Reklama

Reklama

Vyhoď máti z vlaku

  • USA Throw Momma from the Train (více)
Trailer

Obsahy(1)

Owen a Larry mají něco společného, každý někoho nenávidí. Owen svou matku, která je ztělesněním zla. Nepříjemná, panovačná žena, která Owenovi řídí jeho život, ačkoliv je už dávno dospělý. Larry zas nenávidí svou bývalou ženu, která mu ukradla jeho román a teď na něm vydělává pořádné jmění. Tihle dva se znají z kurzů tvůrčího psaní, Larry ho vede a Owen je žák. Když se spolu baví o detektivkách, dojde k nedorozumění, žák si totiž myslí, že po něm učitel chce, aby zavraždil jeho matku. Vražda za vraždu, každý zabije tu druhou ženu, aby nebyl podezřelý. Proto je Larry dost vyděšený, když mu jeho žák telefonuje, že splnil svou část dohody a exmanželka je po smrti… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční komedie, která bohužel doplácí na prostý scénář a komornější zpracování, což svým skvělým výkonem nezachrání ani Danny DeVito, jenž je v této komedii opravdu neodolatelný a při pohledu na jeho máti se nedivím, že se ji chtěl zbavit, za což může zejména skvěle vybraná Anne Ramsey, která si svoji roli vážně užívala a bez ní by byl film daleko méně zábavný, jelikož Billy Crystal příliš přesvědčivý nebyl. Moje hodnocení 65%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálna variácia na známeho Hitchcocka je taká bezzubá. Nie je dostatočne vtipná a nechce prekročiť hranicu za ktorou by už postavy boli príliš zlé. Na to Danny DeVito našiel odvahu až neskôr vo Vojne Roseovcov. Ani ústredné duo príliš neexceluje. Billy Crystal je aspoň ako vždy sympaťák ale DeVitova postava je príliš divná. Takže celkovo skôr zaujímavý film na jedno pozretie ako nejaká osvedčená kvalita. 6/10. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

„Odstrániť motív... Hitchcock.“. Alebo: ak máte motív, potrebujete alibi. Komediálna evokácia Cudzincov vo vlaku (1951). Nie je to vôbec prúser, naopak, prvé 2/3 to má sympatické výkony (kde sa dvaja bijú, tretia vyhráva) a príjemnú atmosféru, až neskôr sa dostavia fyzické gagy, ktoré trošku znižujú úroveň. Je to objektívne za 3*, ale ako fanúšik pôvodného Hitcha rád prihodím 1* navyše. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavná komediální variace na klasické filmy noir (především Cizinci ve vlaku) v podání Billyho Crystala jako spisovatele, který nemůže psát, Dannyho DeVita jako jeho lehce retardovaného studenta, který naopak píše pořád, a Anne Ramsey jako jeho opravdu neuvěřitelně nesnesitelné matky. Nápaditá (i když nepříliš originální) zápletka, vtipné mezihry (scény z Larryho třídy), místy turbulentní akce, lehká erotika (Larryho přítelkyně se slabostí pro vláčky) a nevyhnutelně šťastný konec jsou ingredience příjemné a dobře zrežírované (Válka Roseových, kterou DeVito natočil o dva roky později, nespadla z nebe) podívané, která sice dějiny filmu nepřepíše, ale své poctivé tři hvězdičky si zaslouží. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Známý herec nevelkého vzrůstu Danny DeVito se rozhodl svoje "zběhnutí" k režii uplatnit především v žánru černé komedie. Film, který už podle názvu nebude pro žádnou mámu dobrou vizitkou, zvláště, když je její synáček nabádán, aby to s ní skoncoval vyhozením z vlaku, disponoval slibným námětem, ale DeVito jakoby se na filmu teprve učil a podle toho to vypadá. Jedna nudná pasáž střídá druhou, nevyrázný režijní rukopis nepřijde s ničím, co by diváka zaujalo a herecké obsazení není natolik silné, aby film na něm stavěl. Ptám se, kam se poděl proklamovaný černý humor? Zřejmě ho tvůrci omylem vyhodili z vlaku anebo ještě lépe z vlaku jim vypadl scénář a dál se točilo jen podle toho, co někomu ze štábu z něj uvízlo v paměti.Tak takhle na mě tenhle film působil. Výsledkem je splácaná poloamatérská improvizace a dost se divím, že následující další DeVitův režijní počin Válka Roseových byl tak precizní. 20% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Anne Ramsey si za tento film vyslúžila jedinú nomináciu na Oscara vo svojej hereckej kariére. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama