Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film s W.Smithom málokedy sklame, ale či bola práve toto trefa do čierneho, neviem. Na jednej strane výborne herecky zvládnuté a precítené /kapesníky nutné/, príbeh zaujímavý a neotrepaný,ale má to jeden veľký problém. Už úvod naznačuje ako to skončí, čo by ani nevadilo ,viď napr. bravúrne zvládnutá Carlitova cesta. Horšie je, že už po 20-30 min. je jasné úplne všetko. Je to jediný ale podstatný nedostatok tohto inak kvalitného filmu. Páčilo sa mi hľadanie a odmeňovanie dobra, v dnešných časoch je to potrebné viac ako inokedy. A možno film inšpiroval ľudí, ktorí už nemajú chuť do života... Trochu zvrátená inšpirácia, ale je. 70%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Já mám kýč rád, ale nesmí se to přehánět, brát se tak šíleně vážně a tvářit se ohromně ambiciozně. Po čistě filmařské a herecké stránce špička, jenže tak nepříjemně a zákeřně tlačí na emocionální pilu, že se to fakt nedá. Stejný dojem jsem měl z předchozí spolupráce Smith-Muccino. Doufám, že plešouni nebudou. P.S. Mimochodem od zhruba dvacáté minuty jsou kostky vrženy a i těm pomalejším musí dojít, co přesně bude další hodinu a půl následovat. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dlhé, nudné, uťahané... navyše sa Will Smith do polovice filmu usmieva ako idiot a od druhej polovice je zase strhaný, ako po 16- hodinovej „ šichte” v kameňolome. Jediná scéna, ktorou ma rozosmial bola, ked nasadí rovnako stupídny výraz tváre, pri pití drinku v nemocničnej kantýne, ako Samuel L. Jackson v Pulp Fiction predtým, než vyriekne známy biblický výrok pred popravou. Mal som pocit, že srdečnou vadou miesto Rosario Dawson trpím ja. Je to veľmi podpriemerný ciťák, ked skutočná akcia prichádza až v 13. Minute od konca filmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovyhle ultimatni dojaky rad nemam, ale tohle se povedlo. I kdyz jsem vedel, o cem ze to film je, tak ze zacatku je to tak jakoze prijemne tajemny, ze tvurci nevysazi hned vsechny karty na stul. Akorat misty neni moc jasny, jestli uz je to Will Smith pomahajici nebo Will Smith posmivajici se. Nicmene proste zajimavy drama, kde si postupne vybira lidi a ruzne jim pomaha. To ale bohuzel nekdy v 45. minute filmu skonci a dej se prehoupne do klasicky romantiky. Tady uz je to precejen trosku slabsi. Ale na zaver se film zase zvedne a zaverecnejch dvacet minut je sice skoro az takovy citovy vydirani divaka, ale zaroven je to fakt silnej a perfektni konec. Akorat jsem si teda ale nejak moc nevsim, ze by pomoh sedmi lidem. Co se tyce hercu, tohle je samozrejme solo pro Willa Smithe, kterej to sice s tim vyrazem "ja sem na sracky" misty uz prehani, ale podava fakt perfektni vykon. Druha, takova nejvyraznejsi postava, je tu Rosario Dawson, ktera hraje dobre, ale prislo mi, ze desne pribrala a celou dobu vypada jak nenalicena, coz se da ale vzhledem k jeji roli akceptovat. Takze celkove misty sice uz fakt moc dojemny, ale precejen dobre natoceny a zahrany drama. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nápaditě vykonstruované a velmi pohledně natočené drama, které téměř do poslední chvíle skrývá své rozuzlení, a tak vás i přes svůj skromnější děj dokáže udržet u obrazovky v příjemných pocitech zvědavosti a očekávání. Závěrečná pointa pak uspokojivě slepuje mozaiku Benových činů dohromady, aniž by zanechávala nepříjemné otázníky, jenže ten útok na emoce je prostě moc. V podstatě si nedokážu vybavit více emocionálně vyděračský film, tento podlý útok na oční sliznice mi trošku kazí celkový zážitek... 6/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)
  • Auto, ve kterém se párkrát objeví Ben Thomas (Will Smith), je Chevrolet Corvette Sting Ray C2 (1964). (kostak)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama