Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po scéně, ve které hlavní hrdina dělá kliky, jsem musel film zastavit a smál se asi půl minuty :). ■ Stručně. Provinční městečko, policie deprimovaná bankovními loupežemi, pro média zorganizované tréningové vyloupení banky a "obyčejný" dopravní policista, který dostal roli lupiče s příkazem, že se jí má zhostit co nejpoctivěji a nejrealističtěji. ■ Jeong Jae-yeon se mi moc líbil už v Someone Special a zde dojem potvrdil. Těžko tento film udělat jinak, protože jinak by to nebyl on. Typické korejské pomalé plynutí, super jemný (nenápadný) humor, trochu drama, výborný a jedinečný příběh (ok, asi to je remake japonského Bang! z 1991, ale to nevadí, protože onen film u nás nikdo nezná), hromada mrtvých. Prostě slušný a inteligentní film. Doporučuji :). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2008] Můžete nosit neprůstřelnou vestu i na hlavě? Podle předpisů je vtipná inteligentní komedie, která nijak moc nestrhne propracovaným scénářem, ale oplývá spoustou originálních scén, z nichž mě některé málem rozbrečely smíchy. Třeba ta s kopírkou a klikováním nebo OMDLELA. Nebo úžasná malá vzpoura a očekávaný střed dvou bojových umění. Doufám, že se po tomhle úspěšném debutu brzy dočkáme něčeho nového. Hee-chan Ra má výborný smysl pro situační komiku. No a ten závěr… Zavřete oči. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Znovu si potvrzuju, že korejské filmy nechápu, nelíbí se mi, přijdou mi vyprávěné značně chaoticky, a docela obdivuji místní prokorejskou kliku, že na něčem podobném může ulétávat. Námět mi mimochodem nepřišel až tak originální, to spíše Korejci viděli Taxi 1-4 a rozhodli se pro svůj svébytný remake. Nebavilo mě to, vtipné mi to nepřišlo, utahaný jak výlet v pravé poledne ve třicetistupňových vedrech a hospoda nikde. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální a zábavná obdoba hry na četníky a lupiče zrealizovaná vybraným policistou v podobě simulovaného přepadení banky a držení rukojmích se vším všudy, včetně policejního obléhání a účasti obecenstva a médií. Policejní šéf to se svým výběrem pěkně přepískl, jelikož tenhle chlapík má pod čepicí a ani zásahová jednotka a odstřelovači se mu jen tak nedostanou na kobylku... Zajímavé tématice by slušelo více nápadů, ale Jeong Jae-yeong je jako obvykle přesný a film jako celek působí sympaticky. Fajn oddechovka, proč ne... 7/10 ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jung Do-man je loajální, avšak degradovaný detektiv v roli dopravního policisty. Svou práci bere ale vážně, a když zastaví auto svého nového nadřízeného, bez váhání mu naservíruje pokutu za nezákonné odbočení vlevo. Policejní šéf je trochu ovlivněn nedávnými bankovními loupežemi a tak se za vidinou dobré propagace ochranných složek v médiích, rozhodne zorganizovat opravdovou bankovní přepadení v režii samotné policie. A za zloděje si nevybere nikoho jiného než samotného pochůzkáře. Doporučí mu, ať ze sebe vydá to nejlepší a na průšvih je hned zaděláno, neboť on není jen obyčejným řadovým policistou. Simulované přepadení banky je odstartováno a boj mezi policií a lupičem může začít. Policie dostává nečekaně na frak a vše se nakonec vyvrbí jinak, než všichni čekali. Slušně pobaví nejen pantomima samotného zloděje, ale i označkování rukojmích visačkami s nápisy mrtvý, spoutaný nebo omdlel. Osobně mě pak pobavila scéna s jednou pracovnicí banky, která se vzepřela neustálému komandování a spolupráci při sehraném vyloupení banky, Do-man se trochu naštve a začne dělat kliky. V tu chvíli jsem byl trochu mimo, ale poté, co dostala novou ceduli s nápisem, který tu nebudu spoilovat, jsem se celkem nasmál. Ve výsledku se jedná o svěží komedii s netradiční zápletkou, kvalitními hereckými výkony, kde vyniká především one man show lišáka Do-mana. (7/10) ()

Galerie (18)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama