Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Recenze (329)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

První část filmu byla vtipná. Hlavně veškeré scény s bratry Barda mě spolehlivě sejmuli. No a dárky na limit 10 USD, to znám z dětsví taky, akorát že u nás byl finanční limit jen na dárky pro mě, který se posunul jen jednou a to roku 1996, když došlo k všeobecnému zdražení černých ponožek. Druhá půlka filmu je dobrá leda tak jako zvuková kulisa pro odstrašení holubů co mě sedaj na okenní parapet a klovou do něj. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No co, že film má tolik procent a kolikrát je fakt hrozně blbej. Já se u něj nasmál tak, že bych to ani nečekal. A upřímně nechápu tak špatný hodnocení. Možná tam chybělo víc vtipnejch scén, ale ve výsledku to fakt zase až tak strašný není. Je to taková pohodová ptákovina, a jako ptákovina to taky funguje. Tak proč někdo nemá přirozený smysl pro humor a musí to kritizovat jako neskutečnou kravinu, protože většina těch věcí prakticky není ani možná? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $120,146,040Tržby Celosvetovo $163,733,697Tržby za predaj DVD v USA $26,062,589 //počet predaných kusov 1,643,497║ Až nečakane príjemný film, ktorý je dosť príbehovo vyvážený, nehádže do sledujúceho žiadne premrštené neúnosné veci či nechutnosti, všetko bolo v norme a ešte aj pobaví. Akurát ma prekvapuje ten slušný rozpočet, ktorý z veľkej časti musel padnúť asi na honoráre hercov. /80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tady se zas někdo příliš snažil. Chemie mezi Vaughnem a nemístně kostnatou Reese do sálu ani nedorazila, kadence hit-n-miss gagů připomíná poslední ferrellovky a romantiku byste v příběhu dvou volnomyšlenkářů taky hledali marně. Opravdu do tuhého však začne jít, když roztomile cynické postavy objeví kouzlo rodinných hodnot. Dá se to vydržet v podstatě jen díky vedlejším postavám (ne že by byly bůhvíjaké, ale rozhodně jsou výrazné) a velmi střídmé stopáži. Vypadá to, že v poslední době máme nárok jen na jednu průměrnou romantiku ročně. 27 šatů mělo premiéru na jaře. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Absolutne utrpenie. Nemam slov. Od totalneho odpadu tento film zachranilo jedine to, ze som mala energiu to dopozerat do konca. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Od vánoční romantické komedie bych čekal humor, romantiku a sváteční atmosféru, ale Čtvery Vánoce nemají ani jedno. Vztah Vince a Reese je založen na tom, že si říkají "Miluju tě" každých patnáct minut, čas svátků poznáte pouze podle občasné koledy, hrající v pozadí, a vedlejší postavy jsou otravné až na půdu. Když navíc začne oscarová herečka házet dětmi ve skákacím hradu, člověku jen tuhne krev v žilách a nevěřícně třeští oči. Co tedy zbývá? Dvě vtipné scény (Josef/spasitel a Favreau/génius), spousta ohraného plkání o vztazích a pocit, že nudnější vánoční film asi neexistuje. Radši se vraťte o rok zpět a zkuste Freda Clause. 4/10 P.S. Nesnášíte Malin Akerman? Počkejte, až poznáte Kristin Chenoweth. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem si uvědomila že a) osobně dávám přednost tomu, aby protagonisté rom-com byli oboustranní sirotci b) přítomnost Reese Witherspoon není samospásná a na plátně zabírá znepokojivě málo místa b) další nepovedenou variaci na Rodina je lotr už vidět nepotřebuji d) je možné zahltit film vánočními dekoracemi, omotat řetízky a přitom vánoční atmosféru neucítite na míle celuloidu daleko e) klinická smrt romantického žánru trvá. P.S. Richarde Curtisi, zanedlouho zazvoním na tvé dveře a nepustím tě, dokud mi neslíbíš, že s tím něco provedeš. Pacient umírá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako všemocná hlava rodiny, která si klidně dovolí dvakrát do roka odvážně vykouknout zpod pantofle, musím konstatovat, že celosvětový sex bez závazků, prováděný se stejně smýšlející kráskou, se mi nyní jeví jako poněkud lépe strávený život. O amerických vánocích však musí suverénně zvítězit rodina a tak jsem, s lehkým utrpením v očích, sledoval hrdiny vydávající se na tu "správnou cestu" směrem od svobodného rozhodování. On je to celkem příjemný snímek, kterému ulítlí příbuzní dodávají tu správnou šťávu, ale pokud bych mohl volit, tak Fidži vítězí nad porodnicí jasným K. O. v první sekundě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kate a Brad ze sirotčince by ušetřili spoustu divákova času, ale na druhou stranu, mezi americkými komediemi, co mají v názvu slovo "Christmas" a v nich jejich atmosféru navozuje leda červenobílá Santa Clausova pokrývka pleše, patří Čtvery vánoce k lepšímu průměru. Co na tom, že mezi Reese a Vincem nefunguje žádná chemie. Spíš je to fyzika - konkrétně antigravitační efekt.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy je to tak trapné (Reese v nafukovačce vs. děti s pochcaným těhotňákem), až jsem se musel smát. Povětšinou jde ale o přehlídku mlácení suchého klasu, v němž už nezůstal ani ždibec atmosféry nebo chemie mezi postavami. Posledních 20 minut s morálními hodnotami pod každým lístkem jmelí samozřejmě k zblití. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nechápu. Zakončit komedii o dvou sympatických cynických nepřátelích falešné rodinné pohody, roztomile blinkajících kojenců, nechutných machistů a náboženských fanatiků tím, že je z minuty na minutu přetvořím do podoby, kterou celou stopáž ostentativně opovrhovali? V Hollywoodu evidentně běžná praxe, hlavně aby to skousla klasická středostavovská rodinka. Nic nekonformního, nic odvážného, jen obyčejná (vánoční?) romantika... 50% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Lístek na tenhle film do kina mě stál padesát korun a i tak jsou to pro mne prachy vyhozené do kanálu,kterých mi je vážně líto.To snad mluví za vše.Ač hledám jak hledám na vánoční atmosféru nelze narazit a ten až skoro fekální humor je příšerný. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že tohle je film, který ač má v názvu slovo vánoce, tak příliš vánoční atmosféry nepobral, a to mě tak trochu zamrzelo, protože vánoční filmy miluju. Ale nevadí, pokud tuhle výtku přejdu, tak se jedná o docela milou komedii, která pobaví, zaujme a skoro nenudí. Ale některé scénky a situace mi přišly až příliš okaté a vůbec celé mi to přišlo takové nějaké přehnané a místy skoro až nereálné, a i když jsem schopen vzít v úvahu, že život nás může lecčím překvapit, tak i přesto mám pocit, že film je prostě místy dost nereálný. Ale fajn, je to film, je to komedie, takže to takto beru. Reese Witherspoon je příjemná a sympatická herečka a do tohoto filmu se skvěle hodila, zato Vince Vaughn mi sem příliš neseděl, když už vidět tohoto herce v nějakém vánočním filmu, tak bych dal přednost filmu Santa má bráchu, kam se svým vzezřením dokonale hodil a kde exceloval v roli bratra Santa Clause, ve filmu Čtvery vánoce mi ale byl tento herec nepříjemný a nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že mi tam prostě nesedí. Po tom, co jsem dosud o filmu napsal, se asi nelze divit, že převládá spíše jakési mírné zklamání, od tohoto filmu jsem toho hodně očekával, ale on tak trochu za mými očekáváními zaostal, ale abych byl spravedlivý, tak nutno dodat, že film se alespoň udržuje v jakémsi průměru, takže ty tři hvězdy si po právu zaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná komedie, ve které příliš nefunguje romantická, humorná, ale ani vánoční linie. Sledujeme jenom dvě nesympatické postavy, které jezdí z místa na místo a prožívají nevtipné situace. Oba herci navíc už zažili mnohem lepší časy a žádná extra chemie mezi nimi taky není. Promarněná šance a strašná nuda, u který by jste se pod vánočním stromečkem moc nepobavili. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn se snaží co mu síly stačí, jak jsme u něj zvyklí, ale Reese mě ani trošku nepřesvědčila o tom že zrovna ona by měla být tou osudovou ženou se kterou by chlap chtěl trávit celý zbytek života. Ostatní herecké obsazení je, jak už to tak bývá u vánočních komedií zvykem, best of. Vyloženě mě potěšil Robert Duvall v nejburanštější roli své kariéry. Za parádní považuju kostelní divadelní scénu, kterou ovšem opět kazí ta hrozná Reese. Docela příjemná komedoška s minimem vtipných situací, kterou jsou často dost zbytečně za hranou (například Dětský hrad nebo rvačka mezi dospělými chlapy). 45% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po čase zajímavá romkom, která nenudí. Pár vtipných hlášek, trocha zbytečných kokotin a výborná dvojka Vaughn & Witherspoon. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Zo snímku aj keď je ovešaný vianočným pozlátkom necítiť ani štipku vianoc, nie je vidno ani jednu snehovú vločku, nedýcha z neho ani za mak romantiky a vlastne toto vôbec nieje romantická komédia...ale americká, filmárska kvázi vianočná a hlavne tragédia...kto by totiž čakal, že vianoce sú hlavne o rodine a vzájomnej blízkosti...hm.. ()

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama