Reklama

Reklama

Taxi na temnou stranu

  • USA Taxi to the Dark Side (více)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2007, 106 min (Special Edition: 53 min)

Obsahy(1)

Měl nové auto a těšil se, že si taxikařením vydělá na lepší život. Nakonec se dostal až k Američanům... Jenže jako vězeň podezřelý z terorismu. Prokazatelně nevinný Dilawar byl americkými vojáky mučen a zabit. Jak může dojít k tomu, že člověk, který jde bojovat za demokracii ve světě, začne používat krajní prostředky? Kdo nebo co ho k tomu přiměje? Na to hledá odpověď dnešní dokument z cyklu Proč potřebujeme demokracii? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ti nahoře nejsou důvěryhodní, protože je demokracie. Demokracie je proto, že Ti nahoře jsou nedůvěryhodní. Zatím o tom smíme mluvit. A je to důležité, protože likvidace habeas corpus otvírá vrata inkvizičním procesům, kdy jediný člověk žaluje a rozhoduje o vině, aniž by napadený byl seznámen se žalobou a mohl se bránit. Už za upozornění na tento problém si Taxi na temnou stranu zaslouží pozornost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Gibney .. Dokument, které mi, jako pravidelnému čtenáři denního tisku - zahraniční rubriky - nepřináší v rovině informační takřka nic nového a pan Gibney se o nějaký hlubší pohled ani nesnaží. Jen všechny ty šokující a médii stokrát proprané sviňárny americké administrativy spojil do jednoho většího celku, který vlastně jen parazituje na vlně neutuchající kritiky republikánské vlády kovboje G.W. Bushe. Pravda, ten delší (106 minut) jsem ještě neviděl, ale kratší (53 minut) verze, jako součást cyklu Proč potřebujeme demokracii?, který sem tam sleduji, postačil. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, viem kto je Juraj Chodec Krovie, Donald Vodkasfeld ......JackDanielssfeld  ... pardon, Rumsfeld a tie dva mentaly co spomenul David´82 - tiez viem kto su. Dokument  zatal kdesi na polceste, financne to zhorelo a aspon sa nekona utok na city. Chybali mi trojpismenkove organizacie, vdaka Segosovi a jeho "filmom" su dnes uz uplnym folklorom 56 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Oscarový dokument, ktorý už sám o sebe stráca podobu dokumentu. Je to síce všetko nadhľadové, bez súdnosti, faktické a aj poriadne poburujúce, ale až príliš šablónovité. Akoby to Gibney robil podľa presne podľa nejakej dokumentaristickej predlohy. Navyše skrátená verzia ponúka strašne málo na oscarový snímok. Prakticky sa nedozvieme skoro o nič viac, než z dennej tlače, podtrhnuté pár krutými zábermi a nakoniec nám zostáva už nad tým len pokrútiť hlavou. Btw, keby toto zhliadli väzni v tuzemských väzniciach, tak by si za svoj pobyt radi aj zaplatili. 70%. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Taxi to the Dark Side je další z řady dokumentů, které vedle primárních informací potěší i svým zpracováním. Tématicky shodný film Přízraky z Abu Ghraib vypadá vedle Taxíku jako český "velkofilm" vedle drahého amerického blockbusteru. Mě osobně tento přístup vyhovuje a díky tomu se dokážu nad obsahem bavít/děsit daleko více a přirozeněji. 70 % ()

Galerie (3)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama