Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

JimDoor

No tiež si myslím,že za oscarového by nemal byť označovaný...ale filmy ma na vysokej úrovni posledné roky to sa musí uznať..somarinky typu MIB nerátam..

Neuge

Neuge (hodnocení, recenze)

JimDoor

Byl 2x nominován, jestli to je či není důvod pro takové označení, to je asi věc názoru...

JimDoor

JimDoor (hodnocení, recenze)

proč je u obsahu filmu psáno "oscarový Will Smith" když nikdy žádnýho nezískal. Ne že by mi to vadilo, jen mě to zarazilo protože si nedokážu představit za co by ho mohl v minulosti získat...

na příspěvěk reagoval Neuge, srncek

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

mne sa to vcelku pacilo, bol to taky jemny pribeh, ktory sa postupne otvaral a vyvrcholil ku koncu..ano, mam niektore zodpovedane otazky, ale pri filmoch tohto typu sa mi to stava :o)

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Výborný film...ROZHODNE odporúčam....a rozhodne odporúčam nebrať vážne komentáre niektorých "náročných" znalcov filmu okamžite škatulkujúc nás ostatných za naivných priaznivcov americkej umelej romantiky...7 pounds je skvelý film na noc,tmu a duševný pokoj. 90%

praethoria

praethoria (hodnocení, recenze)

film, ktorý sa zo začiatku stáva veľmi ťažko pochopiteľným a vnáša množstvo otázok, ťažké pochopenie deja. Najsilnejšia časť je asi cca 15 min na konci. Tu režisér surovo útočí na city divákovi a snaží sa vynútiť si niečo z divákových slzných kanálikov. Dve hodiny na takéto dielo je hrozne veľa, dej sa ťahá, nudí, príliš tam vidno "umelosť" postavy sú ako vystrihnuté z amerického seriálu, teda nemôžu pôsobiť vierohodne...pre mňa ďalšie sklamanie z filmov. Záver: neodporúčam náročnému divákovi.

Uživatel zupanic smazal svůj příspěvek.

Ferinhu

Ferinhu (hodnocení, recenze)

Film který jsem viděl strašně rád. Doporučila mi ho jedna kámoška a nelitoval jsem toho času stráveného nad ním. Dobrý film, stojí ho za to ho vidět.

Vrbka

Vrbka (hodnocení, recenze)

Willa Smithe jsem zažila trochu v jiné herecké poloze, než jsem zvyklá a musím přiznat, že mě to velmi příjemně překvapilo. Film mě zároveň donutil se zamyslet nad tím, kam až je možné zajít, pokud někdo ztratí smysl života nebo žije s pocitem odpovědnosti, viny, kterou ví, že již do konce života nijak nesmaže. Nevím, zda je to v reálu vůbec možné, ale každopádně to stojí k zamyšlení.

yoshua87

yoshua87 (hodnocení, recenze)

¨Film který dokáže dojmout a člověk celý film tuší jak to dopadne, ale přeci jen doufá že se štěstí otočí k hlavnímu hrdinovy a neskončí to tak jak všichni tuší... 5*

viperDavid

viperDavid (hodnocení, recenze)

Zase jednou film, který mě dostal. Filmy v zásadě nehodnotím dle jasného konceptu, kamera, režie, herecké výkony, ale podle toho jaký celkový dojem to ve mě nechalo. Vzhledem k tomu, že filmy hodnotím 5* scela vyjímečně, asi pochopíte jaký dojem ve mě vyvolal tento film.

Tretina

Tretina (hodnocení, recenze)

Seven Pounds/Sedem Životov: Po tretí krát skvelé! Pri trochu prehnanej dĺžke vás táto dráma určite nenechá chladnými. Will Smith ukazuje, že nedosahuje top zisky len s akčných promo trhákov ale že vie skutočne výborne hrať. Nedá sa uprieť, že režisér Gabriele Muccino stavia hlavne na jeho postave. Najskôr by som dal 3/5 pre prehnanú dĺžku, ešteže krásna Rosario Dawson, tento môj problém značne vyplnila. A kedže potrebuje nové srdce od záhadného Bena Thomasa (Will Smith) čo by sme si nepočkali ;)

setina

setina (hodnocení, recenze)

Nevím co ktomu má říct ,? Asi jen Smith (Smith-výrobce revolverů) je tou osobu která si chce odpočitout v tak "jednoduchém a sebevražedném" filmu.. Woody Harrelson mě překvapil jeho výkon je ale opravdu velmý dobrý... Podtrženo sečteno nevím čeho se v tomto filmu chytnout , asi ve Filmu je někdo kdo si tuto roli vybral a byla mu v té chvíly na míru.. Černé na bílém..je to asi docela dobré na večerní nudu...? a Všechno to do sebe docela velmi přesvěčivě zapadá... 4h herecké výkony...

BARNABY

BARNABY (hodnocení, recenze)

Fakticky po dlouhé době nádhernej film, který mě vzal u srdce a trochu jsem uronil krup... Moc hezký příběh, velice zajímavý začátek, člověk neví ze začátku o co jde, ale ke konci je už zřejmé, jak to asi dopadne, ale stejně se tomu dojetí a slzám neubrání. Dávám palečky nahoru a musím uznat, že je to po delší době opravdu hezký film!!

hanibalx

hanibalx (hodnocení, recenze)

rasto87:ano mas pravdu ten film ozaj stal zato a ozaj som reval ako maly chlapec:)))))))))))))))))))))

rasto87

rasto87 (hodnocení, recenze)

Drámy nemám moc v oblube, ale toto je film ktory vas fakt chyti. Opat jeden zo skvelych vykonov Wila Smitha. mozno niektroym sa to nubude zdat ale musim pochavlit aj kameru. Mozno co by som vytkol tak strasne natahovaní dej ale inac nic. naozaj film ktory stal za to

hanibalx

hanibalx (hodnocení, recenze)

tak to bol priamy utok na moje city plakal som ako maly chlapec:))))))))) krasny film!!!!!!!!

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Predsa som písal, že je jasné, že Will nakoniec spácha samovraždu. Ale čo napadne človeka, ktorý vidí niekoho kto spáchal samovraždu (ešte žije) a volá si záchranku. Mňa automatiky napadlo, že si to asi rozmyslel. Toto sa mi ukorenilo v mozgu a držal som sa toho, nerozmýšľal som ďalej nejak do hĺbky, radšej som sa nechal prekvapiť. Dokonca som rád, že som na záverečnú pointu neprišiel hneď na začiatku, aspoň som si nepokazil žážitok. Filmy nie sú logické hádanky aby som ich lúštil. Niekto proste na to príde iný nie.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Niktorius, feddo: No zvlášť, když se celej film netočí kolem ničeho jinýho, než kolem různě postiženejch lidí (a darováním orgánu vyléčitelnejch - kromě teda těch očí, to je blbost na entou) a řeší se v jeho průběhu ta bouračka, při který umřeli lidi a kterou EVIDENTNĚ asi spáchal Will... Zíííív :-/

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

feddo SPOILERY: Film začíná scénu, v níž Will volá záchranku, k vlastní sebevraždě, kterou se teprve chystá spáchat. Později má největší zájemo ženu s nemocným srdcem. Je těžké dovtípit se, že se obětuje a rozdá svoje orgány?

Příspěvek byl smazán administrátorem.

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Viem si priznať chybu a odvolať to čo som napísal, keďže viacerí géniovia sú proti mne, ale za nedôvtipného len nerád označím sám seba. (A nedovolil by som to napísať ani o iných)

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

fedoo: Vždyť to říkám - nedůvtipného. V průběhu filmu je spousta momentů, ze kterejch je jasný, že zvažuje darování orgánů. Už je to sice dýl, co jsem to viděl, ale timhle jsem si teda naprosto jistej...

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Niktorius: Film sa v PREKLADE vola Sedem zivotov. Ten som ja nepoznal. Da sa vydedukovat, ze pomaha ludom, kvoli tomu, ze chce odcinit to co sposobil, ALE to, ze sa nakoniec obetuje v ich prospech sa da akurat tak uhadnut. To si myslim ja.

Miikkii

Miikkii (hodnocení, recenze)

Na tenhle film jsem se dost těšil a dost jsem o něm slyšel. Asi dost lidí překvapím, ale tenhle snímek se mi dost líbil, i když víc než půlku filmu ani nevíte o co tam běží. Cílem bylo natočit dílo které vás emotivně dostane a to se povedlo víc než dobře. A opět výborný WIll Smith, který dokazuje že je to PAN HEREC.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Pointa, že je neodhadnutelná?! WTF!?! SPOILERY: Film se jmenuje Sedm životů. Will se v něm očividně snaží (v různých smyslech slova) zachránit životy sedmi lidem; u postele má noviny s článkem o sedmi zabitých při autonehodě; zhruba ve dvacáté minutě se mu zdá o autě, co dělá kotrmelce na cestě. Je vážně tak těžké si z toho vyvodit, proč dělá to co dělá?

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Tak dík, to je ešte "lepšie". Ako som napísal, uhádnuť sa tá pointa samozrejme dá, ale vydedukovať podľa mňa nie. Vôbec nič tomu nenasvedčuje. Nakričanie na slepca malo oklamať diváka a dokonca sa to vysvetlí až na úplnom konci, prečo vlastne kričal.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

fedoo: OK, tak ne nepozorného, ale trochu nedůvtipného už ano.. ;-)

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

dolin1: Ja ti tvoje hodnotenie predsa neberiem. Ja som z tohoto filmu tiež nebol 2x nadšený. Ja chcem iba povedať to, že keď som neprišiel na záverečnú pointu filmu počas pozerania, tak to nerobí zo mňa nepozorného diváka.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

fedoo: Jo, znal jsem název filmu a hned po úvodu jsem měl v hlavě konstrukt, kterýho se film zatvrzele držel až do konce. A obzvlášť jsem si užil tu transplantaci očí - bo je to chujovina na entou - takže po neskutečně trapnym a patetickym darování srdce Rosario Dawson jsem nemohl jinak, než se znechuceně ušklíbnout nad úplnym finále - a strhnou v hodnocení hvězdy. Víc patetickou hovadinu jsem neviděl už dlouho, byť má film jisté poslání - ale provedením zkrátka kulhá jak starej Babinskej..

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Ja sa zrovna za nepozorného diváka nepovažujem. Bolo jasné, že nakoniec zomrie, ale chceš povedať, že si za 15 minút zistil že slepému daruje oči a Emily daruje srdce? Jasné, že z flashbackov sa dá vyčítať, že spôsobil nehodu, a teraz koná dobro aby si to v živote vyrovnal, ale záverečná pointa sa dá možno tak uhádnuť, nie vydedukovať. Ja som síce v priebehu filmu trošku rozmýšľal nad koncom, ale radšej som sa nechal prekvapiť. --- S vypnutým mozgom filmy nepozerám, dokonca ani tie od Michaela Bay-a. Preto som tak náročný.

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

fedoo: Ať žije další nepozorný divák. No nakonec - proč nesledovat filmy s vypnutým mozkem - většina si jich ostatně o to přímo říká... Po čtvrt hodině je naprosto jasný, odkud vítr vane.

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

SPOILER! Ja som nevidel k filmu ani trailer, ani som nevoznal názov po slovensky/česky. Celý film mi nenapadlo ako to skončí. To že sa obetuje mi došlo vtedy keď.. hmm... no keď sa obetoval. Myslím, že z filmu sa to veľmi vyčítať nedalo.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Amplifier

Amplifier (hodnocení, recenze)

Bylo to super i když přehnaných věcí tam bylo víc než jen prodavač masa.

Hostitel

Hostitel (hodnocení, recenze)

pekny dal bych 4hvezdy ale ta scena na konci kde se necha zabit tou chobotnici je opravdu pekne zahrana davam 5 hvezd

Neuge

Neuge (hodnocení, recenze)

Pěknej film, o kterym mi povědel znamej a tak jsem vice mene vedel o co tam jde, což bylo stejně asi spíš ku prospěchu. Neměl bych tomu co vytknout až na toho zázračně vyléčeného prodavače masa, to už bylo přecejen trošku předimenzované....

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

Chlapci a dievčence:Vykrádate mi moje myšlienky pretože dva najlepšie filmy ,ktoré ma okrem iného prinútili k pravým nefalšovaným slzám a ktoré ja osobne beriem ako najlepšie filmy čo som za poslednú dobu vydel sú práve Sedem životov a Pokanie!

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama