Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 407)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když se řekne animák, moje očka se rozzáří, na rtech se vyloudí úsměv a Verunka se nemůže dočkat až se na obrazovce začnou hýbat ty barevné obrázky. To stále přežívající dítě ve mně se jen tak nevzdá a já se pomalu začínám bát, že až se jednou budu dívat na pohádky se svými dětmi, budu si to užívat více jak oni :o) Ale co, vždyť pohádka jako Vzhůru do oblak si to zaslouží. Pixar opět dokazuje, že má stále co nabídnout. Úchvatný sentimentální začátek se vystřídal s úchvatně praštěným dobrodružstvím a to celé zakončené akčně napjatým bojem, po kterém ale nesměla chybět dojemná ale miloučká tečka. Opět jsem dostala svou dávku emocí :o) Veverka!! P.S.Nevíte v jakém zverimexu bych mohla sehnat ten suprový obojek? ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Problém spočíva v tom, že - na pár úžasne chytrých, vyzretých a emocionálnych segmentov - úvodné zhrnutie života hlavnej postavy je v rámci žánru vskutku znamenité - ide len o ďalšiu z rady animákov s priblblými vedľajšími ,,vtákoidnými a psoidnými" postavami, a to najmä v strede, čo poteší skutočne len tých najmenších. Chvíľami tvorcovia natáčali animák pre dospelých, pretože psychologické prežívanie hlavnej postavy je v niektorých pasážach perfektne vystihnuté, chvíľami som umierala od nudy. Je to pekné, ale na jedno pozretie rozhodne stačí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po slabém Wall-E opět trošku dospěleji vypadající animák Pixarovců. Sám jsem si na začátku říkal jak tohle můžu přežít. Nesympatický dědek a otravný klučina. Naštěstí ale tvůrci přibalili nějaké ty vedlejší postavy. Opravdu jsem už začínal pomalu žehrat na to jestli nedocházejí v poslední době Pixaru nápady. Musím hned odpovědět že nedocházejí. Lítající barák, mluvící psi a hlavně jeden sympatický pták. Nejvíce mě dostala scéna kdy záporák spraví svému Beta psu mluvítko a on začne mluvit pomalu jako Darth Vader. Dost mě zarazily smutné scény zkraje filmu, které byly opravdu hodně dojemné až jsem málem zamačkával slzu i já....... No nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. PS: Pro mě jednoznačný král animovaného filmu pro rok 2009. Druhé shlédnutí totiž tento animák vytáhlo ještě více vzhrůru. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou začnou filmy od Pixaru nudit, radši mě preventivně odstřelte - nebudu nejspíš v pořádku a co vy víte, třeba to bude i nakažlivé! Vzhůru do oblak je téměř dokonalá věc - téměř proto, že mi v ní chyběly dvě drobnosti. Jednak scéna, třeba úplně krátká, v níž by bylo vidět, jak Carl všechny ty balonky připravoval, nafukoval a tak vůbec, no a potom stavěni stanu. Jinak velká spokojenost. Seniorský souboj chodítko vs. meč mě dohnal k slzám:-) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Napriek podarenému a pritom aj kompromisnému dospeláckemu podtextu ma UP nechal v druhých dvoch tretinách chladným. Vybúlené oči s obrovskými zorničkami som mal len v prvej 20minútovke, ktorá bola fakt na zlatú sošku. Nevyváženosť celku žial ubrala na dojme z 5* na 3ajpól. (z časti kôli pre mňa nesympatickej animácii za 175mel.) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Dugův (Bob Peterson) postoj, kdy má hlavu, záda a ocas v přímé lince, je odkazem na stejný postoj známé animované postavičky Pluta. Dug s Plutem sdílí i stejnou barvu srsti. (HellFire)
  • Film sa čiastočne inšpiroval príbehom pani Edith Macefield, ktorá odmietala predať svoj dom veľkej developerskej firme. Ponúkali jej zaňho milión amerických dolárov. Firma nakoniec musela dom obstavať. Ani po jej smrti však dom nebol zbúraný, stal sa symbolom odporu. Nachádza sa na predmestí Seattlu vo štvrti Ballard. Edith v tomto domčeku žila až do svojej smrti - dožila sa 86 rokov. (Ghostix)
  • Ačkoliv je Kevin fiktivní živočich, jeho podoba byla inspirována směsicí skutečných ptáků. (Olík)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama