Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj zábavného pořadu se odehrává v „rozezpívané“ nemocnici, kam zavítaly hvězdy českého populárního nebe. Parodují oblíbený seriál z období totality Nemocnice na kraji města, jehož autorem je Jaroslav Dietl (1929–1985), a zpěváci vystupují v rolích protagonistů. Takže se tu postupně setkáme s doktorem Blažejem, sestrou Huňkovou, primářem Sovou, hokejistou Rezkem, doktorkou Královou či doktorem Strossmayerem, jemuž propůjčil svůj zpěvní hlas Milan Drobný. Uslyšíte populární písně ze sedmdesátých a osmdesátých let minulého století, například Kapitáne, kam s tou lodí (Pavlína Filipovská), Haló, haló, taxi (Helena Vondráčková), To mám tak ráda (Marie Rottrová), Zpívání v dešti (Jiří Korn), Modravé dálky (Karel Černoch) a další. Rozverná parodie složená podle vzoru italského pasticcia připomíná neobyčejnou kreativitu a umělecký význam proslulého televizního scenáristy Jaroslava Dietla, který je známý hlavně díky televizním seriálům Nemocnice na kraji města, Nejmladší z rodu Hamrů, Dispečer, Píseň pro Rudolfa III., Byli jednou dva písaři, Tři chlapi v chalupě, Okres na severu, Muž na radnici, Plechová kavalerie nebo Žena za pultem. Napsal řadu her, některé z nich zfilmoval, případně podle filmu vytvořil následně divadelní hru. Také některé filmy zpracoval i jako seriál a obráceně. Rok před svým úmrtím byl jmenován zasloužilým umělcem. Svůj nejznámější seriál Nemocnice na kraji města vytvořil v letech 1978–1981. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Toto představení je samozřejmě hodně -Jenseits von Gut und Böse- a tedy i mimo jakékoliv množství hvězdiček. Já hodnotím, že toto je asi nejblíže, co se československý životní pocit 80. let mohl dostat k západoněmeckému ideálu euforické prosperity. Spíše než kdo účinkuje, by mě zajímalo, proč neúčinkují ti jiní. Jak se třeba stalo, že píseň pí Zagorové zpívá pí Růžičková. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pořad jen dokazuje, jak moc populární Nemocnice na kraji města byla. Nicméně co už. Kulisy stojí, zpěváci moc nestojí, tak proč to nedat dohromady. Nemělo to ovšem vtipa a první půlka je jasně horší. Zpěváci vůbec nezpívali k logice toho, co dělali. Navíc všichni ani nezpívali své písně, ale i písně jiných. Nebo také parodie cizích. Znatelně mi chyběl Gott. Ale zřejmě v té době bylo přeGottováno. Pak už konečně také zazněly hity, ale jinak to byla narychlo spíchnutá patlanina čehokoli. ()

Reklama

mardun 

všechny recenze uživatele

Takovy keci tech mlady zde, cekal jsem zabavu atd. Tohle se Vazeni libilo lidem v te dobe a pokud jsi porevolucni dite a nelibi se ti to tak mas na to narok, ale keci jako normalizacni zpevaci za okrajem vkusu, haha kdo v te dobe nebyl normalizacni? ne kazdy poslouchal Kryla nebo Prazsky vyber. Takze klidek. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jaroslavem Dietlem vedená rádoby vtipná silvestrovská taškařice. Přední zpěváci té doby (Vondráčková, Korn, Černoch, Chladil, Černotská a další) parodují populární seriál Nemocnice na kraji města. Režisér Jaromír Vašta má za sebou mnohem povedenější kousky (například Píseň pro Rudolfa III.) a jestli je na tomto něco k pousmání, tak snad jenom drzost, která dala vzniknout tomuto paskvilu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hudební parodie na Nemocnici na kraji města? Říkal jsem si, proč by ne. Obsazení bylo celkem dobré, ovšem kvalita tu je především jen v těch zpívaných pasážích. Uvidíme tu již bohužel několik nebožtíků (Růžičková, Štaidl, Černoch, Pilarová, Chladil), ale kdyby tu neúčinkovali hlavně Korn, Vondráčková a Rottrová, šlo by to celé do háje zřejmě i po té hudební stránce. Vtipnost tu byla až moc okatě tlačena na úkor kvality, ale tak o tohle tvůrcům ani moc nešlo. Skončit ve trojce v posteli s Vondráčkovou a Rottrovou – to byl v tehdejší době sen poloviny chlapů v republice, stejně jako rozepínání podprsenky Černocké. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama