Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná na letišti, v Bandungu, abstraktním atraktivním městě kdesi v jihovýchodní Asii, kde je český turistický průvodce Tomáš Egermaier svědkem zatčení jedenadvacetiletého mladíka Patrika Lovického. Až v Čechách se dozví, že byl zatčen člověk, který se pokusil propašovat z Bandungu čtyři kilogramy heroinu. Egermaierovo překvapení je o to větší, když na ruzyňském letišti objeví na běžícím pásu igelitovou tašku s pěti videokazetami do kamery. Spolu s Egermaierem pak na videokazetách sledujeme příběh Patrika Lovického, jeho přítelkyně Eleny a její matky Michaely.

Příběh začíná v Praze, odkud se odvíjí přes Amsterodam až do Bandungu, kam je pozval Michaelin přítel, nigerijský obchodník Mike. Část děje se odehrává i na ostrově Ke Pahui, kde začíná podle zúčastněných ta pravá dovolená. Pro Patrika však na dlouhou dobu poslední. Na videu sledujeme Patrikův osud, kdy je za podivných okolností donucen k pašování narkotik. Poslední záběry videozáznamu Patrika Lovického končí na letišti, kde došlo ke zmíněnému zatčení. Paralelně s tímto videozáznamem sledujeme příběh Patrika Lovického v bandungském vězení. Tomáš Egermaier, dobrodruh a nadšenec pro vše nevšední, se rozhodne, že na vlastní pěst zjistí, jak k tomu, že Lovický drogu pašoval, vlastně došlo. Za pomoci svého asijského přítele Nunga, české úřednice Českých aerolinií paní Czerné, a v neposlední řadě konzulky Českého velvyslanectví v Bandungu Chalupské se pomalu dozvídá, co vedlo k Patrikovu zatčení. Poslední kousky skládačky dodá sám Lovický, se kterým se Egermaier ve vězení setká. Lovický však nemá ponětí, kde se nachází jeho přítelkyně Elena a její matka Michaela, která má s případem hodně co do činění.

Tomáš Egermaier se vrací do Čech. Nadále sledujeme osud Lovického v kruté věznici Bon-wong - jeho strasti i samotný boj o přežití, ale i přátelství k některým vězňům a k lidem "na druhé straně". Po nějaké době se Egermaierovi ozve Elena, která se mu po zhlédnutí videozáznamu snaží zapřít některé skutečnosti. Celý příběh, celý záznam natočený Patrikem Lovickým, má plno nejasných míst. Možná to nebylo úplně tak, jak se na první pohled zdálo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Když si vezmu, že je tohle český film, tak musím dát čtyřku jak vyšitou. Uznávám, že všechny scény odehrávající se v České republice a to především s panem Révaiem jsou úplná šílenost na rozbití televize (stačí, když Johny jen vysloví slovo Bandung a máte pocit, že má celý svět rýmu), ale scény z thajského vězení, to byla pastva pro oči. Takže čtyři hvězdy hlavně za Bandungpolovinu a na Czechpolovinu honem rychle zapomenout. ()

MessiM 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech inteligentních komentářů zdejších uživatelů jsem došel k závěru, že se na film musím podívat také. Drogová tématika je poměrně oblíbená, divácky vděčná.Režie byla taková, jaká byla, asi proto, že kolem nešel žádný pořádný dramaturg! Co se týče hereckých výkonů, tak i lidé neznalí pochopí, že jsou jejich výkony přinejmenším trapné. Zatracovat ale jen pro to film by bylo nespravedlivé! Bavila mě domácí digitální kamera, která se používá většinou jen z nouze, zde ale pro dokreslení atmosféry a především jako předmět doličný. I přes špatnou režii najdeme ve filmu dokonale zvládnuté scény, například scénu vezení. V jednom záběru na vás dýchne dusno, krutost, špínu, beznaděj, kradmé oťukávání spoluvězňů, ubohoučké radosti, strach, stesk. Ve filmu oceňuji i spoustu záhad. Od začátku netušíte, proč to a co Révai pro sedícího Plouhara dělá, nakolik jsou si vnitřně blízcí, že se tak obětuje, to zůstává záhadou. Podobně celá "detektivka", kterou zpětně rozplétá, skončí v rozplizlém otazníku, že to mohlo být úplně jinak. ()

Reklama

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Boli sme na tom zo skolou ako na protidrogovom filme. No pani ucitelky asi nerataly s tym ze tam bude tolko tvrdych vyrazov (nie zeby ich bolo vela ale preca sme na tom boli na zakladke..) Kino sa ozyvalo v smiechu a pozriet na tvare uciteliek bol zazitok k popukaniu. No dobre, ale k filmu. kamera je na shit... to dokaze natocit fakt kazdy a ked je taka divna kamera netreba ani nejaky extra herecky talent, no revai sa prejavil najme pri zavere vo väznici. Tam to zahral skvelo. nebyt tej kamery a rezisersky zrucnejsieho spracovania bolo by hodnotenie vyrazne vyssie ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Révai zahrál hodně špatně a nevěřil jsem mu nic prostě nic, ale Kuklová ta naprosto propadla. Zajímalo by mě jestli jí to někdo sežral?! Z roztřepané kamery (rádoby progresivní styl) mi bylo místy zle a režie byla nezvládnutá. Příběh byl (bohužel) pro diváka velice zajímavý leč Svátek ho zazdil a to je škoda, protože bylo z čeho těžit. Sice film byl, alespoň podle reakcí okolí, komerčně velice úspěšný, ale u mě pohořel jako papír. Škoda, jak jsem již psal, z příběhu šlo vytěžit mnohem více. Co lze pochválit je opravdu jen ta hudba a snad i snaha, která ovšem vyšla úplně naprázdno. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná česká poučka, že nemáme jezdit do jihovýchodní Asie a zkoušet převést drogy a také nikomu neznámému nevěřit. Překvapivě tento film jsem viděl v rámci "školní výpravy" do kina. V početném publiku se nenašlo moc nadšených diváků, což i chápu, přestože je téma silné a podobných událostí se stává několik za měsíc, tak třeba americké Téměř bez šance je zajímavější. Chybí mi odvaha ukázat celou depresi a odpornost vězení v plné síle. Takhle je to jen obyčejný čajíček... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Tomáš (Jan Révai) při jedné ze scén hraje počítačovou hru "Hidden and Dangerous 2". (Rodriguez)
  • "Fiktivní" Bandung je ve skutečnosti město v Indonésii. (horner)
  • Scenár musel byť neustále konzultovaný s Kráľovskou filmovou komisiou v Thajsku a pri realizácii filmu boli na natáčaní pridelení dvaja členovia tejto komisie, ktorí dohliadali na to, aby sa striktne dodržiaval schválený scenár. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama