Reklama

Reklama

Blondýnka Kate a její partner Brad spolu žijí už několik let, užívají si života a v jednom mají jasno. Oba pocházejí z rozvedených rodin, a tak sami nechtějí žádnou svatbu, žádnou klasickou rodinu, žádné děti, žádné příbuzné. A to znamená i žádné Vánoce v rodinném kruhu. Proto se každý rok omluví svým rozvedeným rodičům i zbytku příbuzenstva a odletí si užít svátky k moři. Letošní cesta na Fidži však skončí dřív, než začala, kvůli mlze byly všechny lety zrušeny. Bradovi a Kate se nepodaří sehnat žádnou náhradní dopravu, navíc je osloví televizní reportérka do živého vstupu k situaci na letišti. Vzápětí jim začnou volat příbuzní, kteří je viděli v televizi, a tak dvojici nezbývá nic jiného, než slíbit, že během jednoho dne oslaví čtvery rodinné Vánoce. Jsou odhodlaní zkrátit návštěvy na minimum, ale netuší, co všechno je čeká. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

Psema 

všechny recenze uživatele

Místy je to tak trapné (Reese v nafukovačce vs. děti s pochcaným těhotňákem), až jsem se musel smát. Povětšinou jde ale o přehlídku mlácení suchého klasu, v němž už nezůstal ani ždibec atmosféry nebo chemie mezi postavami. Posledních 20 minut s morálními hodnotami pod každým lístkem jmelí samozřejmě k zblití. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $120,146,040Tržby Celosvetovo $163,733,697Tržby za predaj DVD v USA $26,062,589 //počet predaných kusov 1,643,497║ Až nečakane príjemný film, ktorý je dosť príbehovo vyvážený, nehádže do sledujúceho žiadne premrštené neúnosné veci či nechutnosti, všetko bolo v norme a ešte aj pobaví. Akurát ma prekvapuje ten slušný rozpočet, ktorý z veľkej časti musel padnúť asi na honoráre hercov. /80%/ ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie. Vtipné chvíle kde se člověk upřímně zasměje střídají hluchá až trapná místa. Také plus nepřidá, že zde hraje u mě velmi velmi neoblíbená herečka (Witherspoon), nic proti ní, ale nikdy jsem jí neviděl hrát v něčem dobrém, jen v průměrných a poté velmi trapných filmech. Pro období vánoc film doporučuji, jinak ho spíše nechat na vhodnější dobu (na Vánoce). ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zvládl tak jedině nasrat! Někdo říká, že první půlka je lepší, mě naopak přišla katastrofální a kdyby jsem věděl, že stíhám ještě jeden film při cestě SA, tak to vypnu a dám tomu odpad. Měl jsem dobrou náladu, chtěl jsem vidět komedii, ale tenhle humor mi fakt nepasoval. Když se u komedie ani jednou zhluboka nezasměji a jen opatrně křivím pusu do tvaru rozpláclé paraboly, tak je to fakt smutné. Don Jon si právě z těchto komedií dělal srandu a ano zas to dopadne dobře. Jednu hvězdu za zlepšení druhé poloviny a druhou za úplný konec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn se v poslední době stal člověkem, kterého rozhodně nevyhledávám, ale sem tam si člověk prostě potřebuje zlepšit náladu nějakou nenáročnou komedií, což "Čtvery vánoce" rozhodně jsou. Představte si výchozí situaci. Vaše rodina není příliš šťastná. Rodiče se rozvedli a žijí odděleně. Podobné je to pak i v rodině vašeho milovaného protějšku. Ani ona nepochází z rodiny, kde by manželství skončilo šťastně. V současné době se nejedná o tak velký problém, ale ten nastává, když se mají rodiny navštěvovat. S kterými rodiči asi budete trávit svoje Vánoce? Dvojice ve filmu (Vaughn a Witherspoon) to řeší jednoduše. Trochu rodičům zalžou a odjedou na dovolenou sami. Rodiče to moc neřeší a dvojice je spokojená. Na první pohled idyla. Jenže, co když se stane, když letadlo na vysněnou dovolenou nemůže odletět a dvojice je navíc zabrána kamerou. Jejich rodiny se to o nich dozví. Nezbývá jim nic jiného, než navštívit všechny svoje čtyři rodiče zvlášť. Patrně nikdo z nich si takhle Vánoce nepředstavoval a návštěva dítěte není vždy tou vítanou. "Čtvery vánoce" jsou však hlavně filmem o tom, jak se lidé znají a vlastně neznají. Během výletu se oba milenci poznají víc, než za celý dosavadní společný život. Jenže to by to nesměl být americký film, aby nekončil dobře. Místy patetické, jak jinak, ale místy celkem zábavné. Musím říct, že lepší, než poslední filmy, které jsou s Vaughnem viděl - "Trable v ráji" a "Dilema". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/12/umirajici-zvire-4-vanoce-slunce-seno-2.html ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Či už sú to scenáristi, režiséri alebo hviezdy, každý prispel, aj keď len mierne, do deja filmu zdieľaním svojich vlastných skúseností. (S.Kok.i)
  • Vince Vaughn (herec, producent), Peter Billingsley (herec, výkonný producent) a Jon Favreau (herec) jsou ve skutečnosti velmi dobří přátelé. Společně se už podlíleli na několika dalších projektech. (žvanimírek)
  • Mnoho důležitých scén ve filmu bylo výsledkem improvizace herců. (Greg)

Související novinky

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama