Reklama

Reklama

Držitel nominace na Oscara Will Smith ztvárňuje hlavní roli Bena Thomase, muže, který se ocitl na křižovatce a hledá způsob, jak ulevit svému svědomí. Zjistí, že má moc změnit život sedmi cizích osob, které si zaslouží druhou šanci. Když se však do jedné z nich zamiluje, musí se rozhodnut, zda má odhalit své tajemství – i kdyby to znamenalo vzdát se nadobro svého plánu. Snímek Sedm životů od tvůrců filmu Štěstí na dosah je podmanivým tajemstvím plným emocí, okořeněným láskyplným milostným příběhem a smutným, ale inspirativním koncem. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (1 147)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Muccino je klasický dřevorubec Drnec, tlačí na pilu, aby kmen co nejdřív přeřízl. Pomáhat bližnímu svému je nádherná věc, ale konec tohoto filmu obrátil celé vyznění naruby. Těch několik velmi dojemných scén z průběhu filmu totálně odpálil ten nesmrdutější konec, díky němuž považuju už celý film za bezmála falešný, emočně levný a povrchní, i když to tak na první pohled nevypadá. Ale když si domyslím své vlastní finále, zůstane mi v hlavě krásný vztah s umírající dívkou a slepým klavíristou, který sám o sobě na 3* vystačí. Woody Harrelson, Rosario Dawson a tentokrát pro mě i Will Smith zaslouží pochvalu za dobré empatické vcítění se do svých rolí. Balanc na hranici levného kýče á la Made in China a vcelku působivého lidského dramatu se podařil ukočírovat přesně do scény, kdy se podruhé objeví Smith v telefonní budce, pak následuje scénaristický smrdutý odpad. PS: Na kompletní dárcovství vnitřních orgánů tu máme naše adrenalinové motorkáře, kteří k tomu svou hloupostí vědomě směřují...bohužel. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Posledných cca 30 minút filmu stálo za to. To, čo však bolo predtým, mohlo byť zaujímavé, nebyť zdĺhavých a nudných scén, ktoré len zbytočne naťahovali minutáž. Prepracovaný bola akurát jeden jediný vzťah, pričom by nebolo na škodu trochu sa pohrať napríklad aj s Ezrovým osudom, či pridať tam ešte niekoho viac na rozpracovanie. Hudba pomalá, zapadajúca do pochmúrnej a smutnej atmosféry filmu. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jó, Will Smith by se nejraději rozdal...Budou se rozdávat i Oscary? Těžko. Pokud tedy vážená Akademie neulítává na vyloženě dutých (ve smyslu prázdnosti i hlouposti) pokusech o dojemná dramata s ucházejícími hereckými výkony. ___Holt Oko dravce není jediná brutálně nadhodnocená kravina, kterou nám rok 2008 přinesl... ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

zprvu místy chaotická změť scén s podivnými dialogy a mnoha otazníky na divákových rtech se postupně začíná spojovat do jasnějších obrazů a drtivý konec se dá těsně před ním samým odhadnout, což mu však neubírá na jeho velikosti... Will ukázal, že není jen ikonou nablblých komedií, ale umí i hrát... tenhle film asi hned tak z hlavy nedostanu, snad i proto, že se v porovnání se všedními malichernými "problémy" jeví jeho poselství víc než zamyšleníhodně. 90% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film, který už nikdy nechci vidět! Ale po téhle projekci říkám, výborný! Will Smith si ve své nejlepší roli zaslouží Oscara, což je vlastně i špatně, protože mu Muccino ani scénář zdaleka nestačí, takže to kazí celý dojem, protože začátek dokonalý, prostředek je balast a závěr dokonalý. CO si z toho odnést? Asi by to byl spoiler, ale můžu říct, že film má obrovskou hloubku a na návstěvu příjde ne jedna slzička, kterou možná nepůjde jednoduše zamáčknout. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Medúza, kterou si Ben Thomas (Will Smith) koupil, je smrtelně jedovatá Čtyřhranka. Jedná se o tak jedovaté zvíře, že pouhý dotek může způsobit smrt, a to i do 3 minut. Bolest je tak strašná, že člověk může upadnout do bezvědomí. (Inferion7)
  • Jde o další spolupráci režiséra Gabriela Muccina a herce v hlavní roli a zároveň producenta Willa Smitha (Ben), kteří společně předtím natočili Štěstí na dosah (2006). Na obou filmech se také podílelo zhruba dalších 30 členů štábů, včetně klíčových pozic. (don corleone)
  • Původní název Seven Pounds je narážkou na Shakespearova "Kupce Benátského", kde kupec přistoupí na podmínku, že pokud nesplatí půjčené peníze, bude mu z těla vyříznuta jedna libra masa. (ČSFD)

Související novinky

Kid a Nemo Smithovi

Kid a Nemo Smithovi

15.01.2009

Klan Smithových dnes opět vládne titulkům filmového zpravodajství. Především je tu remake Karate Kida, ve kterém si hlavní roli zahraje Willův syn Jaden. Stejně důležitou je však postava jeho mentora… (více)

Reklama

Reklama