Reklama

Reklama

Večerní slunce

Trailer

Bývalý farmár Abner jedného dňa tajne opustí domov pre seniorov, ktorého obyvatelia podľa neho len čakajú na smrť a rozhodne sa vrátiť na svoju farmu. Nevie, že jeho syn, úspešný právnik, medzitým celú usadlosť prenajal rodine opilca, ktorý má s Abnerom nevyrovnané účty z minulosti. Starý muž sa tak musí rozhodnúť, či sa vzdá bez boja, alebo bude čeliť krutej nespravodlivosti a bojovať ďalej... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásny smutno-nostalgický snímok, pričom pomalšie tempo niektoré aspekty drámy ešte zvýraznilo. Jediné čo je možno trocha na škodu je slabšie vykreslený vzťah medzi otcom a synom, tu si to žiadalo trocha viac informácií, prípadne flashbackov do minulosti. Posilnila by sa tak dramatická stránka. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Dojemný film o stáří a vztazích k lidem. Scott Teems si s tímto tématem poradil na výbornou a prostředí amerického jihu zafungovalo opět přímo kouzelně. Hal Holbrook byl jako zlomený starý muž vynikající. Jeden z těch malých velkých filmů, které dokáží svým osobním přístupem opravdu chytit za srdce. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Samotár a vdovec Abner sa v domove dôchodcov cíti ešte osamelejší ako na svojej farme. Po úteku sa vracia späť na farmu, ale v jeho dome sa usadil miestny povaľač a ožran. Konflikty a hádky na seba nenechajú dlho čakať...Celému filmu herecky dominuje H. Holbrook, z ktorého tváre a vrások môžte čítať životné skúsenosti. Väčšinou je kľudný, iba sem tam mihne okom ako chameleón, napriek tomu je to jeho film. Dosť neznámy, ale skvelý film, ktorý si vystačí s malým množstvom postáv a jednou farmou. Videné na stv s dabingom. 80%. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krásný název sliboval zážitek a hned zpočátku bylo jasné, že se schyluje buď k tragédii nebo k velkým gestům, chvíle, kdy se Nigel změnil v exponát, směřovala k druhé možnosti, přesto mě dění nedokázalo uchvátit, moje účast by se dala přirovnat k pozorování dvou vlastních sousedů, bez hlubší zainteresovanosti, a obávám se, že na vině je právě obsazení - nějak jsem nedokázala věřit, že starý Meecham měl někdy jinou tvář, než tu zahořklou a nerudnou, úsměvy ke své ženě ve vzpomínkových sekvencích působily násilně a neupřímně (jako kdyby se na vás chtěl hřejivě usmát třeba Hitler) a vztahy se synem můj dojem jen potvrzovaly. Ne právě lichotivé zobrazení stáří, které bývá smutnou záležitostí, a tak není divu, že se v něm vyskytuje stejný vzdor jako u malých dětí, který žádá pochopení a toleranci, v tomto případě mně však palce silou držení nezbělely, je mi líto... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o radostech, ale zejména strastech podzimu života. O úctě, resp. neúctě ke stáří, o touze dožít svůj život dle vlastních představ a nikoli představ mladší generace. O neústupnosti a odvaze čelit mládí. O celoživotních zkušenostech, moudrosti stáří a hledání společné řeči s okolním světem, v němž zdánlivě není pro seniory místo. Řada okamžiků je v tomto filmu dosti silných a já zvažoval i plný počet hvězdiček. Mít snímek lepší a působivější pointu, hodnotil bych nejvýš. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama