Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 2

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (830)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nějak mě tahle vážně-romantická úchylárna nechytla, nevím vůbec proč. Vtípky slabší, děj taky moc neodsýpá a navíc ani ten radostný pocit, když se dva dají dohromady tu moc nefunguje. Nejspíš proto, že ti dva jsou chlap a chlap. Ale i tak tam mohlo být alespoň něco, co by mě zaujalo. Jenže ne, zkrátka není tu nic. Jinak ne, nejsem homofób, dokonce "go gays!" ale mám prostě pocit, že z toho šlo vytěžit buď vtipnější komedii a nebo silnější drama, ten mix obojího mi nesedí. PS. ten film má i několik logických chyb, třeba nechat takovou kočku jako je Leslie Mann a odejít za jinou..ým chlapem, thats just wrong. even if u'r gay. seriously. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka i po letech. Dvojice Jim Carrey a Ewan McGregor je výborná, spolu jsou sladcí, dojemení i vtipní. Carrey tímhle filmem po dvou dekádách na vrcholu posunul své herectví ještě o jeden level dál. Divoká kadence vtipu, crazy situací, vše šlape jak hodinky. Můžeme jen litovat, že u nás nevyšla knižní předloha Steva McVickera. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia, tentokrát z "buznovského" prostredia a napriek tomu zasadená do väzenia. Gumový fejs Jima Carreyho mi tu však vôbec nesedí. Tie jeho grimasy a buznopohyby sú slabým odvarom v porovnaní s Brunom. Prídu mi akési neprirodzené a trápne. Tento film si stačí pozrieť len raz. Šokujúce však na ňom je to, že je to film podľa skutočnej udalosti ...) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Námětem mi to trochu připomnělo Spielbergův Chyť mě, když to dokážeš, přes postavu Jima Carreyho a její charakter zase Formanova Muže na Měsíci. Invenčně odvyprávěná story stále ještě ve formálních mantinelech hollywoodských konvencí. Je to homosexuální, je to přidrzlé a je to striktně mužský pohled na gay tematiku, kterou skrze tento příběh celkem útočně kritizuje. Let's go fuck! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak třeskutě vtipné jak jsem očekával, ale i tak jsem se u toho velmi slušně pobavil. On to není totiž zrovna ten typ humoru, na jaký jsme od Carreyeho zvyklý, ale to většinou asi lidem dojde při pohledu na páreček v hlavní roli. Carrey i McGregor si své homosexuály užívají co nejvíce to jde, směje se jim, ale zároveň to nejsou žádné karikatury, takže s nimi člověk i často soucítí. Ono je to vlastně celé takové lidské a místy (hlavně ke konci) je to už spíš drama než komedie. I tak si ale není na co moc stěžovat, protože obě roviny fungují skvěle. Režiséři to mají v malíku, tempo je slušné a hudba také příjemně překvapí. 70% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Jim Carrey o Stevenu Russellovi prohlásil: "Pod povrchem jeho chování doutnalo to, že chtěl být milován a celý život se cítil podceňovaný." (hellstruck)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Právníka, který v závěru filmu obhajuje Stevena (Jim Carrey), hraje skutečný Phillip Morris. (Baťka)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama