Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 147)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Film, který si hraje na něco víc, než čím ve skutečnosti je - nudným a průhledným útokem na divákovy city. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tento film ve vás již po několika minutách začne vyvolávat řadu otázek. Kdo je Ben, proč vybraným jedincům pomáhá nebo jaké jsou jeho skutečné úmysly. Po sérii několika flashbacků vám již začne svítat, o co tu kráčí. Problém však je, že se film dále táhne skoro dvě hodiny, než se konečně dostane k plánovanému cíli. Z traileru jsem navíc nabyl chybného dojmu, že se bude jednat o trochu mysteriózní snímek, ale nakonec se z toho vyklubalo depresivní (romantické) drama s výborným Smithem, který hraje slušně na city. Film nás trochu poučí o životě, ukáže nám, že ještě stále existuje dobro v lidech a nakonec se dozvíme, jak vypadá pravé sebeobětování. Seven Pounds ve mě vyvolal akorát rozvleklost, místy nudu a kupodivu i obyčejnost. Což je hlavní chyba tohoto snímku, měl jistě působit epicky, dojemně a čistě. Nakonec jsem si alespoň mohl odnést poučení - nevolej když řídíš. Naštěstí pro mě, autem nejezdím… (6/10) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá hra na emoce, která už po necelé půlhodince nemá čím překvapit. Opravdu dlouho jsem neviděl tak průhledný a současně relativně ambiciózní film. Jinak je tu všechno - radostný běh po pláži, dramatický běh deštěm, fotky na zdi i ústřižky z novin. Ztělesněné klišé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už ani Štěstí na dosah mě nedokázalo zaujmout, i když tohle mělo tu sílu příběhu, že jsem se na to podívat i chtěl, jenže nakonec mě to docela mrzelo. Will Smith totiž pro mě byl herec, který kde se objevil, tam zazářil, jenže já si nemůžu pomoct, v komediích a ani dramatech to není on. Sice začínal ve Fresh Princovi, který je černoušskou zábavou nabytý od začátku do konce, ale v těch komorních dramatech není tak dobrý herec, jak ho znám. Už ani štěstí na dosah nebo Hitch mě nedokázal natolik zaujmout a ačkoliv tenhle příběh měl něco do sebe, doufal jsem, že se protrhne smůla, se kterou se mi Will Smith jeví v takto podobně laděných filmech. Sedm životů je popravdě docela průměrné drama, od kterého jsem očekával hodně a nakonec jsem dostal čistou várku stereotypu, který se z Hollywoodu na mě valí poslední dobou častěji a častěji. Radši bych toho ranaře viděl v nějakém parádním thrilleru, kam on patří, nebo nějaké příjemné sci-fi komedii, do takovýchto filmů mi on prostě nesedí, ačkoliv je to sebelepší herec, tak nesedí. Nic proti němu, mám ho hodně rád, ale tohle prostě nejsou role pro něj. Krom toho tenhle film není nic extra, i když na první pohled vypadá, nakonec z něj vypadne film, který má emocí přehršel, hlavně tedy z těch sedmi vyhasínajících životů, takže na city zahraje až se z nich bude kouřit, jenže nakonec to stejnak nebude mít tak mocné grády a dopadne to tak jako vždycky, tak co. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $69,951,824Tržby Celosvetovo $168,167,691Tržby za predaj DVD v USA $28,858,195 //počet predaných kusov 1,923,022Bravúrne dielo!"