Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka Severu proti Jihu skončila a Reb Hollister (Gary Cooper), bývalý plukovník jižanské armády, se stal pro vítěze psancem. Jednoho dne však tento zkušený voják dostává nečekanou nabídku: federální šerif Weatherby (Leif Erickson) ho žádá, aby pomohl nastolit zákon v Texasu, terorizovaném bandou bratrů Marlowových. Nejstarší z nich kdysi v Georgii vyvraždil Hollisterovu rodinu, a tak má Reb o důvod víc, aby se s desperáty utkal. Situaci ovšem značně komplikuje Weatherbyova půvabná snoubenka Tonia (Ruth Roman), která se do Reba zamilovala a postavila tak oba muže proti sobě… (šubelinka)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film ze staré školy, v Technicoloru, se silným motivem odplaty s pachutí někdejší nespravedlnosti. Musím se ale přiznat, že jsem trochu tápal od okamžiku, kdy si Reb "vyměnil" totožnost s Martinem, kdo je vlastně kdo. Protože jakákoliv žánrová odchylka není u westernu zrovna moc vítaná, a náměty se tak dost často podobají sobě navzájem, zaujme i zdánlivý detail, jakým je poměrně kuriózní odlákání pozornosti protivníka při přestřelce pomocí kočky. Víc ale neprozradím. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I CAN'T DIE, NOT UNTIL HE'S DEAD!!! Co si budeme nalhávat tenhle film vytahuje nahoru vynikající Gary Cooper. Kdyby zde nehrál šel bych o hvězdu dolů, protože on je hvězda. Co jsem na filmu nepochopil byl Bryant Marlow. Jak takoví neschopný budižkničemu může být vůdcem, takové smečky krvelačných banditů? To i ta slečna co s nimi byla měla větší koule. A navíc Bryant nakonec skočí na ten starej trik s přišlápnutím kočičího ocasu. Vrchol. Závěrečná matematická přestřelka v haciendě, kde zvítězila přímá úměra: čím méně nábojů, tím menší pravděpodobnost úmrtí, je skvělé zakončení vcelku dost akčního westernu. ()

Reklama

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Jasně, Cooper je Cooper, jen škoda, že v 50. roce mu nenabídli nějaký lepší scénář, protože tenhle moc rozumu nepobral. V rámci žánru za 3. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cisto priemerny western, kde Gary Cooper hraje psanca po skonceni US obcianskej vojny 1861 - 1865. Kulisy su len ciry priemer, to iste i maketa westernoveho mestecka ... slusny priemer len za to, ze sa neriesi klise typu kradez koni, v prestrelkach plni ulohu aj fauna /macka/ : 61 % ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama