Reklama

Reklama

Gabriel - Anděl pomsty

Trailer

VOD (1)

Dříve bylo v nebi hned sedm archandělů. Dříve. Dnes už v něm ale zůstal pouze jediný. Ten nejsilnější - archanděl Gabriel. A i jeho brzy čeká odchod z nadýchaných obláčků do pozemského světa. Pouze on totiž může zastavit pandemii zkázy a válku o duše, kterou mezi lidmi rozpoutal padlý anděl smrti Samael, nejtemnější z temných. Gabriel ale ví, že postavit se takovému soupeři bez pomoci by bylo naprosté šílenství. Jeho jedinou šancí je proto naleznout poražené archanděly, znovu vnést do jejich života světlo a sjednotit je do legie dobra, jež se postaví zlu v konečné bitvě všech bitev. A až stane nebe proti peklu, nebude už návratu zpět. Hlavní roli v ponurém, k Matrixu, Vráně či k Equilibriu se hlásícímu mystickému akčnímu thrilleru debutujícího australského režiséra Shanea Abbesse ztělesnil pohledný Andy Whitfield. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše s celkem slušnou temnou atmosférou a s poměrně charismatickým hlavním hrdinou, ale to je tak vše. Dialogy jsou hrozivé, akce celkem žádná a příběh nulový. Zkrátka dvě bandy andělů se honěj po zemi a dělaj si navzájem neplechu, což semtam proložej nějákou šílenou rádoby teologickou moudrostí. Chvílemi to ve mě evokovalo hovadinu nejvyššího kalibru jménem Bojovníci, ale zase tak hrozný to nebylo. Občas jsem se i bavil - zejména squadra záporáků mě rozesmála - démoni všech náboženství spojte se. :D 40% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dopředu hlásám, že tenhle temný film jsem si pustila jen ze dvou důvodů -z nostalgie po Andym, a za druhé -líbil se mi klip ke Scorpions. Tedy, scénář se vlastně drží apokryfních textů, když v soubojích po sobě jdou Gabriel spolu se Samaelem pěkně všemi palnými zbraněmi, jak psáno i v indických eposech.Padlí andělé na Zemi a jejich temná vláda, kterou přišel ukončit ze Světla Gabriel. Škoda, že se zrodu filmu neujal někdo schopnější, šlo z toho vytěžit daleko více.Už kvůli Andymu. ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Film typu „B“. Ničím nepřekvapí a ani nezaujme. Kulisy jsou tmavé, stejně jako prostředí ve, kterém se děj odehrává. Kdyby měl film větší rozpočet, dopadlo by to asi jinak. Jako bonus dávám k filmu + jednu hvězdu za hlavního hrdinu, protože ten se tam jako padlý anděl hodí na 100%, nehledě na jeho herecký výkon. 40% ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

O filme som predtým nepočul, ale podľa názvu som to tipoval na jednu z tých zabudnuteľných lacných záležitostí čo sa snažia dať klasickým témam moderný šmrnc pomocou nepríliš presvedčivých digitálnych efektov a odporných farebných filtrov. A nečuduj sa svete, ono to tak aj bolo. Ale zasa treba povedať že samotný námet nie je zlý, hneď na úvod sa mi páčilo ako Archanjel Gabriel letí psychedelickým vesmírnym priestorom a nakoniec dopadne na zem. Tá je pod nadvládou tmy, všetci anjeli na misii podľahli depresii, v lepšom prípade vedú vývarovňu pre bezdomovcov, v horšom sa z nich stali feťáci a ochlastovia bez ilúzií. To je fajn, akurát nikto z tvorcov netušil čo s tým, respektíve ich vízie nepresiahli rámec nekonečného a nekonečne stupídneho drístania o povahe sveta-dobra-zla-poslania a občasných slabomyseľných akčných scén, ktoré by tak strašne chceli byť cool, až sú úplne smiešne. Anjeli sa dokážu zrýchlene pohybovať, takže ich súboje potom vyzerajú často ako keby ich choreografiu robil Charlie Chaplin začiatkom storočia. Už len chýbalo aby po sebe začali hádzať torty. Úplne najviac ma dostalo keď Gabriel vystrelil ranu z brokovnice a potom rýchloposuvom prebehol okolo spomalene letiacich brokov k démonovi ktorý držal rukojemníčku a vytrhol mu ju, takže ranu schytal špatoš. To bolo tak úžasne imbecilné, že som musel vstať z kresla a tlieskať. Inak, démoni boli tiež smiešny a hlavne ten hlavný, ktorý zrejme súčasne vedľa točil reklamu na nejaký brutálne vymakaný šampón s tým svojim impozantne nalešteným három. Nuž, dopozeral som to a ani zosnulý Spartakus Andy Whitfield v hlavnej role ma nepresvedčil že archanjel Gabriel s dvoma búchačkami v dlhom plášti nie je proste sprostosť. Ústredný nápad zaujímavý, avšak spracovanie naozaj veľmi, veľmi, nekonečne veľmi zlééé. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

..mě se to hodně líbilo...škoda jen, že ten konec mi přišel takový nedodělaný...nechápu, proč to má tady tak nízké hodnocení? samozřejmě se toto nemůže zařadit mezi filmovou elitu, ale takových 70procent by si to zasloužilo, námět je výborný, herci to taky zvládli dobře, jediné co filmu nepřálo, byl malý rozpočet a chyběla tam nějaká více známá tvář, aby to oživila. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama