Reklama

Reklama

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Gary Cooper coby Marco Polo, Basil Rathbone jako hlavní padouch Ahmed, Alan Hale jako rebel Kaidu a plno krásnejch ženskejch ve vedlejších rolích :-) SPOILER: Zatím to tedy zní slibně, bohužel ten příběh je taková nijaká romantická a hlavně předvídatelná pohádka o tom, jak Marco Polo zachránil čínské císařství před zlým padouchem Ahmedem a přitom si získal srdce princezny. Docela mě fascinovalo, jak v tý Číně mluvili všichni skvěle anglicky :-) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Gary Cooper v tomto filme ako Marco Polo /1254 - 1324/, alke teda nic moc. Plane stredoveke kulisy, dialogy su len vatovo plane plky ...... z ucty k Fordovi ako reziserskemu velikanovi dam 63 % ()

Reklama

KIT.HL

všechny recenze uživatele

Režie ve filmu připsána Archie Mayo. V ČT uvedeno pravděpodobně v roce 1995.(výroba titulků nese tento datum) Klasická ČB studiová záležitost...dnes by se skoro dalo napsat inscenace. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se film jmenuje „Dobrodružství Marca Pola“, což by mělo předznamenávat přímé historické události z cest cestovatele a obchodníka Marca Pola, není tomu tak. Jedná se o prosté romantické dobrodružství, jako každé jiné. Příběh se samozřejmě odehrává v Číně, avšak pouze na dvoře císaře Kublajchána, kde se odehrávají tradiční věci romanticko-dobrodružným příběhům zcela prosté. Intriky, romantika a trocha odlehčeného humoru. Pojetí objevování nových věcí je docela vtipné. Třeba špagety, které Marco Polo vidí poprvé v životě a je z nich nadšený. To platí i pro střelný prach nebo uhlí. Romantické duše pobaví scéna, v níž Marco Polo učí čínskou princeznu líbat po evropsku. Obrovským minusem je fakt, že Číňany nehrají Číňané. Pro Hollywood 30. let to však není nic neobvyklého, takže to ve své době vypadalo zcela normálně. Film měl být původně dobrodružným eposem, ale kvůli zákulisním neshodám z toho nakonec vzešlo něco jiného. Celý je především konverzační, bez napětí a dramatizace. Občas  něco pobaví, ale jinak je to spíše atmosféricky přepálená romance. Od filmu tak nelze čekat nic zvláštního. Spíše celé působí, jako by to pocházelo z pera Alexandra Dumase staršího, jen tomu chybí správná dobrodružná jiskra. V rámci filmové klasiky však film stojí za zhlédnutí. Romantické pohlazení, průměrná zábava a to je asi tak všechno. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Osvietený prístup k životu slávneho cestovateľa nie vždy funguje, ale Gary Cooper je zábavný a Basil Rathbone je dobrý ako zloduch. Prepychová produkcia. Všimnite si Lanu Turner, ako jednu zo slúžok. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama