Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Čím bych začala, asi tím, že Will Smith dokáže zahrát i tak vážnou roli a přitom působí zcela přirozeně a upřímně. Ze začátku a i po celý film jsem netušila,co dělá a proč to dělá. Proč pomáhá všem těm lidem ... ale postupem času zjišťuju a nechápu jeho postoj k životu... i přes jeho ztrátu a určitou vinu, nedokážu pochopit jeho silné odhodlání a vůli dojít k cíli, který si naplánoval. Jak vůbec někdo může mít tak slabý pud sebezáchovy... Celkově na mě film působil čistým, přesvědčivým a reálným dojmem. Ale zároveň mi přišlo všechno to snažení a pomáhání lidem v téhle době až neuvěřitelné a dojemné, je těžké tomu věřit. Dlouho sem neviděla tak silný příběh se zajímavým nápadem, neskutečnou pointou, skvělými hereckými výkony a celkovým dojmem. Celé dvě hodiny sem skoro nedejchala, jak to bylo pravdivě natočené a do toho zamotaná bezprostřední romantika, která se postupně rozvíjela a byla dovedena k dokonalosti. Fakt sem všechno prožívala s nimi a vlastně sem byla furt zaražená, protože sem nevěděla co se bude dít dál... tady se nic nedalo předvídat, protože to působilo tak tajemně, až zajímavě a natolik přesvědčivě, že sem tomu ihned uvěřila a podlehla. Když film dojde do konečného stádia, tak sem vykulená, trpim s ním a nedokážu ten pocit popsat slovy. Smith to zahrál tak lidsky, že se mi prostě chtělo brečet. Prostě sem měla takový ten stísněný pocit po celou dobu trvání filmu. Také mě zaujal název filmu, který mi přijde opravdu promyšlený - není to totiž jen namátkové číslo, ale má svou váhu a význam, protože přesně odpovídá sedmi životům - srdce, játra, plíce, ledviny, oči, kostní dřeň a nový život v podobě domu. Nemluvě o tom, jak je znát, že se herec do role naprosto vcítil a byl Benem Thomasem, i když byl vlastně Tim... Kdybych mohla ohodnotit lépe, udělala bych to. Ale musí stačit 5 hvězdiček, které patří tomuhle bezkonkurenčnímu dramatu, který mě opravdu uchvátil a tím jak byl skutečný, mě přiměl vážit si zdraví. A nestačila sem zmínit, že neopominutelné jsou menší role - jako Woody Harelson - který byl perfektní a v neposlední řadě okouzlující Emily, která snad nemohla být ztvárněna lépe. Celkový počet hvězdiček ale opravdu neodpovídá kvalitě tohoto strhujícího zážitku. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Posledných cca 30 minút filmu stálo za to. To, čo však bolo predtým, mohlo byť zaujímavé, nebyť zdĺhavých a nudných scén, ktoré len zbytočne naťahovali minutáž. Prepracovaný bola akurát jeden jediný vzťah, pričom by nebolo na škodu trochu sa pohrať napríklad aj s Ezrovým osudom, či pridať tam ešte niekoho viac na rozpracovanie. Hudba pomalá, zapadajúca do pochmúrnej a smutnej atmosféry filmu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

..potřebuji sanitku! Co se stalo? Byla tu spáchána sebevražda! Kdo je obětí? Já!…. PROČ? ,,Je v mé moci změnit okolnosti!“ Kdo je Ben Thomas? Odkud se sakra vzal? Prvních 30 minut samé otázky a žádné odpovědi. Pak sleduji W.Smitha jako dojemného průvodce štěstím a neštěstím druhých v příběhu plného lásky, viny a vykoupení. Film o ,,muži, který by se rozdal“ bude možná sympatičtější těm starším, než těm, kteří očekávají, že se na scéně objeví kpt. Steven Hiller. A taky těm, kteří se nebojí utratit za kapesníky více než je zdrávo. Aby mne někdo 70 minut záměrně citově vydíral jsem asi ještě nezažil (zajímalo by mne, jak to vypadá v kině :-) ). Velice smutný film pro lidskou duši, kterou se režisér G.Muccino nesnaží vyléčit, ale nahlodat. A tím mi to za Štěstí na dosah vrátil i s úrokama! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nápaditě vykonstruované a velmi pohledně natočené drama, které téměř do poslední chvíle skrývá své rozuzlení, a tak vás i přes svůj skromnější děj dokáže udržet u obrazovky v příjemných pocitech zvědavosti a očekávání. Závěrečná pointa pak uspokojivě slepuje mozaiku Benových činů dohromady, aniž by zanechávala nepříjemné otázníky, jenže ten útok na emoce je prostě moc. V podstatě si nedokážu vybavit více emocionálně vyděračský film, tento podlý útok na oční sliznice mi trošku kazí celkový zážitek... 6/10 ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Snímek Sedm životů mě opravdu dostal a zapůsobil na mě. Je sice pravdou, že stopáž je mírně přemrštěná a být film o čtvrt hodinku kratší, nebylo by to na škodu, ovšem i tak natočil Gabriele Muccino perfektní a emotivní příběh s naprosto odzbrojujícím závěrem, jenž diváka dojme, ať chce nebo ne. Je nutné ocenit hudbu, ale i herecký výkon Willa Smithe a Rosario Dawson. O hodnocení vůbec nepřemýšlím. 5* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama