvést, že po filmařské stránce, je Out of the Furnace zvládnutý velmi slušně. Autentické lokace jsou nasnímané pěkně (zvláště velké celky města) a hudební podkres včetně titulní skladby je rovněž jedním z kladů. Vše ale sráží tuctová story a možná také Cooperova snaha udělat z Out of the Furnace jakýsi realistický portrét doby ve stylu Lovce jelenů. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Na začátku Pearl Jam, na konci Pearl Jam a mezitím neskutečně intenzivní příběh o bezútěšném životě v americkém zapadákově, o síle rodinné soudržnosti a o pomstě za každou cenu. Výborný Christian Bale. Zobrazené násilí je surové a sakra přímočaré. Jen nerozumím pohnutkám postavy Leny, kterou ztvárnila Zoe Saldana - vyměnit Christiana za Forresta? To jako vážně? ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia tohtoročná dráma z prostredia amerického zapadákova s polorozpadnutými fabrikami a postavami bez akýchkoľvek ilúzii zo začiatku rozohráva pomerne drsnú a na autenticitu mierenú drámu bez príkras a taktiež aj štylizácia do sivo-žltých farieb vyvolá prísľub ponurého thrilleru, ale nasleduje zistenie, že na prvý pohľad precízne vystavaný dej vo svojom jadre smeruje od ničoho k ničomu a nemá potrebnú katarziu. Nevyrovnaný scenár síce kladie postavám do úst slušne napísané dialógy, ale chýba mu akákoľvek gradácia a čo je horšie nefunguje ani po emocionálnej rovine. Nevyvoláva žiaden súcit s postavami, ktorého sa tak dožaduje (neposlušný brat, ktorého zdeptala vojna) a aj zásadné udalosti (SPOILER smrť jedného z bratov KONIEC SPOILERU alebo v podstate aj celý záverečný akt zúčtovania) sú riešené bez akéhokoľvek zaangažovania diváka, nemajú potrebný efekt a v podstate nevyvolávajú potrebný záujem. Navyše chýba napätie a v druhej polovici aj spád. Precízne vedená režisérska ruka (od Coopera si určite rád pozriem aj jeho nasledujúci film) síce bráni filmu, aby sa z neho stal vyslovene zlý produkt a rozhodne ho zachraňuje aj skvostné herecké obsadenie - Christian Bale je jedným z mojich top hercov a nemôže sklamať snáď v žiadnom filme, navyše je zaujímavé ho vidieť po všetkých tých heroických Batmanoch v úlohe životom ubitého muža; Woody Harrelson ako slizký buran odvádza svoj štandard; poteší aj civilná Zoe Saldana, ktorá tento krát nie je modrá, zelená, ani sa nepovaľuje nikde vo vesmíre; a Casey Affleck dokazuje, že tomuto chlapovi by sa malo konečne dostať viac pozornosti - ale čo z toho, keď výsledkom je len uťahaný, dejovo slabý film na pomedzí plytkej drámy a thrilleru bez napätia, ktorý síce má určité kvality a v úvode vyvolá prísľub kvalitnej filmárčiny, no nakoniec skĺzne len do príliš štandardnej rutiny a vyšumí absolútne do prázdna. Neurazí, ale ani nenadchne. CELKOVO: 3* ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama