Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (495)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si u mně Shawn Levy pěkne po... První díl byl dost dobrej vodvaz, vsechno bylo takové nové a vse do sebe zapadalo. Dvojka je už jen kvůli penězům a tak to i vypada. Totalní preplacanost exponatu je fakt k placi, u celeho filmu sem se ani jednou nezasmal, spis sem jen cekal, kdy skonci, hlavne kvuli tomu hroznemu trapnemu nudnemu ukecanemu, strasne ukecanemu faraonovi. A pak finale bylo taky trapne a bez zadne dobre pointy. Clive Owen uz taky nevali, Ben Stiller skoro vubec nehraje, a tak jediny dobry chlap tam byl Darth Vader, ktery...mlcel. Takze prumerne az slabsi 3 hvezdy a 3. díl už nechci, fakt nechci. Tak doufam ze steme vsichni slyseli. Protoze to by uz byl konec sveta s max 30% update: Prave sem se na to musel znovu podivat. No jeste vetsi des nez predtim a už uplne bez štavy. Takže ted už snižuju na 2 hvězdy SRACKA SRACKA SRACKA !!!!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pohodová blbina na jedno, pokud možno domácí použití, z níž je patrné následující - scénář při natáčení zjevně neexistoval, Levy je pořád stejný fušer, Stiller vydělává na další Tropickou bouři, Amy Adams je v roli další pipinky k sežrání a z řetězu utrženému Silvestrimu naštěstí nikdo neřekl, že skládá hudbu k rodinnému filmu o tom, jak se digitální příšerky nahánějí v muzeu. I za to body k dobru. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Kým prvý diel sa ešte tváril, že má aj čosi ako príbeh, dvojka na to totálne rezignuje a "scenár" (úprimne pochybujem, že nejaký vôbec mali) už pracuje len s nejakou od boku nastrelenou chabou zápletkou a okolo nej vŕši viac či menej vtipné skeče a improvizácie. Tam, kde kvôli trikom musela byť nejaká premyslená koncepcia (Mr. Thinker, Lincoln, geniálna scéna v galérii), je to náramne zábavné. Improvizácie sú však väčšinou hluché, zúfalo nevtipné, ba trápne (Hill, Hader, preboha, odkiaľ sa títo nudní ľudia vzali? - žeby zo sračky zvanej Superbad?!), jediným svetlom v tejto temnote je skvelý Hank Azaria (to, ako utrie Darth Vadera, nemá chybu). Stiller sa očividne nudí, ale našťastie má žiarivo očarujúcu Amy Adams, kvôli ktorej si film zaslúži o hviezdičku viac. Hej, a má to veľmi slušné triky, dravé tempo a Alan Silvestri hrá, akoby si nevšimol, že toto nie je dobrodružný veľkofilm za 200 miliónov dolárov, ale "iba" rodinná komédia. 5/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka. Všeho více za více peněz. Tentokrát je však Noc v muzeu velmi příjemnou dvojkou, která kromě všeho více přináší i více dobrých nápadů a nebojí se předvést opravdu velkou trikovou zábavu. Ne všechny nápady jsou tak skvělé jako třeba Hank Azaria jako Egyptský faraon nebo nekonečné prostředí Washingtonského muzea (ano, myslím ty cupidy aneb Jonas brothers... bože...), ale i ty špatné nápady se dají vcelku prominout a přejít. Obsazení se zvedlo od prvního dílu velmi razantně. Vedle Azarii je tu krásná Amy Adams (ten zadek!) s velmi vtipnou postavou. U Muzea nejde příliš přemýšlet nad smyslem nebo dopadem jednání na obrazovce, je to hodně naivní a plochá zábava, která nechce být chytrá a pak je opravdu velmi zábavná (oni skoro vše zničí, ale nikoho to nezajímá...). Především trikové vtípky s oživlými obrazy a dalšími exponáty velmi potěší. Posledním kladem je hudba, která v několika monumentálních scénách nasazuje "egyptské" chorály, které atmosféru skvěle dotváří. Noc v muzeu 2 je tak nepřekvapivě větší, má více efektů i postav, ale překvapivě je také více zábavná a zajímavá než předchozí díl. Uvidíme, kam autoři budou chtít jít s trojkou.... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nuda. Tady jasně platí pravidlo, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Přitom to začíná docela slibně. Popasovat se s myšlenkou, že dvojka se musí odehrávat jinde, zvládli tvůrci dobře. Pak přijde fakt, že jednička byla vtipná, dvojka nikoliv. Proč si každý myslí, že dvojky musí být větší, akčnější, výbušnější... no proč? Tady ten rodinný koktejl vůbec nefunguje, a to se snažím na to koukat jako čistě na rodinný film. Nejvíce zamrzí vystřižení Robina W., který tady je spíše malé camao. Zkrátka a dobře, dvojka je čisté natahování příběhu nočního hlídače/podnikatele, který neví kam se vrtnout dřív. Jednička byla dobrá oddechovka, dvojka stojí za starou belu. A nezachrání to ani Jon Bernthal v roli Al Capona. (40 %) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběhla 14. května 2009 ve Washingtonu D.C. (Varan)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama