Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože se peníze z loupeže 60 tisíc liber, při které došlo k vraždě obchodníka Roota, nikdy nenašly, a některé okolnosti případu se zdaří být přinejmenším podezřelé, svědectví váženého Američana a Rootova společníka George Radcliffa (Gary Cooper) londýnskému soudu stačí. Brzy po rozsudku doživotního vězení pro účetního firmy vkládá Radcliff nemalé prostředky do nového obchodního centra. Své ženě Martě (Deborah Kerr) ale odmítá prozradit, odkud na investici vzal. Když pisatel dopisu z dávno ztracené poštovní zásilky obviní Radcliffa z vraždy, Marta pochybující o manželově nevině se rozhodne pět let starý případ znovu otevřít. (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Geryho Kupra si spajam hlavne s westernami /High Noon/ a tu sa zjavil v detektivke. No ale Londyn 60. rokov mal hodne do seba, dialogy su slusne, detektivna zapletka na urovni. Tempo nepolavi ani v strede, reziser Michael Anderson /Operace Crossbow, Dablove v Oblacich/ sa vyznal, natocil slusnu detektivku : 70 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Takový lepší průměr, lepší díky posledním dvaceti minutám, které byly opravdu napínavé a překvapující. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Akční a velmi dramatický konec ale o nic moc víc v tomhle dávno zapomenutém krimi thrilleru, ve kterém si menší roli u soudu zahrál v Británii téměř uctívaný Peter Cushing. Cooper je poněkud nevýrazný, Kerr po jeho boku poněkud zestárlá (v porovnání s novějšími filmy, kde působila o dost mladším dojmem). ()

stalag 

všechny recenze uživatele

Celé je to o těch penězích. Kdo je má nebo nemá je jen o štěstí, just gambling - spekulace na trhu, třeba i nezáměrný omyl, nakonec se stejně promění v prach. Neplatí žádná spravedlnost, jejíž socha se nad námi majestátně sklání v úvodních záběrech soudní budovy. Ti, co je mají, se cítí nejistí a stále ohroženi ve světě, kde o ně snadno mohou přijít a ocitnout se na druhé straně mezi těmi, co je nemají, kteří naopak cítí jen nespravedlnost a nenávist. 🤓 Vůbec nejde o to, že bychom - byť na vteřinu - měli věřit, že Gary někoho zabil, ale že v tomto světě, jehož ostrý společenský řez ve filmu sledujeme, tomu věří jeho něžná, oddaná, nově středostavovská, manželka. To ona se stává nespolehlivým vypravěčem, vyděšená z kreatur na obou stranách barikády, zranitelná a neznalá pravidel “boje o přežití”. Peklo pro posledního westernera zvyklého řešit každý problém vlastními silami. 🤓 Slibný Garyho vstup do šedesátek - čeho jsme se od něho ještě mohli v nové době dožít. What a waste! Maestro do posledního dechu. 🤓 Doporučené clípky na YT: Gary Cooper - Force of Nature 🤓 Gary Cooper & Ingrid Bergman | Youth 🤓 Gary Cooper & Patricia Neal | Cold Little Heart 🤓 S Pat to bylo na krev for sure. Coop byl největší bourák ze všech. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Poslední film Gary Coopera. (M.B)

Reklama

Reklama