Pravda o Charliem
Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2002, 100 min
Jonathan DemmeHudba:
Rachel PortmanPlakáty
Reggie (Thandie Newton) velmi brzy po smrti svého manžela Charlese zjistí, že vedl dvojí život. Stane se totiž terčem nelítostného gangu. S pomocí záhadného Joshui Peterse (Mark Wahlberg) a vládního agenta Bartholomewa (Tim Robbins) se Reggie dostává blíž a blíž manželovu tajemství. Hodiny tikají, není kam utéct a není komu důvěřovat. Přesto musí Reggie najít PRAVDU. PRAVDU O CHARLIEM. (oficiální text distributora)
golfista
To je tak, když se člověk řídí jenom tvůrcem na obalu. No napadlo by někoho, že Jonathan Demme natočí takovou kravinu ? Naprosto nezvládnutý film s "cvičením" kameramana, ze kterýho se točí hlava. A to měl slušnou scénářovou předlohu a k ruce docela dobrý herce. Ještě že to nemohly vidět "jehňátka", ty by brečely :)(21.1.2004)
Tosim
Skoro jsem usnul. Film se snaží působit akčně a složitě, ale vůbec mu to nejde. Tak například s postavami se vůbec neztotožníte, takže je vám šumafuk, jestli je ten či onen hajzl a nebo klaďas, kolik má jmen, popřípadě jestli na vás vybalí další rádobyšokující odhalení.(3.8.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $5,350,371║Tržby Celosvetovo $7,093,284║(20.4.2010)
mandes
rozpočet : ? tržby celosvetovo : $7,090,301(22.1.2007)
igi B.
Tak nevím, je li to tím že jsem jelito, nebo že jsem neviděl původní Šarádu, leč já se u tohoto filmu nenudil vůbec. Naštěstí se nepotřebuju ztotožňovat s postavami ;-P a film raději vnímám jako film tak jak je... Chápu, že kdo čekal mysteriozní thriller, asi bude zklamán, ale nelze tomuto dílku upřít jistou dávku originality a v závěru i nadsázky, herci podávají standardní - čili dobré - výkony, lehce nervní kamera nám ukáže i kousek té staré Paříže, je to prostě jen a jen zábava v tom dobrém smyslu slova. Americký film se špetkou toho evropského vlivu, což je v tomto případě asi trošku na škodu. Tři hvězdičky a klidně půl k tomu - to za to bříško Thandie Newton ;-)(8.10.2005)
Kaka
Nesourodá směsice akce, romance a zvláštní atmosféru dělající deštivé Paříže, kde nevíte kdo je hodný a kdo zlý, přičemž rozuzlující finále patří k tomu nejhoršímu, co film nabízí. Nejsou to ani vnady Thandie Newton, které by film posunuly někam do vod průměrného béčka. Neuvěřitelné jak mistrný a nápaditý Demme (Jahňátka) klesl v produktivitě a s odstupem více než dekády dokáže od démonického, scénáristicky naprosto brilantního thrilleru klesnout k tupé a naprosto nezáživné tuctovce, kde se výčet hvězdných jmen automaticky nerovná solidní podívané. Úvodní titulky jsou nápadité, hudba relativně dobře zvolená, zbytek už nestojí za hodnocení.(18.9.2007)
Xmilden
Film s největším množstvím zvratů za vteřinu. Tohle opravdu byla síla, prakticky jsem rezignoval na logické úvahy, kdo je kdo a kdo s kým a o co má zájem. Chování postav úplně mimo mísu. Wahlbergův pravděpodobně nejslabší snímek. Tohle že natočil ten Demme který má na svědomí Mlčení jehňátek a Philadelphii?(11.3.2012)
ed_wood
Neviem, či náhodou tento film nebol od Jonathana Demma len nejaký nepodarený vtip. Človek, ktorý dokázal natočiť výborného Manchurianského kandidáta, perfektnú Philadelphiu a geniálne Mlčanie jahňiat (za ktoré ma mimochodom Oscara) toto určite nemyslel vážne. Herci sú síce v pohode, ale všetko ostatné je až na smiech. Tuším, že som tento nepodarok ani nedopozeral do konca.(14.1.2010)
mil@n.fanatik
Nezáživný thriller bez špetky nápadu a překvapení. A nudný.... 40%(3.2.2012)
sharky
Další příšerý remake skvělého původního filmu. Tentokrát jde o předělávku klasické Šarády s naprosto stupidním nedotaženým scénářem, mdlými herci (mimo Tima Robinse) a nulovou atmosférou.(14.2.2004)
Eawy
Takýto film vás príjemne zabaví, svojou infantilnosťou, niektorými ťahmi hlavných hrdinov a pár naozaj dobrými vtipmi.Film pôsobí o to komickejšie, že má neuveriteľný soundtrack. Číro Francúzsky a veľmi dobrý. U takéhoto B-čkového filmu by som čakala to, že si soundtrack ani nevšimnem. Celkovo to bolo zaujímavo strávených 100min. Film je čistý priemer 50% Herecké výkony sú no, zaujímavé. Taký Tim Robins je úžasný ale ostatní sú veľmi nevýrazní.(26.12.2009)
Campbell
TAk Damme totálně zklamal, pravda že moc filmů co točil jsem neviděl(konkrétně 4), a všechny se mi líbily, tak jsem se těšil i na tohle, ale chyba. Tohle je průšvih. Film se neuvěřitelně táhne a trvá strašně dlouho než se film pohne z místa, naneštěstí je aspoň dobře zrežírovanej, ale 100% se dalo z tématu který není špatný vytáhnout víc. Ale věc co mě nejvíc štvala byla hudba takhle nehodící se sem už dlouho neviděl. A ani herci za moc nestály, u Newton se mi kolikrát zdálo že ani neví co má v určitý moment dělat. No nic Dammeovy se tohle opravdu moc nevyvedlo. Slabé 2*.(5.3.2011)
Nick Tow
Zamotané, nepresvedčivé - a v rozpore so žánrovým zaradením - prudko nemysteriózne!(27.10.2006)
Blofeld
To, že se jedná o remake skvělé Šarády, by mi vůbec nevadilo - nové zpracování starší látky dalo ostatně mnohokrát vzniknout skvělým filmům, knihám či divadelním hrám. Jenže Pravda o Charliem je mizerným filmem nejen v porovnání s Šarádou, ale dokonce i sama o sobě. Vzhledem k jejím tvůrcům je to docela překvapující...(19.5.2009)
kingik
Jonathanu Demmemu se tento film nepovedl tak jak jistě zamýšlel a tak jsme svědky spíše nudného přéběhu, kterému je záchranou herecké obsazení a poměrně citlivá režie. Je to snesitelné, ale čekal bych něco zajímavějšího.(24.1.2009)
matrosh
odpad!pan režisér byl asi po lobotomii, jinak si to nedokážu vysvětlit.(2.2.2009)
toyrider
Nevím jak tenhle film žánrově zařadit, vlastně ani jak ho stručně charakterizovat, prostě se podívejte.(9.7.2010)
lennyd
I když Regina (Thandie Newton) doufá, že bude se svým manželem Charlesem (Stephen Dillane) šťastná až navěky, brzy po svatbě je přesvědčena o opaku. Charles je zavražděn, a v okolí Reginy se začínají objevovat indicie, že Charles nebyl až tak úplně tým, za koho jej pokládala. Záhadný Joshua Peters (Mark Wahlberg), vládní agent Bartholomew (Tim Robbins), místní policie či skupina tajných agentů, která tvrdí že byl Charles jejich kolega - ti všichni chtějí získat to, co Charles před smrtí ukryl. A všichni doufají, že právě Regina ví kam ... Nedávno jsem tento filmeček viděl podruhé, a musím říct, když se mu člověk věnuje, tak to není až tak úplně špatné. Problém je, že jakmile si divák odskočí třeba udělat si kafe, tak přijde o příběhovou niť (která je velmi tenká), a po návratu k obrazovce už nikdo není tím, kým byl ještě před chvilkou. Co film trochu vyzvedává z podprůměru je herecké obsazení - hlavně Mark Wahlberg a Tim Robbins (o Thandie Newton bych se nerad rozepisoval, páč její role obsahuje jen zmatené pobíhání sem a tam)...(28.2.2011)
Lookass
Pravda o Charliem je remakeom filmu Stanleyho Donena Šaráda (Charade) s Audrey Hepburn a Carym Grantom. Remakeom, ktorý dejovo takmer úplne kopíruje originál a predsa je medzi oboma verziami priepastný kvalitatívny rozdiel. Kým pôvodný film mal žánrovo bližšie k romantickej komédii, Jonathan Demme sa celkovo viac posunul smerom k mysterióznemu trileru. Aj keď to na prvý pohľad môže vyzerať ako dobré rozhodnutie, po niekoľkých minútach novej verzie musí zmeniť názor každý, kto videl režijnú, scenáristickú a hereckú „ľahkosť“ klasiky zo začiatku šesťdesiatych rokov. 2/10(4.6.2008)
Mrkvič
Pravda o Charliem na první pohled zapůsobí strašně lacině. Kamera jak z druhořadého seirálu, záběry opravdu strašidelné a o efektech taky těžko mluvit, vlastě s eo nich většinou jen promluví a tím se stanou. Spletenec zápletky je postupně rozpúlétán, aby se na konci ještě víc zamotal. Každý má několik jmen, každý lže, několik scén jsem prospal. Stejně to ale asi nebylo tak mco složité, když se dalo všechno pochopit z první a poslední pulhodinky :)(6.11.2009)