Reklama

Reklama

Silvestry Vladimíra Menšíka

(pořad)
Zábavný
Česko, 1993, 39 min

Účinkují:

Vladimír Menšík

Obsahy(1)

K nejúspěšnějším silvestrovským televizním pořadům tradičně patřily ty, ve kterých vystupoval jedinečný vypravěč a neopakovatelný herec a komik Vladimír Menšík. V posledních letech jeho života natáčelo brněnské studio jeho silvestrovská vystoupení téměř každoročně. V roce 1993 pak dlouholetý Menšíkův televizní spolupracovník, dramaturg Jaroslav Sedlák, vytvořil z jednotlivých monologů a vystoupení, která nalezl v brněnském televizním archivu, střihový pořad, který se od té doby stál stálicí v silvestrovských vysíláních České televize. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava s nesmrtelným Vladimírem Menšíkem. Škoda, že takoví jako on se už nerodí. Jeho odchod v r.1988 předeznamenal brzký nástup nových časů a nové generace komiků, která si toto označení povětšinou nezaslouží. Já mám u tohoto střihového filmu, na který se dá dívat znovu a znovu, s hodnocením jasno. ()

mikla 

všechny recenze uživatele

Pán Menšík bol človek, ktorý bol výnimočný svojím humorom, šarmom a intelektom a práve tým bol jedinečný a naozaj neprekonatelný. Dodnes sa k týmto jeho kúskom vracajú jeho verný fanúšikovia a dokonca aj dalšie geneerácie, ktoré jednoducho musia oceniť kvality tohoto človeka, ktorého humor bol naozaj jedinečný a v česko.Slovensku priam neprekonatelný. Pán umelec, rodák s Ivančič v 70 a 80 rokoch dokázal k TV obrazovke prilákať stovky ludí, čo sa dnes už len tak nevidí. Menšík bol ozaj jedinečný a svečí o tom aj jeho 120 filmov a vyše 60 divadelných predstavení kde hral, taktiež dabing a hlavne zábavné a najme Silvestrovské relácie. Pán Menšík česť vašej pamiatke, boli a stále ste legenda českého ale aj Slovenského humoru... ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen pár dílů a docela mě bavili. V dnešní době už neexistuje takový bavič, jakým byl Vladimír Menšík. Škoda, že už není mezi námi a musel tak brzo odejít do nebe. Ach jo, život je nespravedlivý. Když si představím, že na Silvestra zapnu Novu a tam poběží Mejdan roku z Václaváku, tak už teď v létě, kdy píši tento komentář, se mi dělá zle. Vystupují tam samí pošuci. A baviči-jestli je mohu takhle vůbec nazvat typu Rychlý, Novotný, Šíp, se mohou jít zahrabat, protože nesahají V. M. ani po kotníky. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Jak říká moje mamka: "Nejlepší Silvestry byly vždycky s Vladimírem Menšíkem." A já nemohu jinak, než s ní souhlasit. Když se dopustím toho nevkusu a pokusím se ho vůbec nějakým způsobem porovnat s nováckou alternativu plné podivné chásky vystupujících bavičů (i když jsou vyjímky), tou velkolepou show tak moc vychvalovanou už od dob ředitele Železného, tak Pan Komik je tak vysoko, že Novu schovávající se v trávě nemůže ani spatřiti. Tento geniální vypravěč nemá dosud konkurenci, která by stála za řeč. ()

wiercza 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík dokázal neskutečně vyprávět a bavit lidi. One-man show s příběhy z "brožovaného" života a rodinného kruhu v originálním podání. Uměl si udělat legraci ze sebe samého. V naší staré červené 120 nesměla chybět audiokazeta se Silvestry. Nikdy se neoposlouchala, vždy se dostavily záchvaty smíchu, slzy vběhly do očí. "Ať žijou naši marmeládoví!" I teď si to ráda pustím na youtube. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama