Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John a Kate tvoří navenek idylický manželský pár. Zdánlivě jsou šťastní a bezstarostní, ale ztráta nenarozeného dítěte je chtě nechtě bez přestání pronásleduje. V minulosti obou manželů se skrývají temná místa, zejména Kate si má co vyčítat. Aby alespoň zčásti zmírnila své utrpení, rozhodne se spolu s manželem k synovi Danielovi a jeho sestřičce, hluchoněmé Max adoptovat třetí dítě. Sirotek Ester ve svém rodném Rusku osiřela, její adoptivní rodina zemřela při požáru. Ušlechtile působící a inteligentně se vyjadřující dívka si ihned získá jejich srdce. Zdá se, že je pro narušený domov přímo požehnáním. Postupně ovšem začíná vycházet najevo, že s osobností Ester to není až tak jednoduché. Je prostě "jiná". V jejím podání to znamená skryté, manipulativní a krvavé zlo, jehož hranice lze těžko odhadnout. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 220)

verbal 

všechny recenze uživatele

Jste li trudomyslní rodiče bez možnosti další reprodukce, je nejvyšší čas užít si trochu adrenalinu a dojít si do Klokánku pro nějakou tu malou svini, u níž se i "Kuřimská metoda" minula výchovným účinkem... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou hra na moje nervy, panečku. Přitom to začalo tak nenápadně a poklidně (teda nepočítám-li hned tu první scénu), idylka, hodná chytrá holčička Esther, sympatičtí rodiče i sourozenci, až se mi nechtělo věřit, že se to fakt nějak zkazí. A ono jo! Esther se během půl hodiny promění z docela roztomilé holčiny na mrchu, které byste nejradši vrazili krumpáč mezi oči, a psychoteror může začít. Mimojiné mě na filmu zaujalo, jak se zde vytváří napětí - režisér často a opakovaně budí dojem, že přijde nějaká lekačka / mrazivá scéna / zvrat - a ačkoli to doopravdy splní málokdy, pro udržení a zvětšení divákovy pozornosti to dělá mamutí službu. Na Jaumea Collet-Serrau, jenž má na kontě průměrný House of Wax, je tento vyzrálý psychologický horor takřka neuvěřitelným překvapením a velkým příslibem do budoucna. Horror movie of the year ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejedná se ani tak o napínavý jako spíše emotivní film. Na divákových emocích má velkou zásluhu herecký výkon Isabelle Fuhrman a především chování otce, přece když svou ženskou miluju, tak jí v těhle věcech alespoň trošku věřím, to ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud jde o děti, mají ženský mnohem lepší instinkt, to ví úplně každej čili fotříno tady byl myšlenkově někde na úrovni přišláplý žížaly. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Skutočne parádna žánrová prácička. Okrem prestrelenej stopáže a záverečnej (miernej) naťahovačky s ožívajúcim Zlom tomu nemám čo vytknúť. Prvá hodina plná zlovestných tušení výborná, druhá s drvením lebiek kladivom dobre vygradovaná a v závere skutočne napínavá. Celé je to výborne natočené a excelentne zahrané (to decko je najlepší hororový záporák za posledných možno desať rokov). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jaume Collet-Serra, ten neumětel, který má na svědomí zoufalou rutinu House of Wax, má kočírovat zlé dítko, která teď (teoreticky) půjdou do kurzu? Netuším, jestli mu někdo od té doby domluvil, anebo jej v Hollywoodu drželi pod sedativy, ale takhle (i do budoucna) ano! Vzhledem k námětu to jde docela mimo zavedené hororové postupy posledních let a tak sledujeme dvě hodiny PRECIZNÍ psychologické hry, které stvrzují svatou pravdu, že horor je hlavně o postavách, které v něm sledujeme. Napínat diváka tím, že spolu postavy víceméně jenom vedou dialog, chce dneska odvahu, ale pokud to sem tam vrzne, podrží scénáristu dokonalí herci. Dospělí bez chyby, děcka jakbysmet, ale z dvanáctileté Isabelle Fuhrman mrazí (i když dle fotek na IMDb je to vlastně taková roztomilá holka). Škoda, že nakonec Serra neměl koule i na to, aby se zbavil tradiční žánrové neřesti, klišovitého závěru. Ať už si DiCaprio se Silverem pořádně uvědomovali, co vypouští do světa nebo ne, ještě jednou prosím, že takhle rozhodně ano! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Esther mi v hlavě bourala veškerý zákony nervy drásajících okamžiků a neočekávaných zvratů. A mohl za to především tatík z rodiny, kterého si zahrál Peter Sarsgaard. Ten totiž za celej film svý vlastní manželce nedal vůbec nic za pravdu a pořád jí jenom kritizoval. Já sám se divím, že to Vera Farmiga vydržela, ale už jenom pro tenhle fakt, díky kterýmu vlastně film byl tak brutálně napnutej, mě to štvalo. I když to perfektně fungovalo. Další věc je, že jsem se těšil na Rodena a on si tam zahrál jenom na chvíli jednoho estonského doktora. Tak, zaplaťpánbůh za to, ale má na víc, to je jasný. Přesto je Orphan snad jeden z nejvíc ne, hnusných, ale nervy drásajících filmů, co jsem snad kdy viděl. Půl hodiny před koncem jsem si neuvěřitelně přál, aby byl konec, ale to bych zase přišel o tu hromadu zvratů, co se tam nakonecukázala. Dobře natočeno, od malé Isaebelly Fuhrman perfektně zahráno. Klobouk dolů. Pět nemůžu dát, protože mi při sledování bylo odporně, žaludek se mi svíjel v křečích a já se málem udusil, když jsem si uvědomil, že jsem v několika scénách přestal dejchat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $41,596,251Tržby Celosvetovo $78,337,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,627,665Tržby za predaj DVD v USA $15,750,697Horror roka 2009! -a možno aj posledného desaťročia- Až na klasický mierne predlžovaný záver, to je neskutočne vyšperkovaný horror, gradujúci po celý čas, napätie sa dá krájať, sirota Esther v podaní neznámej Isabelle Fuhrman je najkrutejší a najlepšie stvárnení psychozabiják za hodne dlhé obdobie, miestami mi chodil nechutne mráz po chrbte, čo som fakt už dlho nezažil a jej adoptívna matka Kate (Vera Farmiga) by si za to trápenie a svoj herecký prejav zaslúžila aj nomináciu na Oscara. Režisér Jaume Collet - Serra ma len nedávno milo prekvapil s Múzeum voskových figurín a teraz mi len potvrdil že v tomto žánri je fakt doma, takže vypadá to fakt na sľubní talent a do budúcna sa teším čo ešte šikovné ponúkne. /100%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Johnson .. Řemeslně velice pěkné a rozhodně ne blbé. Španěl Jaume Collet - Serra ušel od hovadiny House of Wax slušný kus cesty a tentokrát se na jeho hlavu nesnese obrovská várka výhrad a nadávek. I tentokrát by se hodila krapet menší stopáž, ale jinak jsem se příběhem a jeho podáním příjemně bavil, protože vyloženě "mrtvých" míst neměl. Rozkrývá rodinou psychologii s adoptovaným potomkem a jeho zvláštnostmi a to na dosti uvěřitelné úrovni. Celý příběh totiž až takové klišé není, však on vám to Karel Roden vysvětlí. Po herecké stránce velice vyrovnané s průbojnou Isabelle Fuhrman a pohlednou Vera Farmiga. 75%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe zase jeden vynikajuci thriller, ktory ma na dve hodinky uplne pohltil a musela som si ist davat priebezne oddychovy cas, pretoze ta little, scary, creepy bitch Esther bola vazne, ale vazne odporna :) Zaroven ma prekvapil aj "necakany" zaver, ale o ten tak ani nejde ako skor o samotny fakt, ze tento film bol naozaj ako celok sumerny, bez hluchych miest a navyse s uzasnou Verou, skvelou atmosferou a hlavne dvoma skvelymi, ale vazne vybornymi vtipmi, ktore do filmu zapadli ako prdel na serbel :) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dal bych nevím co za rozumně se chovající postavy, aneb proč musí každé dítě ve filmu tupě přihlížet brutálním vraždám (ať už šutrem či kladivem), nechat si na hlavu mířit nabitou pistolí, počůrávat se ze sna a pak tvrdit rodičům "Ne, ne, všechno je bezva, vůbec z ničeho nemáme strach." Irituje mě to tak neskutečným způsobem, že to nejde ani omluvit nějakými hrátkami s žánrovou šablonou. Rutinně natočené, avšak s několika vyloženě logickými lapsy (ustřižené růže) a průměrně odehrané (minutový Roden svým charizmatem strčí do kapsy celé herecké obsazení a to je špatně), v současné době však jeden z mála dobrých kusů. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bez takmer jedineho prekvapiveho momentu (vynimkou su sceny, kde cakate bu-bu-bu, ale nic take nepride), ovsem s vybornou detskou predstavitelkou a preciznostou na strane tvorcov vo vyzname "ze ked uz nerobime nic nove, naplnme zanrovy schematizmus poctivostou a pedantnostou". 7/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silně nadhodnocený horor, který je tak předvídatelný a dopředu čitelný, že prakticky po titulcích a expozici mohl skončit. Neupírám mu řemeslné kvality a silné herecké výkony, ale co je to platno, když si celý film jako divák říkám ,,aha, tak tohle jsem čekal.." Horor bez překvapení, bez imaginace, divná konstelace... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý nápad na pointu by rozhodně zasluhoval lepší provedení než zdejší rodinnou (ne)idylku s tupě se chovajícím stádem dospěláků a nulovou atmosférou. A když už ne lepší, tak každopádně aspoň kratší. Zatímco první hodinu to ještě funguje výtečně, tak v závěrečné půlhodině se to postupně potácí od jednoho směšného klišé ke druhému, aby se to v posledních deseti minutách stalo regulérní parodií všech špatných žánrových klišé. Nechtěnou parodií nutno podotknout. PS: Český remake se přímo nabízí, i hlavní představitelku bychom již (!SPOILER!) měli. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm, příjemné překvapení žánru, které ani tak není horor, jako spíš mrazivé drama přerůstající ve slušné psycho. Příjemně realistické a občas vtipné dialogy trochu i odvedou pozornost od žánrových klišé, kterým se bohužel ani tenhle Sirotek nevyhnul. Esther love. SPOILEROIDNÍ DODATEK!!!!!!!! Celou dobu mě napadalo, jak moc jinak mohl film dopadnout. IMHO by bylo nesmírně zajímavé vynechat záběry Esther šoupající malou svini z klouzačky atd.... nabízelo by to víc prostoru pro závěrečný twist, který klidně mohl být úplně opačný. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když umí tak pěkně zpívat, měla vlízt do Bambini di Praga a bylo by vystaráno, ha-ha-ha. Ale fakt, je to zbytečně hloupý a jednoduchý - kdyby scénář dostal do ruky někdo šikovnej, mohl to být hodně slušný thriller. (2,5*, ale srl mě to) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je to výjimečná holčička….. Kterou se nevyplácí provokovat. Prvních 30 minut se vlastně není čeho bát. Snad jen dokonalosti dívenky. Takový normální film ze života rodinky se třemi dětmi. Později mě ten smrad začíná pěkně votravovat. A nejen ona! Ale zpočátku převládají klady. Oceňuji stupňování napětí i ve scénách, kde vlastně o nic nejde. Ale když začíná jít do ,,tuhého“ a dětské hry jdou stranou, musím si opakovat, že horor má provokovat a že udělat z Johna idiota je záměr. Bohužel si to musím říkat velmi často, zvlášť, když se k Johnovi přidávají i ostatní. A tak zjevení K.Rodena působí dvojnásob sympaticky. Má totiž dobré zprávy. Teda jak pro koho. Jasně že je zajímavé, jak ta malá bestie dokáže manipulovat. Ale je to díky kreténismu ostatních. A to mi vadí. Kdybych to býval věděl….. Proto bych místo Sirotka doporučil raději celý Sirotčinec! A ještě jedna rada: Když sirotka, tak ne z Ruska! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Absolutní souhlas s DaViD´82. Je to výjimečná holčička… ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s vynikajícím obsazením. Neskutečné, jak mne film dokázal dokonale vtáhnout do děje. Casting se opravdu povedl. Tolik charismatických a krásných herců a hereček pohromadě v jednom filmu se vidí málokdy. Všichni všechno skvěle zahráli a já se naprosto skvěle bavil. 2 hodiny mi utekly jako nic. Výborné ! Těším se na vydání DVD. Určitě si ho koupím a Vám doporučuji totéž ;-) ()

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

Pokračování hororového Sirotka má obsazení

03.11.2020

Horor Sirotek z roku 2009 vyprávěl o páru (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), který po smrti svého nenarozeného dítěte adoptoval záhadnou devítiletou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman) pocházející… (více)

Hororový Sirotek dostane prequel

Hororový Sirotek dostane prequel

21.02.2020

Hororový tvůrce William Brent Bell (Brahms: The Boy II, Ďábel v těle) se upsal režii pokračování thrilleru Sirotek od režiséra Jaume Collet-Serry. Nebude se však jednat o klasický sequel, nýbrž o… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

Reklama

Reklama