Reklama

Reklama

Tintinova dobrodružství

  • USA The Adventures of Tintin (více)
Trailer 3

V 50. letech 20. století v Bruselu si mladý novinář Tintin koupí na trhu miniaturní model lodi známé jako Jednorožec. Obtěžují ho ale důstojník Interpolu Barnabáš a sběratel lodí Ivan Ivanovič Sacharin, kteří se od něj neúspěšně pokoušejí model získat. Tintin si jej odnese domů, ale tam se loď nešťastnou náhodou rozbije při honičce jeho psa Filuty s kočkou. Z lodi pak vypadne pergamenový svitek a zakutálí se pod komodu. Mezitím poznáváme nešikovné policejní detektivy Tkadlece a Kadlece, kteří jsou na stopě kapsáře Aristida Silka. Poté, co Tintin navštíví Námořní knihovnu, aby zjistil víc o historii Jednorožce, se vrátí domů a zjistí, že Jednorožec byl ukraden. Podezřívá Sacharina. Obviní ho z krádeže, ale když si všimne, že Sacharinův model není rozbitý, uvědomí si, že existují dva modely Jednorožce. Tintin se pak vrátí domů a zjistí, že tam byli zloději. Filuta mu ukáže svitek, ale vyruší je příchod Barnabáše, který je později zavražděn při pokusu získat Jednorožce zpět. Tintin si svitek uloží do peněženky, ale druhý den ráno ho Silk okrade. Později je Tintin unesen a uvězněn Sacharinovými komplici na lodi Karaboudjan. Dozvídá se, že Sacharin uzavřel spojenectví s lodním personálem, aby převzal kontrolu nad lodí. Na palubě se Tintin setkává s Archibaldem Haddockem, kapitánem lodi, který je permanentně opilý. Tintin, Haddock a Filuta nakonec posádce uprchnou na záchranném člunu... (TV Nova)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
kozloid

kozloid (hodnocení, recenze)

Jak přišli na to, že si Tintin koupil miniaturní model lodi ? Podle porovnání s průměrnou výškou člověka měl model na délku cca 70 cm , což není miniatura.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Tohle je jeden z mála animovaných filmů, který ve mě zanechal tolik zvláštních pocitů, že ani nevím jak je popsat. Vizuál je pěkný, poutavý, stejně jako Spielbergova výprava a je to i zábava, ale prostě, mě to nenadchlo. Ne tak jak by mělo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

Akce super, příběh nejlepších dílů komiksu, humor nic moc, ale pár vtipnejch scén (tank v přístavu) tu je. Takže super.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

breeder

Ale to je přeci smysl Tintina. Není to žádná rozprávka (já vím, že vy Slováci tak říkáte prakticky všemu, co je animované). Je to dělané podle komiksu, který má pojetím blíže k Indiana Jonesovi, ale v hranépodobě by byl takhle nezfilmovatelný. Proto se rozhodli pro tuhle kombinovanou techniku. Navíc tam velkou roli hraje skvěle užité 3D, které samozřejmě bez kina nemá smysl.

na příspěvěk reagoval Jakkob

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Kubrickon

No ved. Tak mohli dat menej na tu grafiku a viac na rozne zazracne animacky, kuzla atd. Stale to porovnavam s Vianocnou koledou, ale to len preto, ze som to videl nedavno. Grafiku ako z madagaskaru by bolo zasa degradaciou. Ale ozaj je tu ta grafika az prilis podla mna realna. Uz sa to velmi blizi realite a o takych 5-15 rokov mozno ani nepozname rozdiel. HW uz zvladne modelovat fakt komplexne sceny s ledajakym osvetlenim a poctom polygonov. Stale si myslim, ze je treba si ustrazit to, komu je to urcene a ci ide viac o rozpravku ci o realitu.

na příspěvěk reagoval berg.12

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Jeden problem, ktory som mal pri sledovani a po skonceni tohto filmu je ten, ze grafika je az prilis realisticka. Takmer fotorealisticke textury, ziadna kreslena grafika (aj textury mozu byt rucne kreslene). Napr v porovnani s vianocnou koledou (Disney) je vidiet mnozstvo rozpravkovych efektov (duchovia, carovanie s faklou, ligotava miestnost atd...).

 

Pri tintinovi to vnimam ako rozpor. Fotorealisticka grafika + absolutne nerealnosti. Akoby sa tvorcovia nevedeli rozhodnut. Spielberg chcel azda vytazit maximum na realnost, avsak zabudol, ze ide primarne o rozpravku a nedal rozprave dalsi nadych rozpravky.

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

shuster

Bol to najlepší film, čo šiel na Markíze za posledný rok! Debil si tu jedine ty! Choď si radšej pozrieť niečo od patlala Jakubiska, keď ho máš v obľúbených :D :D :D 

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Jeeeezismaria, ten Spielberg je debil. Taky pekny vizual a taka kravina :( Ale co sa da cakat od Spielberga...

na příspěvěk reagoval Kubrickon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Já nečetl, jako malej sem viděl onen seriál a dal sem za plnej počet. Mě to přišlo naprosto parádní...

272827

272827 (hodnocení, recenze)

lol. Všichni kdo dali 3 hvězdičky a míň asi v dětství Tintina nečetli.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Kadlík: Zadal som! Nebudem predsa stahovať 100 minutový film, keď má 107 minút! :D

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

Když už to nenajdeš na uloztu přímo, zkus movie-library.cz. Normálně zadáš a vyjedou ti na to odkazy.

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

Kadlík: sory, nechcel som :-D Pravda, však preto len 3 *.

 

elmatador21: nemáš zač a trochu "klídek" sme na obyčajnej internetovej diskusii, takéto narážky sa musia od teba len tak odrážať. Peace.

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

peto80: Já si jen rejpnul, nekaž mi radost. Pravda, ale ta dobrodružná zápletka už moc zajímavá není :)

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Kadlík: No dobre, dobre. Ja sa len pytam ano? Lebo ja sa nespokojím z nekvalitným kino ripom alebo podobnou verziou. A na ulozto su len nedôverihodné verzie tohoto filmu! Tak si láskavo odpusti tie blbe poznamky ty chytrak namysleny!

peto80: Ďakujem, pomohol si mi :) 

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

Kadlík: ale no tak, každý nejak začínal, mne tiež trvalo kým som sa naučil čo a ako sťahovať a našiel to správne fórum, takže keď viem, poradím.

Kde sme to skončili? Aha, Tintin je celkom slušný animák ;-)

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

elmatador21: Jasné že je to rip, čo iné by to bolo ;-) Velkosť 1,55 Gb, v tabulke vpravo si môžeš vybrať aj inú verziu, napr. 704 MB. Ja mám 1.5 Gb verziu ale z jednej platenej stránky.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Kadlík: Normální.. ? S tím nemohu souhlasit, nemálo alkoholiků sem už potkal a Haddock je z nich zcela určitě unikát.. XD Jinak souhlasím, jeho postava je ve filmu skutečně báječně podaná a ztvárněná...

peto80

peto80 (hodnocení, recenze)

Tvárička ako detská prdelka, roztomilučký biely hafan ... na toto sa mám pozerať? ÁNO ! V 30-tej minúte totiž prichádza na scénu kapitán Haddock a to je postava ktorú si budete ešte dlho pamatať ;-)

deliQnt

deliQnt (hodnocení, recenze)

Pro mně docela zklamání, moc jsem od toho nečekal, ale i tak. Nebejt to ve 3D, tak to ani nedokoukám.

Enormita

Enormita (hodnocení, recenze)

Skutočne príjemné a svieže dobrodružstvo. Animácia parádna, akcia strhujúca a nechtiac vtipný kapitán Haddock tomu len na kvalite pridáva ;) Už teraz sa teším na pokračovanie (resp. pokračovania)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

skvělej film, Spielberg je prostě mistr dobrodružství :) ještě k tomu přidal 3D, což přidalo na zážitku..  5*

Filcooper

Filcooper (hodnocení, recenze)

Abych řekl pravdu, stále doufám, že tenhle třidéčkový trend brzy pomine...

Související novinky

Tintin dostane hraný film

Tintin dostane hraný film

19.10.2020

Podle francouzského serveru Figaro se filmař Patrice Leconte (Muž z vlaku) chystá natočit hranou adaptaci známého komiksu Tintinova dobrodružství. Snímek tak nebude mít nic společného s animovaným… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

Jak to vypadá s pokračováním Tintina?

09.10.2018

Peter Jackson (Pán prstenů: Společenstvo Prstenu, King Kong) má teď plné ruce práce s produkováním jeho nadcházejícího filmu Smrtelné stroje. Jako režisér už má ale pár let volno a přestože se v… (více)

Druhý Tintin žije

Druhý Tintin žije

24.03.2018

Když šla v roce 2011 do kin Tintinova dobrodružství, Steven Spielberg a Peter Jackson oznámili jasné plány. Zatímco první díl režíroval Spielberg, druhého se měl po dokončení hobití trilogie ujmout… (více)

Trojnásobná dávka Spielberga

Trojnásobná dávka Spielberga

13.09.2015

Steven Spielberg nám za posledních 7 let nadělil jen 3 filmy - Tintinova dobrodružství, Válečného koně a Lincolna. Možná vás tedy překvapí, že to samé zvládne za příští 2 roky. Už letos v prosinci… (více)

Reklama

Reklama