Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (830)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

"Jim Carrey a Ewan McGregor v romantickej komédii? To znie dobre, kto hrá ženskú úlohu?". Väzenská cela. I love you Phillip Morris je jeden z tých filmov, ktorý väčšinu z nás uvádza do rozpakov a nevieme, čo si o ňom myslieť. Prvé obrázky tomu moc nepomohli, Bozkávajúci sa Carrey a McGregor jednoducho nie je nič, na čo by sme sa hnali do kina. Ale túto zásadnú chybu sme uznali už po pár minútach filmu. Ide o blááááznivú komédiu ako inak s Jimom Carreym a je to príjemná zmes drámy a komédie, ktorá pobaví aj tých najzaritejších divákov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neco jinyho, nez jsem cekal, proste zadna ruzovoucka komedie o teplousich s xichticim se Carreym. Carrey sice obcas neco provede, podvadi ve velkym, zdrha z vezeni jak o zivot, ale zadna prehlidka xichtu se nekona, film nesazi jen na to, ze tu jsou homousove, ale ma i zajimavej pribeh a predevsim to neni zadna blazniva komedie. Docela casto to spis spadava do romantickyho, sice ujetyho, ale presto drama, i kdyz samozrejme o nejaky forky taky neni nouze, nicmene ne moc ty typicky Carreyovsky, navic se tu zvesela fuckuje. No a krome Carreyho musim pochvalit McGregora, kterej si toho sladouckyho blondatyho vystrasenyho teplouska naprosto uziva a parkrat prekonava i samotnyho Carreyho. Takze celkove, ackoliv jsem se nenasmal tak, jak jsem cekal, presto nejsem zklamanej, na to, ze oba reziseri timhle debutovali, se docela vytahli a pripravili prijemny komedio drama s par nezapomenutelnejma hlaskama. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Rozkošně sladké, hřejivé, lehce provokativní, zábavné, dojemné a v závěru také hollywoodsky melodramatické dílo. Před zhlédnutím jsem byla na malých rozpacích z žánrového vymezení komedie/drama. Brzy mé obavy však opadly a já si začala užívat naprosto bláznivou a rozvernou první část filmu. Poté se děj přehoupne do drama, aby z něj po chvíli zase vycouval a šlápl pořádně na plyn, který za sebou zanechá opět další bláznivou čáru. Po celou dobu se film pohybuje v rozmezí mezi komedií a drama, aniž bych mohla říct, ve kterých scénách převládá jedno či druhé. Nějaké by se našly, ale většina stopáže je servírována tak, že nevíte, jestli se smát nebo brečet, nebo případně obojí. Jim Carrey je ve své roli téměř nezadržitelný a Ewan McGregor zase rozkošný, až dětinský. Společná scéna při tanci za mřížemi je nádherná. A závěrečné společné setkání a Carreyho vyjasnění situace je vskutku okouzlující. Sice hollywoodsky plačtivé, ale přesto úsměvné a pro mě také překvapivé. Co takhle, podat si ruku s Frankem Abagnalem? Za úsměvem každého z nich by se ale nejspíš skrýval jen další dokonalý plán:) "Nemůžu uvěřit, že jsem uklouzl na panenském oleji." :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to příběh, který by člověka vyloženě chytnul za koule. Zajímavé to je hlavně tím, že tam dva známí herci hrají homouše a v tom teda exceluje Ewan McGregor. To je fakt buznička k pohledání. Je tam fakt hrozně přiteplenej. Opravdu skvěle zahraná role. Jim Carrey je spíše zase vtipnej, než teplej, ale uvěřil jsem mu že je kuřbuřt. Vyloženě jsem se nenudil, ale na můj vkus tam bylo moc homovyznání lásky a pláče nad nešťastnou láskou atd. Prostě mi to přišlo jak romantický příběh Rosamunde Pilcherové akorát s teploušema. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a další jeho lhář, podvodník a vůbec ne dobrý manžel. Gumovému ksichtu překvapivě jdou tihle podvodníci, kteří sehrají cokoliv, aby dokázali oblbnout svět okolo sebe a musím se přiznat, že i mě bavilo vidět ho v akci. Ewan McGregor se tu trochu ztrácí, což jsem vůbec nečekal, ale soupeřit se stínem velkého Carreyho není jednoduché (a už vůbec, když život/scénář, mu dost pomáhají:)). Celkově je to hodně teplé, dost zábavné, správně otevřené a závěr vše příjemně okoření. Ty 3* patří k tomu zábavnějšímu vzhledem k tématu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve skutečnosti byl Steven Jay Russell (Jim Carrey) dán k adopci, protože se jeho matka rozešla s jeho otcem a nechtěla mít dítě za svobodna. (šerminator)
  • Kriminalisté považovali útěky skutečného Stevena (Jim Carrey) za tak dokonalé, že dostal přezdívky „Houdini“ a „King Con". (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama