Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $33,459,416Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $16,770,908 //počet predaných kusov 2,257,466║ v celku príjemná fantasy komédia s pochmurnými prvkami ako od Burtona /60%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych, aby mě to zastihlo jako dítě a byl to film mého dětství, protože úplně vidím tu chytlavost, kterou už ale samozřejmě nemůžu docenit. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

1 / 10 Snaha skĺbiť komédiu so sociálnou satirou sa nenávratne potopila v močiari nechutností a obscénností a celé to zaklincoval zvlášť kŕčovitý koniec. Dobre vám radím, síce sa to tvári ako rodinný film, ale svoje deti by som od toho ušetril. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Viděl sem to asi před dvěma lety, a už si to nepamatuju, ale vím, že se mi to dost líbilo a že DeVito byl prostě k sežrání (kdy taky nebyl, že jo :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takhle stupidní komedii jsem už dlouho neviděl. Naprosto typickej produkt pro malý děti, kterým stačí když se na obrazovce něco hýbe, ale pro ostatní to je skoro nekoukatelný a to i když je režisérem Danny DeVito a dokonce si v tom i zahrál, ale nic z toho prostě nepomůže a nepřebije nesympatickou hlavní "hrdinku" a imbecilní děj se spoustou přehnaně rádoby vtipných scén. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět rostoucí podle všeho z neobvyklé a dobré literární předlohy zachovává bohužel její přednosti jen ve velmi omezené míře. Více než kvalita scénáře zaujme námět hlavně svými takřka nevyužitými potencemi: konzumismu propadlou rodinou, izolovaností šlechetného dítěte, nadaného navíc geniálním intelektem a takřka neuvěřitelnou pevnou vůlí, ideou vítězství dobra nad zlem. To ostatní - tj. až kýčovitost řady scén, téměř hororové pojetí holčičiny pomsty do až naturalistických detailů, povrchnost charakteristik postav - i tak kvalitní herečka jako Embeth Davidtzová nemá ve své suprakladné úloze hodné učitelky takřka co hrát - nadějně rozehrané dílo sráží. Zůstává obtížně zodpověditelnou otázkou, jak, v čem, nakolik a pro koho. De Vittto tak natočil film pro potěchu svého srdce současně jako dílo, které si cestu ke svým divákům sice zcela neuzavřelo, v mnohém jim ji však znesnadnilo. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Paní Hromasová - Hromaska:) Roald Dahl je mým oblíbeným autorem dětských knih, ačkoliv předlohu Matildy jsem nečetl, okamžitě jsem v tomto filmu poznal jeho rukopis. Danny DeVito to pojal dobře. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda tento film opravdu vystihuje bizarní poetiku Dahlových knih. Všechno je neskutečně přehnaný, všichni pořád jenom řvou, nesnesitelnej je jak DeVito a Perlman, tak zejména hlavní záporák - ohyzdná ředitelka - u které DeVito nešetřil pořádně detailními nechutnými close-upy na její pot, zkažený zuby nebo nosní žilky, který byly fakt zbytečný a byly prostě jenom nechutný - ne vtipný. Stejně jako pojídání dortu, což vypadalo, jako když otylý mládenec žere hov*a, stejně jako donekonečna opakovaný scény, jak ředitelka řve, vrhá koule nebo kopí nebo zvedá auto... Za nejsilnější článek tak považuju přirozeně roztomilou dětskou herečku Matildy a Embeth Davidtz. Tohle je fakt jenom pro děti do cca 10ti let. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito je napriek svojej malej výške veľký herec. Dokáže presvedčivo stvárniť zverené úlohy. Avšak ako režisér za moc nestojí. Od čias kedy zrežíroval perfektnú vzťahovú drámu "Vojna Roseovcov" už viac nezabodoval. Jeho filmy sa mi zdajú byť svojim spoôsobom síce zaujímavé, ale v konečnom výsledku také akési nemasné neslané, nedotiahnuté. Presne tak je to i v prípade snímku o mladom podivnom dievčati Matilde a jej ešte podivnejšej rodine. Nie je to špatné, ale niečo tomu chýba. ** ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Hoplá, hupity, hop...všichni žáci, nechť se dostaví do auly! A to okamžitě!" Já se dostavím na psychiatrii. Jako malej skunk (jak by řekla Mgr. Trunchbullová), jsem měl Matildu poměrně rád. Holka, která je šikanovaná a svět zná jenom z knih, je prostě vděčným tématem pro děti, kteří žijí ve vlastním světě. Ovšem nějeké tu gumy už jsem projel a teď se nacházím v té části, života, kdy vám všechny ty věci přišli trapný a strašně zveličovaný. I Matilda. Najednou je z toho kýč velký jako Moravská vinice, hlavní představitelka vám připadá jako zfetovaná čtyřicítka a celkové vyznění filmu je úplně divný (závěr v podobě happy-endu je největší blbost v kariéře DeVita). Možná se někdy zasměju, jak jsem byl naivní (proto i ty dvě hvězdy), ale protože už jsem přeci jen někde jinde, nebudu nějak vzpomínat a rekapitulovat, takže to nechám, jak to leží běží. A děkuju bohu, že mám za češtináře člověka, který nehází děti z oken a ví, co je smysl pro humor. Narozdíl od Trunchbullové! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být o dvacet let mladší jistě bych dvě hvězdičky přidala, ale jako stará řepa tuhle rozvernou pseudopohádku neocením. Na takový druh gagů a legrace už (bohužel?) nemám potřebné buňky. Já dávám 2*, náctileté holky ať si jednu přihodí, děti do deseti let věku můžou přidat 2* (kluci) a holčičky můžou jít na plný počet. 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Roztomilá Matilda zjistí, že má schopnosti pohybovat věcma, no a to by nebylo, kdyby se to na něco nevyužilo že? Příjemná oddychovka, kterou jsem viděl jako malý a proto k tomu chovám určitý, i když né přehnané sympatie, i po tak dlouhé době. ()

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Já tyhle stupidní výplachy dětských mozků prostě nemůžu... Smějící se děti házející věci na dospělého? A ještě z toho mají bůh ví jakou legraci. Co takhle nějaká úcta? To asi americkým dětem nic neříká. A co ta stupidní scéna s adopčními papíry?!? To je prostě děs... Danny, cos to zase udělal??? ()

Reklama

Reklama