Reklama

Reklama

Ve stylu dramatu 9. rota natočili ruští tvůrci neméně akční válečný film, který v hodnocení po celém světě boduje dokonce ještě víc, než zmíněný snímek. Čtyřdílný seriál se soustředí na osudy roty nadporučíka Alexandra Doronina, která je v průběhu 90. let odvelena na Severní Kavkaz. Skupina, kterou tvoří také mladí nezkušení vojáci, dostane za úkol bránit Průsmyk smrti. Právě sem se stahuje největší ozbrojená síla čečenských bojovníků chystající proti rotě zdrcující úder. Krutá válka, ve které nechybí nejmodernější těžká technika a ve které přijde o život tisíce lidí, může naplno začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ve stylu 9. roty, píšou i autoři, ve stylu ano, taky to je válečný film z minulosti dosti nedávné a jsou tam ruští vojáci, tolik k stylu 9. roty. Odkázat se na úspěšný film je dobrá reklama, odkázat by se tu dalo i na ... A jitra jsou zde tichá, přinejmenším tím, že jsou ve formě flashbacků odhalovány alespoň částečně předválečné osudy jednotlivých postav. Díky tomu taky ty postavy byly mnohem spíš lidé, než jenom vojáci - potrava pro děla. Když už je člověk voják, má kliku, když není ruský voják, protože potom - ve stylu 9. roty nebo Průsmyku smrti jenom čeká, kde na něj velení zapomene, nebo do jaké nesmyslné akce ho pošlou. Kdy a kde přijde povel "zabijte se všichni sami, ušetříte si to nepříjemné čekání, odkud to přilítne?!" ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Bál som sa že, dostanem na tácke vojnový blábol akych je v poslednom čase veľmi veľa . Bol som však prekvapený že sa z toho vykľul prijemný film v štýle 9.Rota avšak predsa len kvalitu 9.roty toto nedosiahlo. Odhliadnúc od toho čas strávený sledovaním tohto serialu neľutujem .Dej je podaný veľmi štýlovo prítomnost je prelínaná spomienkami hlavných predstavitešov na minulosť kde môžeme sledovať spúštiace situácie prečo sa vlastne dostaly do Čečenska. Bojové scény boli vcelku reálne žiadne Rambovske úlety. Cize vcelku veľmi slušný rusky vojnový film. 70% ()

Reklama

Žralok 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události Je to Ruský videofilm z války v Čečně. Nenechte se však zmást. Tento čtyřdílný film strčí do kapsy mnohé americké velkofilmy. Je to opravdu syrově a reálně podaný příběh malé Ruské skupiny uprostřed území ovládaném povstalci. Je to podobné filmu 9. Rota. Jen z jiné války a s jinou skupinou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výnimočne súhlasím s textom distribútora na dvd obale a film je skutočne v štýle filmu 9. Rota. V seriály účinkuje viacero postáv, kde každá z nich dostane priestor na spomínanie a návrat do čias civilu. Prvé dva diely sú prevažne zoznamovacie a rieši sa príprava na veľký útok. Čiastočne tretí, ale prevažne štvrtý diel je už nabitý akciou a rozpúta sa bitva na vyššie položenom kopci, niektorého z kavkazských vrchov. Mnohé akčné scény sú veľmi dobré, ale príde aj na trápne momenty- spomalený záber na strieľajúceho a kričiaceho vojaka a z podobných scén sa mi už robí zle...Našťastie je to iba pár momentov, ale vadila mi aj tradičná serálová rozťahanosť. Napriek tomu, že štyri diely nie je veľa, ide stále iba o jednu bitvu a radšej ako seriál, by som videl jeden 2-3 hodinový film. 70%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky, ale je to na hranici směrem k páté. Velkorysá výprava, bitevní scény realistické, až se člověk bojí, že by tam také byl, psychologicky zcela věrný popis vzniku a zrání mužského přátelství, vkusné retrospektivy do předválečného života postav, které z nich činí plastické osobnosti a zabraňují tak vzniku ideálních plakátů namísto lidí, příběh, který mne bez protestů vtáhl - prostě zážitek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení se konalo v blízkosti lázeňského města Gelendzhik, v údolí řeky Janet v Aderbievke a v obci Praskoveevka. Po natáčení se lokace stala turistickou atrakcí. (Dragoni)
  • Hlavný predstavitelia filmu dostali medaile od ministra Národnej obrany Ruska. (andykovac)
  • Při obraně Kóty 766 padlo 84 z 91 vojáků na ruské straně a více jak 500 bojovníků na čečenské straně. (Dragoni)

Reklama

Reklama