Reklama

Reklama

VOD (1)

Frank Allen (Ryan Reynolds) je zvyklý vše důkladně analyzovat a celý svůj život plánuje na minuty. Očekává, že jeho přesně vypočítaný svět nic nenaruší. Shodou okolností dojde jednoho dne ke zpoždění a vynucenému posunutí jeho plánů, čímž se spustí komický řetězec nových situací a Frank se musí vyrovnat s nečekanými změnami. V jeho životě zavládne totální chaos, na který neumí reagovat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

14.8.2010 ~ Frank má perfektní plány, vše má minutu po minutě naplánované, vše má své pevné místo a pevně daný čas. Co s tímhle pohledem na svět ale dokáže udělat pár skleniček na baru... ~ Frank si žije šťastně, má milující manželku a krásnou zdravou dcerku a výhled na krok vpřed ve svém zaměstnání. Jednoho rána mu ale manželka záměrně posune čas na hodinkách o 10 minut zpět, čímž mu chce do jeho časem striktně plánovaného života přidat 10 minut navíc. Díky tomu ale Frank nestihne přívoz, zpozdí se na svoji přednášku o správném využití času, má tím rozbitý celý denní harmonogram a nervy si se svým nejlepším přítelem uklidní několika skleničkami na baru. Díky oněm skleničkám ovšem končí na pokoji s místní, řekněme, lehčí dámou, do toho ale volá manželka a, ač s ní nestihl Frank ani nic mít, oheň je na střeše. ~ To by ještě zdaleka nebylo tak hrozné, kdyby Frank ve stresu nejel autem domů, po cestě nesebral auto s mladou řidičkou, co právě rodí, neodvezl jí do nemocnice, tam ji omylem nezapsali jako jeho manželku, což se dozví Frankova pravá manželka díky telefonátu z nemocnice, a Frank se nerozhodl řešit důkaz pro manželku lékařskou cestou. Frank má díky testům štěstí, je naprostá jistota, že on otcem dítěte rodící řidičky není. Na druhou stranu štěstí moc nemá. Díky testům je totiž také naprosto jisté, že není otcem žádného dítěte. ~ Jak se s tím vyrovná Frank, se svým akurátně rozvrženým životem, jak jeho manželka, se svojí "večírkovskou" šmouhou na svědomí, a jak Frankův dlouholetý nejbližší přítel, který o následcích jednoho dávného večírku neměl ani ponětí? ~ Jak mi nikdy herectví a modelingová uhlazenost Ryana Reynoldse nijak zvlášť nesedělo, tady se mi naopak dost líbil, protože to nebyl jenom romantický xicht, ale i naštvaný xicht, zdeptaný xicht a díky frustraci i komediální xicht. Díky němu a komediálním drobným vložkám, které zapadaly do příběhu a vlastně byly úplně normální, takže si film nehrál na nic třeskutě vtipného, ale zůstával stále spíš lidským dramatem mnoho let podváděného "vlastně-ne-otce", se mi 'Teorie chaosu' dost líbila, což bych po prvních minutách, kdy jsem uviděl Ryana, vůbec nečekal. Ani přesto se ale nějak nedokážu zbavit dojmu přílišné délky filmu. Ačkoliv to zní divně a nedokážu vůbec říct, co by šlo vystřihnout nebo zkrátit, protože asi nešlo, prostě mám ten pocit, že to mohlo být kratší. Prostě pocit. ~ "Sebevraždu? Jakou sebevraždu? Já tu páchám vraždu!" ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení! Příběh o chlápkovi, kterému se jeho -tak pracně- vybudovaný život obrátí vzhůru nohama, sebou vedle fakt vtipných komediálních skečů přináší také řadu bravurně zmáknutých dramatických scén. To přeskakovaní mezi komediální a dramatickou notou snímku mi občas dalo zabrat, ale obojí je zvládnuto opravdu skvěle. Chcete-li film, u kterého můžete plakat jak smíchy, tak dojetím, je Chaos Theory snímkem pro vás - jenom se obávám, že lidí, co mají náladu na komedii a drama v ten samý večer, nebude tolik... ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem možná trochu naivně, že se bude tlačit víc na pilu. Ryan Reynolds každopádně táhne celý film a jen díky němu se to dá přežít. Neřekl bych, že je to chlapský film pro chlapy, na to je málo chlapský (spíš bych řekl, že je trochu bezkoulácký), zato je (a to hlavně v závěru) jak jinak než typicky poamericku rodinně-klišoidní podle předem jasných formulí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběhem (nebo spíše jeho hlavním zvratem) zajímavá, originální a herecky velice dobře zvládnutá hořká komedie o jedné skryté lži, která se náhodou dostane na povrch a převrátí, jinak do detailu naplánovaný život, jednoho obyčejného muže. V režii někoho zkušenějšího se mohlo jednat o opravdu výborný film, takhle zůstává jen originální a skvěle zahraný snímek, na který však divák, velice rychle zapomene. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Celkem dost slušná vztahová komedie s jedním "malým" nedorozuměním a především Emily Mortimer. Ale i ostatní herci byli sympatičtí. Mně se prostě líbí americké komedie, které jsou vlastně cele o svatbě, svatebních dnech, přípravách na svatbu atd. (Dokonalá partie, Nesvatbovi, Fotr je lotr apod.). Takže u mě dobrý. Čtyři hvězdy sice ne, ale být škála větší, tři a půl by to byly určitě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, v mestách Vancouver a Squamish. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama