Reklama

Reklama

Prokletý

  • USA The Skeptic (více)
Trailer

Smrt tety známého právníka Bryana Becketa (Tim Daly) provází velmi zvláští okolnosti. Její synovec se nastěhuje do zděděného viktoriánského sídla, kde údajně straší. V domě skutečně dochází k podivným incidentům, které zarytý skeptik zpočátku ignoruje. Pak se terčem strašení stává sám Bryan a v jeho tvrdé slupce se pomalu začínají objevovat trhliny. Hlasy a přízraky v noční temnotě, indicie strašlivého tajemství – to vše přiměje dosud chladně uvažujícího Bryana pustit se do pátrání po děsivé pravdě, která ho může zničit. Ta mu ovšem jako prchavý stín stále uniká a celá se mu zjeví až v samém závěru filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě do nedávna jsem neměl o tomto filmu ani tušení. Teprve při prohlížení biografie Roberta Proskyho, došlo k zaregistrování jeho existence a tak jsem si ho samozřejmě musel obstarat. Přece jenom poslední film mého oblíbeného herce, jsem si nesměl nechat ujít. Nedbal jsem nízkého hodnocení, což se ukázalo býti velkou chybou. Nejde sice vyloženě o špatný film, ale tato duchařina postrádá pořádnou šťávu v podobě solidní atmosféry i napětí. Sice se tu objeví několik náznaků, ale jinak je to ve svém subžánru taková „slabší kávička“. Přitom skrytý potenciál se tu přímo vybízel, aby Bardwell rozpoutal pořádné mysteriozní orgie. Skeptický hlavní hrdina, pochmurná minulost starého domu, několik lekacích scén – jen to chtělo více režisérského umu. Některé pasáže totiž byly neskutečně nezáživné a na můj vkus až moc ukecané. Dal bych přednost spíše budování pořádné atmosféry a dech beroucímu závěru, jenže to bych chtěl už asi moc. Co taky čekat od někoho, kdo měl na svém kontě jen jednu ušmudlanou komedii. Přestože se tu objevilo docela pestré herecké obsazení, nebyl jsem nějak závratně oslněný, ani co se hereckých výkonů týká. No a jelikož i já bývám často dost skeptický, tak tomuto filmu nedám ani průměrné ohodnocení. Protože si jej prostě nezaslouží! 40% ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Většina hororů se v poslední době zaměřuje na krví zalité nebo baf! baf! scény a kvalita příběhu je dost upozadněna. Tady to tak nebylo, zápletka je zajímavá a skvěle postavená (strašící dům vidím jako metaforu strašení ve věži a přízraky v něm jako přízraky minulosti a ano, páni, tohle mi přišlo nové!). Ke kvalitě příběhu se pak přidá napjatá atmosféra, která Prokletému rozhodně nechybí, pro mě zde významnou roli hráli také sympatičtí a na pohled ne nepříjemní herci (přiznávám, že některé postavy a rovněž jejich repliky byly chvílemi silně mimo, ale mně osobně celkový dojem výrazně nekazily) - a máme z toho slušné dílko. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Zase jednou horor, co by si zasloužil vyšší hodnocení než se mu dostává. Prokletý je poctivá duchařina, kde se nesází na lekačky typu "Počkám až to bude trochu napínavý a pak dám volume na plný pecky" , ale na poctivé, nečekané lekačky, atmosféru, dobré herecké obsazení a sympatického hlavního hrdinu, jehož chování člověk chápe tím víc, čím dál se snímek posouvá a odhaluje více a více z temné minulosti, která nikdy neměla znovu vyjít na světlo. Já se bavil od začátku do konce. Příjemné překvapení a Zoe Saldana ve vedlejší roli mě potěšila. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

......démoni sú medzi nami....otázka znie akí démoni....Film, ktorý svojím spracovaním je na úrovni priemerného Tv filmu s duchárskou zápletkou, pričom autori neustále nechávajú pootvorené dvierka dvom variantám....a to vedeckej ( všetko bude mať logické vysvetlenie ) a nadprirodzenej ( za všetko môže démon ). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného to vlastně ani není - jen další sebejistý skeptik, velký dům a něco, co v něm straší. Není to ale ani nic sračkoidního. V rámci daných možností v tom film šlape docela dobře. Líbila se mi a zaujala mě jeho nejednoznačnost - je to duchařina o skeptikovi, který se dostane do domu, v němž straší, nebo to je psychologické drama o muži, který se nedokáže vyrovnat se vzpomínkami na mládí a traumatem z dětství? Kdo ví. V každém případě je to docela milý a příjemný film na jedno (i více) zkouknutí, který se nesnaží být něčím více, než ve skutečnosti je a nekazí tím celkový konečný dojem. Tim Daly je docela v pohodě, můj oblíbený Tom Arnold mohl toho prostoru dostat více, dům je skvělý. Možná bych měl pár výtek k trošku suchému závěru. I když i ten nakonec vlastně má něco do sebe. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o poslední film Roberta Proskyho, který ztvárnil otce Wymonda. Herec zemřel krátce po dokončení snímku. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru v roce 2008 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Film byl kritizován za slabé napětí, špatný dialog a velkou podobu s horory ze 70. let. (Terva)

Reklama

Reklama