(toto malo byť nominované na Oscara 2008 za najlepší film!) __Keď som videl "nič hovoriacu" ukážku k tomuto filmu pomyslel som si, že to bude ďalší(po Som legenda a Hancock) Smithov nevýrazný prešľap, k tomu aj tržby z Ameriky napovedali že to žiadna sláva asi nebude. ALE opak je pravdou a spolupráca režiséra Gabriele Muccino a Will Smith(za tu charizmu čo tu z neho žiary by si veru zaslúžil minimálne nomináciu na Oscara) po vydarenom filme Šťastie na dosah priniesla ich súhra vo filme Sedem životov svoje ovocie, tam kde už ich predošlá snímka strácala dych tu to naberá len na intenzite, silnej citovej intenzite aká vo väčšine podobných filmov v konečnom výsledku chýba. Príbeh je zostavený tak že zo začiatku je človek mierne zmätení z vecí, čo nám dej ponúkne ale z pribúdajúcim časom sa príbeh začína krásne formovať do neskutočnej výpovede o vykúpení duše. Vo výsledku ide o dosť originálne prevedenie príbehu, kde všetko vrátane súhry hercov ladí k absolútnej dokonalosti, aj keď nemusí byť z rozohraného deja hneď všetko jasné. Pre tých čo majú radi silné príbehy sa musia pripraviť na to že tu bude dosť veľká emociálna dávka, takže si pripravte kapesník budete ho určite potrebovať. /videl v kine: 100%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek, mám hodně rád Willa Smithe. Jeho filmy povětšinou sleduji s velkou chutí a ani Sedm životů nebylo výjimkou. Stačí jeden velký herec a film má o diváky postaráno. Bohužel Gabriele Muccino to věděl, a tak si svou slávu užil a trochu to přehnal. Lidské drama, které má od první do poslední minuty hrát na vaše srdeční svaly a slzné kanálky se snaží. Bohužel, ve filmu už po prvních minutách lze nalézt stopy po všem. Když se vám to podaří jako mě a prohlédnete nejen postavu Willa Smithe, ale i jeho "důvody" film se začíná vléct. Zachraňuje to právě Will s Rosarii Dawson a např Woody Harrelson (jeho Ezra mohl mít více prostoru...). Výsledek? Dojemné, ale natahované drama, které kdyby trvalo hodinu a půl, tak neváhám věnovat 4*, ale s délkou kolem dvou hodin to opravdu nejde. I když dojemnost závěru je zaručena na hodiny dopředu... Nelze se ubránit, ale také na tom nelze postavit film. PS: už nechci rybičky, od teď jedině medúzu... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grant Nieporte .. Will Smith & Gabriele Muccino a jejich druhý, opět průhledný tah na divákovy emoce. V úvodu sice zabalený do nejasné struktury zmatených scén, ovšem ještě do poloviny děje se však obsah láme a první "otázekplný" záběr rázem vyzrazuje celičkou pointu a zbytek filmu se už na ni a nutné doobjasnění souvislostí vlastně jen čeká. A tady se Muccino všemožně snaží tvořit krásné, z různých období seskládané, dojemnou atmosférou nasáklé, obrazy, hudba uchu lahodí (zvláště excelentní klavírovka během milostné scény) a Will Smith opět dokazuje, jak skvělý je herec. Nejspíš takový scénář totiž ani jinak nejde podat. Ke konci se pak asi najdou diváci, kterým budou slzy kanout a pravda, že Rosario Dawson vypadá tak dobře, že bych jí srdce také poskytl, jenže mé oči zůstaly suché. Bohužel, nic není tak silné, abych měl chuť si po skončení filmu dát opakovanou projekci, kdy bych se mohl opájet fungováním všech segmentů a flashbacků. Takže zase za tři. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Další z vynikajících letošních filmů, které se do našich kin bohužel dostanou až po Oscarech. Muccino a Smith to dali po Štěstí na dosah znovu dohromady a na svou velmi povedenou první spolupráci navazují snad ještě lépe. Sedm životů je film, ve kterém se možná dlouho nebudete orientovat, ale jakmile si začnete jednotlivé náznaky skládat dohromady, uvidíte, že všichni zúčastnění dobře vědí, co dělají. Benův příběh je totiž velice dobře napsaný, skvěle zrežírovaný a jak už je u Smithe zvykem, bezchybně zahraný, takže se nedivte, když vás Sedm životů po hodně matoucím rozjezdu ještě překvapí. Docela mě ale zajímá, kolik lidí v tom všem uvidí jen podlou cestu za zlatými plešouny. (update: Jak tak koukám kolem... moc nás Muccinovi na špek neskočilo. No co, já jsem to hltal upřímně :) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skutečně dokonale natočený sentimentální film, v kterém emocionální tlak na diváka odkazuje k jednomu ze základních aspektů dramatického umění - vyvolat u diváka silné emoce, v tomto případě nepokrytě skryté za slzy. Jako umělý konstrukt italského režiséra Gabriele Muccinoho upomíná ve své formě v emocionálním ,,vydírání" k tvorbě dánského mistra tohoto oboru Larse von Triera, obdobně silně na mne uměle vyvolaný efekt snímku zapůsobil. Když ovšem přistoupíme na základní princip filmu, tedy že je to pouhá HRA, můžeme percepcí tohoto sentimentálního díla dosáhnout skutečně silné katarze. A v mém případě se vůbec nebojím přiznat, že jsem uronil nejednu slzu. Cíl snímku byl tedy do nejvyšší míry naplněn... (chápu ovšem výhrady některých komentujících kolegů a uznávám výtky směrem k mírné kýčovitosti, která je ovšem u podobně laděných filmů vždy nutným zlem...) Podobné filmy: Štěstí na dosah, Dlouhá cesta ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..potřebuji sanitku! Co se stalo? Byla tu spáchána sebevražda! Kdo je obětí? Já!…. PROČ? ,,Je v mé moci změnit okolnosti!“ Kdo je Ben Thomas? Odkud se sakra vzal? Prvních 30 minut samé otázky a žádné odpovědi. Pak sleduji W.Smitha jako dojemného průvodce štěstím a neštěstím druhých v příběhu plného lásky, viny a vykoupení. Film o ,,muži, který by se rozdal“ bude možná sympatičtější těm starším, než těm, kteří očekávají, že se na scéně objeví kpt. Steven Hiller. A taky těm, kteří se nebojí utratit za kapesníky více než je zdrávo. Aby mne někdo 70 minut záměrně citově vydíral jsem asi ještě nezažil (zajímalo by mne, jak to vypadá v kině :-) ). Velice smutný film pro lidskou duši, kterou se režisér G.Muccino nesnaží vyléčit, ale nahlodat. A tím mi to za Štěstí na dosah vrátil i s úrokama! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Krystalický kýč, který bloumá od morbidity k imbecilitě. Půdorysem připomíná otravnou německou telenovelu v lepším aranžmá s áčkovými herci, na rozdíl od ní má velmi slušný potenciál svého cílového diváka naštvat. Protože když po půlhodině odhadnete kompletní pointu se všemi náležitosti, zbytek filmu se vztekáte, že TOHLE přece nemohou myslet vážně- a pak přesně to na konci udělají, připadáte si, že z vás někdo dělá osla. Od Gabriela Muccina, jenž natočil civilní vícerozměrnou sociální dramedy Pursuit of Happyness, jsem podobnou nadílku vskutku nečekala. A Vilík má jednu dost podstatnou mezeru- umí být smutný, veselý, zábavný, sklíčený, naštvaný, ale komplikovanější emoci jako je zamilovanost zatím jeho herecké mimikry vyčarovat nedokážou. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Angelo Milli: 1. Seven Days Seven Seconds - Angelo Milli ,2. Seven Names ,3. Sarah ,4. Assisted Living ,5. Inez ,6. I Thought I Was Strong ,7. Leaving Home ,8. I Am Nowhere ,9. A Good Man ,10. New Life ,11. Shower Flashback ,12. The Field ,13. Love Theme ,14. Requiem ,15. Surgery ,16. Tim's Eyes ,17. Seven Pounds , ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

každá chyba zaslouží odpuštění, i ta největší!! Will Smith si tady ale vybral jinou cestu za svou vinu.. pomoc 7 lidem, kteří si ji zaslouží.. A udělal to způsobem, který stojí za to vidět!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovyhle ultimatni dojaky rad nemam, ale tohle se povedlo. I kdyz jsem vedel, o cem ze to film je, tak ze zacatku je to tak jakoze prijemne tajemny, ze tvurci nevysazi hned vsechny karty na stul. Akorat misty neni moc jasny, jestli uz je to Will Smith pomahajici nebo Will Smith posmivajici se. Nicmene proste zajimavy drama, kde si postupne vybira lidi a ruzne jim pomaha. To ale bohuzel nekdy v 45. minute filmu skonci a dej se prehoupne do klasicky romantiky. Tady uz je to precejen trosku slabsi. Ale na zaver se film zase zvedne a zaverecnejch dvacet minut je sice skoro az takovy citovy vydirani divaka, ale zaroven je to fakt silnej a perfektni konec. Akorat jsem si teda ale nejak moc nevsim, ze by pomoh sedmi lidem. Co se tyce hercu, tohle je samozrejme solo pro Willa Smithe, kterej to sice s tim vyrazem "ja sem na sracky" misty uz prehani, ale podava fakt perfektni vykon. Druha, takova nejvyraznejsi postava, je tu Rosario Dawson, ktera hraje dobre, ale prislo mi, ze desne pribrala a celou dobu vypada jak nenalicena, coz se da ale vzhledem k jeji roli akceptovat. Takze celkove misty sice uz fakt moc dojemny, ale precejen dobre natoceny a zahrany drama. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když ale! Když ale pan Morricone! Vždyť on by rozbrečel kohokoliv! A když se celej film můj oblíbenej sympaťák Will Smith tváří jako by měl umřít... to je pak těžký ty emoce držet na uzdě. A co teprv chudák slepej Ezra. A krásná Rosario Dawson, které Ben, tedy vlastně Tim, vkročil do života z ničeho nic ji pomohl zase nastartovat její srdce. A co ty roztomilé děti? A Benovi, tedy vlastně Timovi přátelé a rodina. Chjo. Ještěže to trochu zachraňovali "Feeling good" a "Loving you", bez nich už bych asi taky potřeboval nové srdce. Nebo hlavu. Možná obojí. Seven Pounds - 90% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný a dojemný film, u mě bez jakýchkoli slabých míst. Výborná Rosario Dawson, skvělý Will Smith, na minimálním prostoru excelující Woody Harrelson. Dokonale mi to sedlo. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to špatné drama, ale co mě dovádělo k šílenství, je neskutečně natahlá stopáž!! Proč to má k sakru dvě hodiny? Opět se ukázalo, že pravidlo méně bývá často více, opravdu platí a u tohohle snímku dvojnásob. Ze začátku jsem se v ději téměr neorientoval, ale asi po 30 minutách bylo jasné kam snímek směřuje. To by nebylo až tak na škodu, ale s přibývajícími minutami je děj více a více natahován a já se ptám proč, když je jasné jak to skončí. Navíc se mi zdá, že Gabriele Muccino tlačí na divákovi emoce možná až zbytečně moc. Will Smith hraje perfektně a jako herec v mých očích stoupá čím dál tím více. Škoda té stopáže, protože kvůli ni nemůžu nad tři hvězdičky...... ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmy, u kterých ještě ani v třetině nevím, o čem jsou, ve kterých se dvě postavy pět minut baví o něčem, o čem já nemám ani páru, mě neuvěřitelně rozčilujou. Každopádně tohle byl zajímavý námět, proměněný v průměrný doják. Hlavním kladem filmu je rozhodně vedlejší herecké obsazení, plné neokoukaných tváří, méně už tak obsazení hlavní role. Přiznám se, že Smithův stále konstantní trpitelský výraz v obličeji okořeněný občasnou glycerinovou slzou a stále stejná poloha hlasu už mě na konci filmu nudily, ne-li přímo sr..y. Agent Jay nebo detektiv Mike Lowrey, to jsou role, které Willovi sluší. Ale do filmů, které mají potenciál prověřit skutečný herecký talent, bych se příště na jeho místě raději nepouštěl. ()

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama