Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do domu mladé rodiny jednoho večera vtrhne zločin zosobněný násilníkem a zlodějem v jedné osobě. Manžel na zlosyna při obraně svých blízkých sám zaútočí a zabije ho. Je obviněn a usvědčen z neúmyslného zabití a odsouzen ke třem rokům ve vězení s maximální ostrahou. Růžovou budoucnost nadějného mladého muže tak najednou vystřídá prostředí mezi zločinci nejhrubšího zrna, kde přestává platit standardní morálka a pro přežití se musí začít řídit zákony džungle, ve které se ocitl. (Nogard)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bejt v Americe za mukla není vůbec žádná legrace, ale o tom ví snad každý, kdo alespoň jednou navštívil Shawshank. Teď se můžete na osobní zápas s (ne)spravedlností podívat z trochu jiného úhlu - s o něco tvrdší čeládkou a celkově i neúprosnějším vězeňským systémem, v němž musí hlavní hrdina Wade Porter denně bojovat o co nejmenší počet nových jizev na duši a na těle. Maximální drama a pořádně drsná bitka o pevné nervy divákovy, to je Zločinec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu možná zajímavý námět a slušné herecké kreace od těch, od kterých se to čeká málokdy (že by herecké nadechnutí seagalovsky obtloustlého Vala Kilmera?), na tu druhou ale mnohokrát viděná story z vězeňského pekla s košatým happy-endem, kterak jeden nespravedlivě odsouzený do vězení s maximální ostrahou bojuje za návrat do svého slibně rozjetého života. Zákony věznice jsou okoukané, mnohdy až odtržené od reality. A náš hrdina se ani nerozkoukal a už se zamíchal do interních konfliktů jednotlivých gangů. Prostě mnoho povyku pro nic, i když svého diváka si to zajisté najde!! ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tři poctivé hvězdičky za snímek, který se rozhodně nemá za co stydět. Začátek je téměř perfektní. Nečistě švenkující kamera sice znemožňuje precizní orientaci v prostoru, ale vzhledem k jejímu postupnému uklidnění až tak nevadí. Úplně první scéna je příjemně atmosférická a svou syrovostí navazuje na to nejlepší z nové francouzské vlny, s jednou jedinou výjimkou. Nesnaží se totiž - bohužel či bohudík - o natahovanou intenzitu a pomalé doznívání traumatu. Díky trefně zvolenému hudebnímu doprovodu dokaží scény patřičně zapůsobit. Snímek nenudí. Největší trefou do černého je však obsazení, kterému kraluje dvojice Dorff-Kilmer zdatně táhnoucí celý děj na svých bedrech. Problémem tak zůstávají vedlejší linie. Zcela neopodstatněně narušují hlavní děj a ke konci na plno doznívá jejich zbytečnost. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborný drama z vězeňskýho prostředí, který sice příběhem, ani hereckými výkony nemůže konkorovat tomu nejlepšímu,ale přesto se jedná o dost zajímavej film a hlavně celkem originálně zpracovanej. Krom toho o sílný a emocema nabitý scény neni nouze a hlavní trojice Stephen Dorff, Val Kilmer (mimochodem vypadá jak Jeff Bridges v Big Lebowski) a Harold Perrineau se překonavá. Já sem rozhodně celkem překvapenej, že to bylo tak kvalitní ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.1.2013, réžia slovenského znenia (MARKÍZA 2012) = - STEPHEN DORFF je najnedocenenejším hercom svojej generácie. A ten DVD obal odradil aj mňa (IDIOTI Z BONTONU ale aj ostatných distribučiek). Neprávom. V base sa s vami skrátka "srať" nebudú, takže na "scofieldovské pohádky" zabudnite. (2.1.2009) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Režisér vnesl do filmu osobní zkušenost, když působil po dobu dvou let jako tajný kurátor ve státě Kalifornie, aby dokonale poznal gang svět. (Roman.Ticka)
  • Film je zasadený a natočený v Santa Fe v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo medzi 9. októbrom a 2. novembrom 2007. (Arsenal83)
  • Manželku poručíka Jacksona (Harold Perrineau) Stacy hraje Brittany Perrineau. Ve skutečném životě jsou manželé od roku 2002. (kesinaa)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

Reklama

Reklama