Škandál v Melodias banke (TV film)
Komedie / Krimi
Československo, 1966, 70 min
Otakar KrivánekObsah
Prvá slovenská gangster-revue. Taký je podtitul staršej slovenskej komédie, ktorej nechýba vtipná zápletka, vynikajúce herecké obsadenie a predovšetkým plná priehršť starých známych melódií v podaní Františka Krištofa-Veselého, ktorý si vo filme zahral hlavnú postavu majiteľa Melodias banky a zároveň šéfa gangu nebezpečných vykrádačov bánk. Scenár napísal Július Satinský a o hudobný doprovod sa postaral Orchester Juraja Berzellera. (oficiální text distributora)
NinadeL
Za chvíli půjdu ještě níž... Chudák FKV. Navíc ta Zora :(((15.5.2009)
Marthos
Neviděl bych tento televizní film v tak špatném světle. Na parodii je víc než dobrý a bez nadsázky jej lze srovnávat s pozdějšími Lipského snímky, které mají tu výhodu, že jsou mediálně více propagované a reprízované. Zápletka s trezorem na hudební heslo je neotřelá, stejně jako geniální dvojnická sólo role Františka Krištofa-Veselého, kterého si naši slovenští sousedé evidentně hýčkali (navzdory jeho poválečné perzekuci) a hýčkají. Navíc zde zazní celá řada nejslavnějších písní v podání hlavního představitele, jež jsou funkčně začleněny do děje. Pominu-li vedlejší milostnou linii s Mistríkem a Kolínskou, která je sama o sobě zbytečná, nemám si nač stěžovat. Příjemné překvapení takhle v neděli.(11.4.2010)
Angelino
Stále ešte na vlne eufórie z LFŠ, ale ani to nepomohlo veľmi tomu, že už som 2 x pozeral na to, kedy to skončí. A to má film iba 70 minút. Zaujímavé sú však určite staré zábery z Bratislavy a v mnohom to má určite veľkú hodnotu (hlavne na tu dobu). Ja to však asi neviem doceniť.(27.7.2011)