Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

imf 

všechny recenze uživatele

Tady se zas někdo příliš snažil. Chemie mezi Vaughnem a nemístně kostnatou Reese do sálu ani nedorazila, kadence hit-n-miss gagů připomíná poslední ferrellovky a romantiku byste v příběhu dvou volnomyšlenkářů taky hledali marně. Opravdu do tuhého však začne jít, když roztomile cynické postavy objeví kouzlo rodinných hodnot. Dá se to vydržet v podstatě jen díky vedlejším postavám (ne že by byly bůhvíjaké, ale rozhodně jsou výrazné) a velmi střídmé stopáži. Vypadá to, že v poslední době máme nárok jen na jednu průměrnou romantiku ročně. 27 šatů mělo premiéru na jaře. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla vtipná. Hlavně veškeré scény s bratry Barda mě spolehlivě sejmuli. No a dárky na limit 10 USD, to znám z dětsví taky, akorát že u nás byl finanční limit jen na dárky pro mě, který se posunul jen jednou a to roku 1996, když došlo k všeobecnému zdražení černých ponožek. Druhá půlka filmu je dobrá leda tak jako zvuková kulisa pro odstrašení holubů co mě sedaj na okenní parapet a klovou do něj. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Najhorší vianočný film, aký som videla a vlastne ani nemám pocit, že bol vianočný. Odpad nedávam len preto, lebo mám veľmi rada Reese Witherspoon, ale toto je asi jej najhoršia rola a najhorší film! Four Christmases je trápna a absurdná komédia, ktorá nie je vôbec vtipná! Hlavná dvojka je sympatická, človek im fandí, ale všetci ostatní členovia rodiny, teda všetky vedľajšie postavy sú maximálne nesympatické a otravné. Miestami je to až nepozerateľné a na hranici odpadu. Hneď u prvej návštevy zo štyroch som mala chuť povedať "Mistletoe" a vypnúť. Nechápem, ako taká talentovaná a veľká herečka mohla vziať rolu v tak slabom filme.👎Veľké sklamanie!!!! Komédia na zaplakanie. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie. Vtipné chvíle kde se člověk upřímně zasměje střídají hluchá až trapná místa. Také plus nepřidá, že zde hraje u mě velmi velmi neoblíbená herečka (Witherspoon), nic proti ní, ale nikdy jsem jí neviděl hrát v něčem dobrém, jen v průměrných a poté velmi trapných filmech. Pro období vánoc film doporučuji, jinak ho spíše nechat na vhodnější dobu (na Vánoce). ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Nic zásadního ve světě kinematografie se tímto počinem nezměnilo. Komedie patřící do šuplíku jednohubky, kterou bych doporučil jako ukrácení času. Ovšem k tomu poslouží docela solidně, Vince nezklame a dokonce i Reese je slušná. Při třetích Vánocích se to podle mě začíná moc vláčet a hraní na vážnou notu mě osobně nudilo, ovšem úplnej závěr mě zas celkem pobavil. Celkově jsem se párkrát zasmál, takže jak jsem již psal, jednou se to myslim vidět dá. 60 % Oblíbená část- moje dětství bylo jako Vykoupení z věznice Shawshank... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli atmosféře byl začátek natáčení naplánován na prosinec. Hercům a štábu byla dopřána jen krátká přestávka umožňující oslavit Vánoce v rodinném kruhu. (Olík)
  • Podľa správ a médií sa Reese Witherspoon a Vince Vaughn počas natáčania navzájom nenávideli, hoci nikto nevie prečo. Počas výroby uniklo do tlače množstvo príbehov o napätí na scéne medzi nimi. (S.Kok.i)
  • Jon Favreau hral Monikinho (Cortney Cox) milionárskeho priateľa Petea v seriáli Priatelia (1994), ale rozišli sa, keď sa chcel stať zápasníkom. V tomto filme hrá zápasníka. (S.Kok.i)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama