Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Diskuze

filipvrbik

filipvrbik (hodnocení, recenze)

Ahoj, nevíte kde najdu předfilm k Elementals, tuším jmenuje se Charlieho dostaveníčko, nemůžu ho tady nikde najít a ohodnotit, díky

cipokomon

cipokomon (hodnocení, recenze)

Mě by akorát zajímalo, proč AngelAngie kouká na animáky vůbec. Podle hodnocení dává všem normálním animákům pro děti ** max ***. Tak když tě to neba, tak proč na to koukáš?

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Málokdy se mně stane, abych se na stejný film díval několikrát (netýká se samozřejmě animací Mistra Zemana), ale tady není o čem. Roztomilý tlouštík Russell a skvěle nadabovaný Mr. Fredriksen vytvořili dokonalou dvojici.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Je mi to jasný... ten rozbor byl míněn jako vtípek. :) P.S.: Taky jsem rád, že je Landa normální.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)


Stegman: špatně sem to napsal ... se skiny ani s nacisty nesoucítím .. spíš sem rád že od nich Landa vypadl a už jim není ani jedním ani druhým ... stručně řečeno su rád že je Landa normální

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

packa: To mi uniklo!  :0
movieband: "Bohužel je dobře, že Landa není skin." ==> Ta věta mi dala zabrat, ale nakonec jsem si ji vysvětlil, myslím, jediným možným způsobem: Nejsi spokojen ("bohužel") s naší společností, podle které je dobře, že Landa není skin. Řečeno ve zkratce: soucítíš se skiny, že ztratili Landu. (!) Pochopil jsem to správně?

packa

packa (hodnocení, recenze)

Stegman: A hlavní záporák Panchartů se také jmenuje po Landovi, jako pocta skupině Orlík a celému hnutí skinheads :-)

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Postavu psa jménem Beta mluví v originále Delroy Lindo, v české verzi Daniel Landa. Že by podobnost jmen (stejné iniciály!) byl důvod, proč to svěřili Landovi? :)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

+ eště teda podařený český dabing.Carl Fredricksen (Vladimír Brabec), byl uplně parádní starší muž a ten pes byl vynikající.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Helmut02: zbláznil sas ??!!toto je Xkrát lepší, krásnější,zábavnější, originálnější,............., než Ratatouille.Mě se tato pohádka velice líbila celkově je naprosto nádherná a dojemná.Film do každého počasí  a nálady :)

sibylla

sibylla (hodnocení, recenze)

krásná a dojemná pohádka, příběh, který se dokáže vpít pod kůži a člověk si u ní i popláče ... krááása

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

najviac uletene myslienka zo vsetkich pixaroviek.. a su tam emocionalne explozie ako v Ratatouille

fedoo

fedoo (hodnocení, recenze)

Mne sa napríklad Up páčil viac ako Avatar. Dokonca sa stalo, že po druhom pozretí som zdvihol hodnotenie Up-u zo štyroch hviezd na 5, u Avatara to bolo opačne (5 -> 4).

jin.jim

jin.jim (hodnocení, recenze)

Musim rict,ze se mi na tomto filmu libilo snad vsechno +Animace,vtipne,obcas smutne,vsecho do sebe zapada -zadne minusy k tomu nemam

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Jasně, jasně. Ale pořád lepší než komiks=pro děti ;)

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

Jasne. To je jedna vec. A druha je, ze spousta lidi ma zafixovano animak=pro deti, coz taky rozhodne neni pravda :-)

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Já jsem mluvil o tom, že oni moc dobře vědí, že to nemusí být pro děti, nebo že to dokonce není vůbec určený dětem... Ale i tak mají zafixováno to slovo POHÁDKA. Nechápu, ale opravdu jsem se s tím setkal několikrát...

Helmut02

Helmut02 (hodnocení, recenze)

pomalu se to prestava objevovat, ackoliv mnoho ldi ma stale skatulku animak=pro deti. Ovsem staci si vzpomenout na Persepolis, Valcik s Basirem ci Farmu zvirat z roku 1954...

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama