Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 1

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (2 035)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake klasiky a mého oblíbeného filmu si přímo říká o přeshubu a před filmem jsem byl taky na něco takovýho pěkně nažhavenej. První půlhodina taky předpoklady víc než jen potvrzovala. Perseova cesta z truhly do rybárny, z rybárny na královskej dvůr, to vše v kulisách jakýsi války lidí proti bohům (kdo jí začal a proč se nedovíme, jen to, že trvá už dlouho a jednou z vedlejších škod je sám Perseus), vše okořeněno špatnými dialogy a zmateným dějem. Mytologický pozadí (a koneckonců ani to nemytologický) nemá takřka nic společnýho ani s bájema, ani s původním filmem, zmateně se přeskakuje ze scény do scény, bohové pouze tiše naslouchají rozmluvě Dia a Háda, žádné božské intriky (žádná Héra). Ale pak najednou... Ne, film jako takovej se prakticky nezměnil, pořád je to procházka od bodu A jako Andromeda do bodu M jako Medůsa přes postupné tábory P jako Pegasus, Š jako štíři, Dž jako džinové a Č jako čůzy, teda vlastně čarodějnice, s vrcholem K jako Kraken a následnou derivací Ió (v tajemném bodě G jako Gemma), vše v designu tupé koridorové mlátičky. Jenže jak začala cesta družiny, i přes výše řečené nějak zafungovala chemie a charisma těch několika přeživších (nevim, jak to dokázali na tak malym prostoru) a především se z toho všeho hnoje vyloupla myšlenka. Možná ne chtěná, ale motiv toho, jak se Perseus za každou cenu snaží zříct božích darů (i když to odnese i chudák Bubo) a celkový pojetí boje lidí, kteří nechtějí vládu bohů nad sebou, se mi nějak zalíbil. Vzhledem ke zbytkový tuposti filmu je to asi jen náhoda, ale díky ní si ode mě nakonec film jisté uznání našel (dokonce jsem se tu a tam docela zasmál, i tomu zvětšenýmu popředí Gemmy Arterton), což mě samotnýho překvapuje nejvíc. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ackoliv na puvodni Souboj Titanu vzdycky rad kouknu, rozhodne to neni moje nejoblibenejsi fantasy nebo tak neco, takze tenhle remake nebudu prcat kuli tomu, ze by poslapal nejakou moji srdcovku. Jenze ono to ani neni treba, i tak tu je dost problemu. Prvni problem je, ze zatimco ukazka vypadala jak akcni narez stoleti, po kterym mi koule uleti kilometr daleko a budu je mesic hledat, ve vysledku, ackoliv se furt neco deje, tu zadna velka porce souboju neni, navic vetsina je "pouze" s zasadnima postavama typu Medusa nebo Kalibos a co si budem povidat, techhle postav tu neni moc. Krakena nezminuju, ten je totiz silne nevyuzitej a konec pusobi tak trochu uspechanym a odflaklym dojmem. Druhej problem je scenar, respektive nejde ani tak o dej, kterej jde z casti svou cestou, z vetsi casti obslehava puvodni film a ve vysledku je lehce stupidni a nedava poradne prostor pro nic, takze zatimco sceny typu osedlani Pegasa nebo zachrana Andromedy byly v puvodnim filmu hodne pusobivy, tady je to odbyty jen tak, aby se nereklo a takovejchhle pripadu tu je vic, obzvlast kdyz Andromeda tu je jen takova kravka, o kterou vubec nejde a v podstate kdyby tu nebyla, nic se nestane. Ale tady jde hlavne o dialogy. Tomu se snad ani dialogy rikat neda, pouze smes radoby cool hlasek a stupidnich mouder, zadnej normalni rozhovor tady snad neni. Tady se proste hraje hlavne na efekt, coz by zas tak nevadilo, ostatne cekal jsem velkofilm, u kteryho muzu zahodit mozek, jenze i kdyz ma Leterrier docela cit na cool zabery, takze to vizualne nevypada vubec spatne, obcas nejakej trik hnusne ulitne a fakt to sem tam prasti do oci. Nepodpori to ani hudba, ktera je sice radne velkolepa, ale nestrhne vas ani nezvysi napeti. No a posledni problem jsou herci, Worthington se sice mraci na vsechny strany, ale zadny charisma z toho proste nevytlaci, obsazeni bohu je sice libovy, ale obzvlast Hades vypada jak udejchanej uchylacek, kterej se muze jit pajdat nekde do parku. I kdyz bohu, poradne se ke slovu dostane jen Hades a Zeus, ostatni vypadaj jen jak banda teplousu v lesklym brneni, co stoji v pozadi a tvari se dulezite. Jedinej, kterej me zaujal, je spolehlivej Mads, sice mu taky scenar nedovoluje nic jinyho, nez se mracit, ale to tomuhle charismatickymu borci staci. Takze celkove nevim no, po vsech strankach bud nedotazeny nebo pokazeny, navic zamyslena pocta sove je spis vysmech, ale na druhou stranu, castecne jsem dostal to, co jsem cekal, vymastenej letni blockbuster s cool soubojema a sice nevyuzitou, ale mou oblibenou reckou mytologii. A jelikoz me to jednoduse bavilo a nenudil jsem se, ty 4* dam. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zdaleka to není do maxima vytřískaná pecka, ale pro mě přesto uspokojivý remake. Originál je i mojí dětskou klasikou, ale snažil jsem se od něj odpoutat, nesrovnávat, nebrat nic osobně, a nakonec se (vzhledem k ohlasům) i obrnit očekáváním v nevalný výsledek - byl to asi nejlepší způsob, jak k tomu přistoupit. A výsledek: prostě slušná béčkoáčková fantasy akční zábava z antického mikrosvěta, zmítaného válkou lidí s dotčenými bohy Olympu. Z donucení hrdinný polobůh Perseus (ucházející Worthington) putuje až do podsvětní říše Hádovy (dobrý Fiennes), aby se mohl zase vrátit a triumfálně přemoci kolosálního titánobijce Krakena. Šeredné čarodějky, obří škorpióni, džinové, harpyje, plus samozřejmě Medůza (hlava moc počítačová) a zohavený padlý král, tomu všemu tady Perseus (potažmo divák) přijde vstříc. Byla to sranda. 7/10. [kino bez 3D] ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Skoro ukázkově nefunkční blockbuster, což překvapí o to víc, že jeho režisérem byl Louis Leterrier, který neměl problém s tempem vyprávění a rytmizací scén (KURÝR), prací s klišé a schématy tak, aby vyznělo obojí neklišovitě a neschématicky (UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU), řetězením atrakcí (KURÝR 2) a oslovováním různých diváckých skupin v rámci jedné scény (NEUVĚŘITELNÝ HULK), přičemž všechny jmenované tituly spojoval dobře vedený charismatický herec. Jako přehlídka přehledně snímaných, o něco chaotičtěji stříhaných a hudbou uměle dynamizovaných atrakcí jde o mírně podprůměrnou zábavu, ale jako vyprávění film naprosto selhává ne kvůli prostoduchosti fabule a špatně dávkovaným informacím, ale kvůli nedostatečnému vykreslení fikčního světa i jeho pravidel a tím, že se v závěru tak nějak zapomene na to, že se celou dobu pracovalo s oidipovským narativem. V takovém případě už ani nevadí, že nejenom postavy, ale i předělávka nebývale temného originálu není dostatečně motivovaná a svou cílovou diváckou skupinu - mladé náctileté muže - oslovuje přidáním gore a odkazů vedoucím ke srovnání, z nichž SOUBOJ TITÁNŮ vyjde vždy s prohrou. Navíc se obávám, že mnohé campy kvality řady scén nebyly záměrné... A Buba už raději nechte spát. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nabubřelá a nudná podívaná, srovnatelná s Percy Jacksonem, ale zatímco ten byl pro diváky ve věku tak 10-13 let, Souboj titánů míří na obecenstvo ve věku 13-16. Film je špatný (ano, je to takle jednoduché) a nejde jen o nelogičnosti, kvůli kterým by bylo nutné vypínat mozek. Je to prostě jen hrozně nezábavné. Veškeré činy všech postav mi byly naprosto ukradené. Tohle je lehce zapomenutelný, ve všech ohledech podprůměrný film. Pozoruhodné je ale to, jak skvěle vypadají fotky v galerii, a jak je výsledný film mizerný. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Na začátku filmu je možné vidět v rakvi dítě s tmavovlasou ženou. V příběhu Ió (Gemma Arterton) má být však Akrisiova (Jason Flemyng) žena blondýna. (Aknah)
  • Během třítýdenního natáčení ve Walesu filmařům po celou dobu nepřálo počasí a neustále silně pršelo. (Lynette)
  • Filmový štáb utratil za natáčení v severním Walesu min. 1 250 000 liber. A věnoval místnímu hospodářství 50 000 liber. (Lynette)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama