V zajetí minulosti

Drama / Romantický

USA, 1942, 125 min

Mervyn LeRoy

• Houdini

Oscar 7 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - Ronald Colman, Herečka VR - Susan Peters, Výprava ČB, Hudba, Scénář(31.3.2004)

Krásny príklad prečo tak veľmi milujem staré filmy. Strašne rada totiž nachádzam neznáme či dávno zabudnuté klenoty. Random Harvest je pekný príbeh o pravej láske. Ronald Corman hrá krásne dojemne vojaka trpiaceho amnéziou, ktorý po vojne stretáva Paulu(výborná Greer Garson). Tá sa ho ujíma, zamiluje sa a pomôže mu začať nový život. Po nehode v Liverpoole sa mu však náhle vracajú spomienky na minulý život pred vojnou a posledné tri roky sú preč...Veľmi dojemný film, po ktorom vám ostane na duši ten neuveriteľne krásny a príjemný pocit.(21.1.2009)

Nó, je to sice takový zdlouhavější a na mě až příliš romantický, ale jinak určitě výbornej film s vynikajícím Colmanem a Greer Garson v hlavních rolích.(4.6.2011)

Hezký film, výborná atmosféra ( hold vykopávka ). Zpočátku to s hlavním hrdinou nevypadá nejlépe, ale má štěstí a vše se začne ubírat správným směrem, pak ale dojde v Liverpoolu k nehodě a opět ztrácí pamět´, ale žádné strachy, dobře to dopadne, nebo ne?.. Nevidět to, o něco bych přišel.(4.3.2011)

• Atron

Asi jsem cynik, ale říkal jsem si, že by ho měli praštit po hlavě potřetí, aby si konečně vzpomněl.(7.4.2011)