Reklama

Reklama

Vzrušení začíná ve chvíli, kdy dobrodružství ožívá! Ben Stiller vévodí hvězdnému komediálnímu obsazení v roli Larryho Daleyho, bývalého nočního hlídače v Přírodovědném muzeu, ve kterém výstavní exponáty po setmění ožívají. Nyní však Larry se svými nočními přáteli čelí novým nebezpečím v Smithsonově institutu, kde poněkud rozmrzelý egyptský faraón odhaluje svůj ohavný plán převzít vládu nad muzeem… a pak i nad celým světem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (495)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Druhá Noc v muzeu trpí klasicým syndromem dvojek. Na stejné ploše se snaží naservírovat oproti jedničce dvojnásobně velkolepý příběh (paradoxně trpící dvojnásobným dějovým vzduchoprázdnem) plný nových postav. Ty jsou ale trestuhodně nevyužité, jejich prostor na plátně povětšinou nepřesahuje rozsah camea výstupu a v naprosté většině míří absolutně mimo. Skutečně dobrých fóru je tu stejně, jako v jedničce (tedy proklatě málo), poměr ucházejích a vyloženě trapných se ale velice nehezky zhoupnul na špatnou stranu vah. Logika nejspíš zůstala, jako abslutně nudný a neživý exponát, v nějakém úplně jiném muzeu, ve kterém ani scenárista, ani režisér tohoto filmu NIKDY nebyli... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Wow, to byla jízda...! 105 minut filmového pásku opírajícího se téměř výlučně o vizuální efekty a triky. Inu, což o to, efekty samy o sobě byly skvělé. Však právě proto dávám jednu hvězdu. Víc u mě tato fantasická podívaná nemá šanci získat. Z herekého osazenstva mě zaujala pouze Amy Adams, a to ještě jen proto, poněvadž je pohledná. Ben Stiller hrál průměr. Ostatně, víc z toho vyždímat ani nešlo. Výhrady mám ke spoustě scén, kterým mnohdy chyběla pointa (ať již vtipná, moudrá či zkrátka alespoň nějaká), některé gagy se zcela minuly účinkem a logikou příběhu asi také nebyl zrovna dvakráte utrácen čas. Znovu opakuji, zaujmout mohou jen efekty. I tak se však ptám, proč jich muselo být tolik? Vždyť právě to byla největší přednost ´jedničky´, že tvůrci použili všech efektů s rozumem. Benovi patrně všichni povídali, jaká je škoda, že jich nebylo více, až vznikly tyto computerové orgie, z nichž jsem se však já osobně rozhodně neudělal... P.S: Nechci být zbytečně jedovatý, ale i kdybych koktal, měl rýmu, ruku v zadku, nohy za krkem a byl zrovna na řetízáku, nadaboval bych všechny postavy lépe než jak jsem měl možnost slyšet. To bylo vážně něco... ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Levy je neskutočný babrák ponúkajúci invalidnú trapáreň, preplácaný cirkus, nechutný festival nedotiahnutých, zle zahraných a ešte horšie načasovaných gagov, ktoré zachraňujú iba kvalitné triky. Za neúctu k divákovi, ktorému je viac ako 9, by som mu natiahol španielske čižmy, nakazil ho španielskou chrípkou a presídlil na španielsky vidiek, kde by podobné úbohosti mohol premietať španielskym kozám a španielskym kamzíkom. Kanaďan jeden nepodarený. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Opět se s Larrym vracíme do muzea, ve kterém se nám to hemží živými exponáty. Larry se stal managerem vlastní firmy a na muzeum už poněkud zapomněl. Nemilá skutečnost, že díky modernizaci se většina exponátů přesune do skladiště v hlavním městě, ale přinutí Larryho znovu zapojit všechny své síly a vyřešit tuhle situaci jako starý dobrý noční hlídač. Druhý díl poněkud zaostává v dějové výbavě filmu oproti jedničce, ale vynahrazuje to vizuální stránkou díky vyššímu rozpočtu. Bohužel to ale nestačí ani na procentuální vyrovnání laťky, kterou první díl nastavil a velmi to zamrzelo. Vtípky téměř stejného ražení, herecké obsazení se prakticky nemění. Takže typické dvojkové představení s nižším hodnocením. Trojka snad vylepší reputaci kamarádům z muzea. 50% ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Trapná nuda. Oproti jedničce jsou všechny postavy dementnější a infantilnější, film postrádá jakékoli tempo, zasmál (spíš pousmál) jsem se asi třikrát. To nejhorší je ale dabing, který dokaže už z tak trapného gagu udělat ještě trapnější a ten šišlající Kahmunrah... Ty 2* jsou za výpravu a... no asi jen za tu výpravu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (20)

  • První film, který se natáčel v muzeu Smithsonian Institution. Štáb zde mohl natáčet pouze týden. (willy1)
  • Ve filmu několikrát zazní hudba z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (ČSFD)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Místo Avataru Noc v muzeu 2

Místo Avataru Noc v muzeu 2

20.12.2007

Pravá blondýnka Reese Witherspoon se po těžkotonážním dramatu Odvlečen vrací k lehčím žánrům. Režisér Seth Gordon už brzy odstartuje natáčení komedie Four Christmases, námětem vzdáleně připomínajícím… (více)

Reklama

Reklama