Vyhoď máti z vlaku
Komedie / Mysteriózní
USA, 1987, 88 min
Danny DeVitoHudba:
David NewmanObsah
Učitel tvůrčího psaní Larry Donner (Billy Crystal) a jeho žák Owen Lift (Danny DeVito) mají cosi společného: v životě obou mužů figurují ženy, které je přivádějí k šílenství. V případě Larryho je to bývalá manželka Margaret, která mu ukradla román a nyní bestseller vydává za svůj vlastní. U Owena to je ještě horší, tam jde o jeho matku, která je skutečné monstrum. Jak to vyřešit? A co takhle je obě zabít? Jenže taková akce potřebuje pořádný plán, ve kterém nic nekiksne a vše půjde jak na drátkách. Owen by jeden měl. Ale vzhledem k tomu, že jeho tvůrce je ňouma, se o neprůstřelnosti plánu dá dost pochybovat... (oficiální text distributora)
Houdini
Oscar 1 nominace: Herečka VR - Anne Ramsey(13.4.2004)
║Rozpočet $14miliónov║Tržby USA $57,915,972║Tržby Celosvetovo $-║(6.4.2010)
predators
Autoři to ještě nevěděli, ale vymysleli jednu ženskou, která nás bude za nějakých 13 let slušně bavit. Ano, mám namysli matku Wolowitze! Nebudu to zdlouhavě popisovat, zasvěcení vědí. Jenže v doprovodu DeVita a Billy Crystala byla vážně nazabití. Jinak nijak dobrá komedie s jednoduchou, ale potenciálně nevyužitou zápletkou. 35%(26.7.2011)
Agatha
Docela slušná zábava, zaručeně nejlepší na celém filmu je nesnesitelná matka v podání Anne Ramsey, neuvěřitelně zahraná rapsódie! Takovou matinku bych teda opravdu nechtěl... Naprosto zasloužená nominace na Oscara, škoda že ho nedostala, pár měsíců po předávání zemřela.(4.1.2010)
blackrain
Matka Danny DeVita byla skutečně na zabití. S ní by nikdo normální žít nemohl, aniž by to na něm nenechalo následky. Na konci jsem si myslela, že Billy Crystal Dannyho zabije, protože by měl neuvěřitelný pech. Přišel by už o druhou knihu, ale Danny ho skutečně překvapil.(5.2.2010)
Foma
Dost vtipný, chvílema i dost kouzelný. Danny to umí. JInak to chápu i jako svéráznou poctu Hitchcockovi.(10.12.2007)
danecek24
45. Zlatý Glóbus za rok 1987 - nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Danny DeVito, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anne Ramsey(19.12.2008)
hans500
Vtipná DeVitova komedie, DeVito i Crystal se do svých rolí hodí a zvládají je skvěle, scénář je dobrý a jde o zdařilou parodii na hitchcockovy Cizince ve vlaku.(1.11.2009)
Pavlík
24. 06. 2010 (187.); Larry ani Owen by nemohli být zabijáci, celkem vhodné pokoukání(24.6.2010)
moviefilm
Celkom príjemná komédia s geniálnou Anne Ramsey...(21.6.2011)
Hopper
Absolútny škvár, ktorý nestojí za 90 min. strávených pri telke.(13.10.2003)
Han22
Matka je skutečně na vraždu, tam bych neváhal ani minutu :-) Jinak docela průměr, DeVito i Crystal jsou docela zábavní, ale nic moc se tu neděje a nakonec se vlastně všechno vyřeší bez zabíjení, což mě dost zklamalo. A koukat se na Janewayovou z Voyageru při sexu... no fuj, za to hvězdička ještě dolů.(26.7.2009)
simply
Takovou matku bych nechtěla mít.(5.9.2010)
Freddie99
Priemerná komédia, ktorá má byť akousi paródiou na Strangers on a Train (tenista a vrah majú na výmenu niekoho zabiť), ale moc sa nepodarila. Najlepšou časťou filmu sú scény s filmovou matkou deVita herečkou Anne Ramsey. Osobne by som to s ňou nevydržal dlhšie ako do 18tych narodenín a nikdy by som sa domov viac nevrátil.(5.9.2010)