Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Krystalický kýč, který bloumá od morbidity k imbecilitě. Půdorysem připomíná otravnou německou telenovelu v lepším aranžmá s áčkovými herci, na rozdíl od ní má velmi slušný potenciál svého cílového diváka naštvat. Protože když po půlhodině odhadnete kompletní pointu se všemi náležitosti, zbytek filmu se vztekáte, že TOHLE přece nemohou myslet vážně- a pak přesně to na konci udělají, připadáte si, že z vás někdo dělá osla. Od Gabriela Muccina, jenž natočil civilní vícerozměrnou sociální dramedy Pursuit of Happyness, jsem podobnou nadílku vskutku nečekala. A Vilík má jednu dost podstatnou mezeru- umí být smutný, veselý, zábavný, sklíčený, naštvaný, ale komplikovanější emoci jako je zamilovanost zatím jeho herecké mimikry vyčarovat nedokážou. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Grant Nieporte .. Will Smith & Gabriele Muccino a jejich druhý, opět průhledný tah na divákovy emoce. V úvodu sice zabalený do nejasné struktury zmatených scén, ovšem ještě do poloviny děje se však obsah láme a první "otázekplný" záběr rázem vyzrazuje celičkou pointu a zbytek filmu se už na ni a nutné doobjasnění souvislostí vlastně jen čeká. A tady se Muccino všemožně snaží tvořit krásné, z různých období seskládané, dojemnou atmosférou nasáklé, obrazy, hudba uchu lahodí (zvláště excelentní klavírovka během milostné scény) a Will Smith opět dokazuje, jak skvělý je herec. Nejspíš takový scénář totiž ani jinak nejde podat. Ke konci se pak asi najdou diváci, kterým budou slzy kanout a pravda, že Rosario Dawson vypadá tak dobře, že bych jí srdce také poskytl, jenže mé oči zůstaly suché. Bohužel, nic není tak silné, abych měl chuť si po skončení filmu dát opakovanou projekci, kdy bych se mohl opájet fungováním všech segmentů a flashbacků. Takže zase za tři. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film, který už nikdy nechci vidět! Ale po téhle projekci říkám, výborný! Will Smith si ve své nejlepší roli zaslouží Oscara, což je vlastně i špatně, protože mu Muccino ani scénář zdaleka nestačí, takže to kazí celý dojem, protože začátek dokonalý, prostředek je balast a závěr dokonalý. CO si z toho odnést? Asi by to byl spoiler, ale můžu říct, že film má obrovskou hloubku a na návstěvu příjde ne jedna slzička, kterou možná nepůjde jednoduše zamáčknout. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak já fakt nevím. Byl to krásnej film, který se mi dostal hluboko pod kůži a ještě hodně dlouho si ho budu pamatovat a tady všichni mluví o přehnané délce a podobně... Je sice pravda, že by to mohlo být o něco kratší, ale vždy, když jsem si tuhle větu řekl u filmu, tak přišla scéna, které mě dostala. Navíc Will Smith zde předvádí obdivuhodný výkon, který se nebojím nazvat životním. O Rosario Dawson mám po tomhle snímku mnohem lepší mínění, takže si už nemyslím, že je vhodná pouze jako krásná výplň filmu, ale že umí i sakra dobře hrát. Neváhám, střílím 5 * od boku, protože i když těm vnímavějším dojde, jak to skončí, tak to je v podstatě jedno. Tady jde o sílu lidskosti, ne vypočítavost! Bůh za 7 dní stvořil svět. Já za 7 vteřin zkazil ten můj. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Will Smith měl hodně slušně rozjetou kariéru. Převážná většina lidí ho vždycky měla ráda v akční poloze, kde dokázal vždycky neskutečně nakládat, ovšem já dovolím tvrdit, že jeho dramatická poloha mu sedí snad ještě více. Srovnání s Pursuit of Happyness se přímo nabízí, bodejť by ne, když těch společných proměnných je tolik a stejně jako u předchozí spolupráce s tímto režisérem je hlavní náměť prvoplánový a záleží jen na divákovi, zda-li se tomuto sympatickému útoku na city podřídí či nikoliv. Film sice začíná velice pozvolna a nedává zprvu žádné odpovědi, když cca v půlce malinko ztratí dech, ovšem ti kdo jej viděli a užili si jej, můžou potvrdit, že to stojí za to. A tím spíše, pokud o hlavní myšlence příběhu neví vůbec nic...9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama