Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 1

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (2 035)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Největší problém Souboje titánů (2010) je, že se tak jmenuje:). Každý tu srovnává a nesmyslně kritizuje. Před vydáním nového filmu tady 1/10 měl rád původní film a teďka najednou 8/10 lidí vidí ten původní jako kultovní až legendární záležitost? Nový Souboj titánů i v mainstreamových vodách letních blockbusterů představuje zajímavé zpestření, které je spíše "na motivy" původního filmu, než doslovný remake. Několik symbolů tvůrci vzali, promíchali, zamotali a zjednodušili. Prošli tak špinavých deset kroků k temnotě, novému "uchopení" záporáka i slečny vypravěčky za doprovodu (skvěle) dunivé hudby a hromady často i přehnaných digitálních efektů. Takový mix je zábavný, není nadupaný jako trailery, ale ani nezklame jako 300, která neměla po trailerech, co říct. Škoda výrazného "LOTR/HP feelingu", například pohled na Olymp/Argo nebo let na Pegasovi. Celé se to chvílemi tváří zbytečně cool a ukecaně na úkor nevyrovnaného tempa, ale to se dá překousnout. Hlavní novinka je naprosto odlišně vedená příběhová linie doplněná "tváří záporáka", kde je mytologie jen malý detail a vše je precizně naroubované na šablonu klasického amerického diváka. Potěšilo mě, že nedojde na klasickou "lásku", ale tvůrci jdou vlastním směrem tématu "souboj člověka s bohem" a význam bohů v lidském životě. Nijak hluboce, ale jdou. Pointa příspěvku? Nový Souboj titánů je moderní, nabušený, temný i zábavný a funguje jako nová soběstačná verze, která nepotřebuje být nazývána remakem, ale také brzy zestárne, protože prostě není nadčasová (efekty apod.), jako její starší bratříček. Skvělý casting, dobré téma a prostředí, zručná režie a působivá hudba vás však ani na okamžik nezklamou (v kině a ve 2D!!!:)). PS(spoiler): proč Perseus neumřel? Dveře pro pokračování neberu. PPS (spoiler): ty štíři jsou nejhorší část filmu, přehnané až na půdu... PPS: Mads Mikkelsen ukázal charizma mladší verze Stephena Langa:) Více zde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $163,214,888Tržby Celosvetovo $493,214,993Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,713,213 //počet predaných kusov 914,870Tržby za predaj DVD v USA $30,685,289 //počet predaných kusov 1,695,218 ║ Žiadna sláva a ani pohroma, taký klasický vývarový necelistvý blockbaster, nuž škoda, režisér Louis Leterrier je ďalší zo zahraničných režisérov ktorým Hollywood ustrihol krídla. Herci sú fajn(znesiteľný) ale do úloh nedajú ani štipku na viac, najviac viditeľný sú Gemma Arterton a Mads Mikkelsen, nikto viac, prekvapí nevyužitie alebo zlé vedenie v príbehu postavy Perseusa v podaní Sama Worthingtona(to fakt mrzí), Andromeda sa ukáže ako maximálne zbytočná postava, tu kľudne mohli v príbehu len spomenúť, nič by sa nestalo, lebo ako k nej ani k jednej postave si proste cestičku - vzťah nenájdeme. Trikovo prevažne zvládnuté, až na tie úseky scén kde príde asi pre neschopnosť lepšej kompatibility na neprehľadnú roztrasenosť obrazu. Hudba nevýrazná, akcia na pól plynu. /videl v kine 3D verziu: 60%/ (kde je 3D skoro bez patričného priestorového efektu) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Božskí vládcovia, obývajúci interiéry ako z lacného pornofilmu, vysielajú dve "strašidelné" postavy - stratrekovského kripla a CGI medúzu s tváričkou modelky - aby zastavili novodobého Chucka Worthington Norrisa v prekazení Krakenovej king-kongovskej večere. Ak je Leterrier naozaj fanúšikom originálu z roku 1981 a nosí ho v hlave i srdci, minimálne hlavu by si mal nechať transplantovať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv na puvodni Souboj Titanu vzdycky rad kouknu, rozhodne to neni moje nejoblibenejsi fantasy nebo tak neco, takze tenhle remake nebudu prcat kuli tomu, ze by poslapal nejakou moji srdcovku. Jenze ono to ani neni treba, i tak tu je dost problemu. Prvni problem je, ze zatimco ukazka vypadala jak akcni narez stoleti, po kterym mi koule uleti kilometr daleko a budu je mesic hledat, ve vysledku, ackoliv se furt neco deje, tu zadna velka porce souboju neni, navic vetsina je "pouze" s zasadnima postavama typu Medusa nebo Kalibos a co si budem povidat, techhle postav tu neni moc. Krakena nezminuju, ten je totiz silne nevyuzitej a konec pusobi tak trochu uspechanym a odflaklym dojmem. Druhej problem je scenar, respektive nejde ani tak o dej, kterej jde z casti svou cestou, z vetsi casti obslehava puvodni film a ve vysledku je lehce stupidni a nedava poradne prostor pro nic, takze zatimco sceny typu osedlani Pegasa nebo zachrana Andromedy byly v puvodnim filmu hodne pusobivy, tady je to odbyty jen tak, aby se nereklo a takovejchhle pripadu tu je vic, obzvlast kdyz Andromeda tu je jen takova kravka, o kterou vubec nejde a v podstate kdyby tu nebyla, nic se nestane. Ale tady jde hlavne o dialogy. Tomu se snad ani dialogy rikat neda, pouze smes radoby cool hlasek a stupidnich mouder, zadnej normalni rozhovor tady snad neni. Tady se proste hraje hlavne na efekt, coz by zas tak nevadilo, ostatne cekal jsem velkofilm, u kteryho muzu zahodit mozek, jenze i kdyz ma Leterrier docela cit na cool zabery, takze to vizualne nevypada vubec spatne, obcas nejakej trik hnusne ulitne a fakt to sem tam prasti do oci. Nepodpori to ani hudba, ktera je sice radne velkolepa, ale nestrhne vas ani nezvysi napeti. No a posledni problem jsou herci, Worthington se sice mraci na vsechny strany, ale zadny charisma z toho proste nevytlaci, obsazeni bohu je sice libovy, ale obzvlast Hades vypada jak udejchanej uchylacek, kterej se muze jit pajdat nekde do parku. I kdyz bohu, poradne se ke slovu dostane jen Hades a Zeus, ostatni vypadaj jen jak banda teplousu v lesklym brneni, co stoji v pozadi a tvari se dulezite. Jedinej, kterej me zaujal, je spolehlivej Mads, sice mu taky scenar nedovoluje nic jinyho, nez se mracit, ale to tomuhle charismatickymu borci staci. Takze celkove nevim no, po vsech strankach bud nedotazeny nebo pokazeny, navic zamyslena pocta sove je spis vysmech, ale na druhou stranu, castecne jsem dostal to, co jsem cekal, vymastenej letni blockbuster s cool soubojema a sice nevyuzitou, ale mou oblibenou reckou mytologii. A jelikoz me to jednoduse bavilo a nenudil jsem se, ty 4* dam. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vemte seriál Herkules s Kevinem Sorbem a nacpěte do něj lepší herce a efekty a máte tenhle film. Je to takový moc urychlený. Jsou tam megahustý příšery a výborní herci, ale prostě jsem furt měl pocit, že se z toho dá vyždímat víc. Třeba ten hustej džin, co se k nim přidal, v podstatě nic nepředved. Nebo kraken se jen vynoří a čau. Kdyby ten film trval déle a dalo se víc prostoru postavám (a příšerám), tak by to bylo mnohem lepší. Nejlepší z celýho filmu byl určitě Mads Mikkelsen, fakt parádní tvrďák. Nemůžu říct, že by se mi tam něco nelíbilo, ale toho co se mi tam líbilo bych prostě chtěl mnohem víc. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Pouze dva maskéři skoro denně velice zdlouhavě líčili a vytvářeli náročný makeup (až čtyři hodiny) pro herce a herečky, kteří ve filmu ztvárnili postavy Háda (Ralph Fiennes), Kaliba (Jason Flemyng) a tří čarodějnic (Ross Mullan, Robin Berry, Graham Hughes). (Lynette)
  • Název filmu se objeví až v jeho závěru. (Shadowrat)
  • Premiéru filmu posunuli o mesiac neskôr, lebo tvorcovia sa rozhodli prekonvertovať ho do 3D formátu. (Very_kuul)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama