Abby Richter (Heigl) je ambiciozní producentka ranní televizní talk show, která je hrdá na to, že dokáže během chvilky vyřešit jakýkoliv problém – tedy kromě toho, že je stále svobodná. Co se schůzek týče, má organizátorka tělem i duší Abby na svém kontě jen dlouhou řadu neúspěchů. Když její pořad začne klesat na sledovanosti, je Abby nucena spojit své síly s nově přijatým spolupracovníkem Mikem Chadwayem (Butler), mužem, který ji irituje snad naprosto vším. Jeho pásmo „Chceš mě, chci tě“ by měl diváky a divačky seznamovat s tím, jak muži doopravdy fungují. Ale jeho neotesaný a odporně šovinistický styl je Abby trnem v oku, a ... (zobrazit celý text)
Nevěřil bych, že film, kde bude vytuněná Katherine Heigl pravidelně předstírat orgasmy, mi bude připadat nefunkčně oplzlý, trapný a vesměs zcela zbytečný. Luketice nebrat.
Pokud si ještě před koupením lístku pořádně uvědomíte, do čeho jdete, nemůže vás tahle záležitost zklamat. Že se pojede podle obehraných žánrových pravidel musíte vytušit už z traileru a jedinou zásadní otázkou večera tak zůstane, zda-li bude fungovat chemie ústřední dvojice. A v tomhle případě oba palce nahoru, protože Butler je si svého macha užívá stejnou měrou, jakou je Katherine Heigl úžasně přirozená a okouzlující. Že jsou fóry plné sexuálních poznámek a narážek prvoplánové vem čert, smál jsem se s celým sálem a od srdce těm dvěma přál, aby jim to nakonec klaplo. V lehkém pomatení smyslů čisté čtyři nepředstírané orgasmy… eh, hvězdy. :)
Scénář: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith ..
Zoufalé. To je dnešní úspěšná a sexy žena tak naivní a hloupá (jak nám jí představuje trio scénáristek), že si musí nechat radit od šovinistického kolegy, který se nakonec stejně změní v poplatného prince jejich snů? Kalkul v podobě sympatických herců, líbivých písniček a místy i dokonce vtipných místeček už moc nezabírá. Když k tomu připočtu nevýraznou režii, nudím se, neberu.
Prvoplánovitá romantická komedie, která přesně do posledního slova vystihuje svůj žánr, ale pozor - ne každá romantická komedie je laciná a tenhle snímek je toho důkazem. Chcete pobavit široký okruh diváků? Chcete do kina nahnat kamarádky, které z toho budou mít dobrý pocit, milenecké páry, které nemají v podvečer nic v plánu a chtějí vidět něco milého? Tak obsaďte mužného Butlera a nechte ho kočkovat se s krvomléčnou Heigl. Jde jim to, sluší jim to. Je to milé, vkusné a ačkoli jednoduché, nezbývá se tomuhle prostě jen vyhnout, pokud chcete něco jiného...
Hlupucke, predvidatelne, bez napadu, preafektovane a hlavne... Paneboze, co sa stalo s Katherine a Gerardom??? Izzie nech zostane Izzie a Gerard by sa mal drzat filmov ako Dear Frankie. Netvrdim, ze to nebolo vtipne, pri niektorych scenach som sa vyborne bavila, ale ja neviem, nieco mi na filme strasne vadilo. Proposalu to nesiaha ani po paty. And thats the ugly truth, vazeni! UPDATE: Po druhom vzhliadnuti musim zmenit nazor, nerobim to casto, ale prvykrat ma film asi nezastihol v dobrej nalade, preto mi usli vsetky dobre hlasky. A niektore boli naozaj skvostne :)
Spartský král Butler hraje mužskou verzi Samanthy z SATC, opinion leadera pro čtenáře Maximu. Zbouchnutá Katherine Heigl je za naivní snaživou Popelku v džungli moderního randění. Jejich interakce v prostředí televizní zábavy má pod palcem Pan Pravá Blondýnka. The Ugly Truth je jednou z oněch příjemných, byť zapomenutelných a předvídatelných romantik- konverzační humor neskřípe, válka mezi pohlavími příjemně jiskří, ústřednímu duu to na plátně ladí a uši vydatně krmí atmosférický soundtrack. Co naplat, ošklivá pravda je taková, že u žánru, který v poslední době střídá šedý průměr a šeredný podprůměr, je charismatem vydřená šedesátka darem z nebes. Vtipným paradoxem jest, že volnomyšlenkářský liberál radí milé blondýnce starosvětské balicí metody- kombinaci dr. Plzáka a Jane Austen- držet se zpátky, být nedostupná jak husitská tvrz a obdivovat muže až do skonání hlasivek. A radí správně-zdrženlivost pochopitelně funguje- kromě New Yorku, kde připadá jeden ucházející exponát s oběma chromozomy na osm žen, ale pro tento speciální případ je tu Sex and the City. (projekce)
Průzkumy ukazují, že diváci milují nade vše dvě témata: „chlapec potká dívku“ a „dobro versus zlo.“ Uvědomíme-li si ovšem, že 90% režisérů, kameramanů, producentů, scénáristů atd. jsou muži, pomůže nám to pochopit a doufejme i uznat, proč lze klást ve filmech pojítko mezi chlapce a dobro a dívku a zlo. Sexisticky vulgární romantická komedie pro chlapy Chceš mě, chci tě to stvrzuje hned natřikrát: za prvé je to žena (K. Heigl), kdo se tu musí charakterově i vzhledově proměnit k obrazu chlapa, zatímco ten se takříkajíc ani nehne, za druhé je nám nabízena velice snadná identifikace se suverénním Butlerem, a tím i kontrola nad filmem a všemi ženami, které se v něm objeví (i apeluji na feministky akademické, aby si vykasaly rukávy a posvítily si a tím i nám osvítily původ tohoto neřestně falocentrického materiálu), a za třetí se tu boří dívkami vysněný krásný princ: neboť vymydlený a oholený doktor odpovídá hladkému, celistvému povrchu, distancovanému od minulosti a reprezentujícímu ideu abstraktního, obecného, ale nedosažitelného řádu, zatímco zarostlý a neotesaný Butler značí patinu, poškození a záměrnou nedokonalost – stopu autentické události. Jinými slovy řečeno jsou častokrát ti zlí a neupravení krásní a dokonalí, zatímco ti dobří jsou oškliví či slabí. Felix Dzeržinskij, zakladatel sovětské Čeky, byl vysoký, impozantní, asketický, inteligentní muž. Zároveň velmi zlý muž. Reinhard Heydrich byl vysoký, krásný, blonďatý, modrooký, všestranně - hudebně i sportovně - nadaný muž, dokonalý to nordický bůh pomsty. A velmi zlý. Winston Churchill, na druhé straně, byl malý, tlustý, ošklivý skřet. Zachránil v Evropě svobodu.
The Ugly Truth je ukázkový příklad toho, jak moc je současná romantická komedie v krizi a jak moc bychom si měli vážit příchodu Juda Appatowa. Nevyčítám filmu žánrové škatulky, ani sladkobolné dialogy. Vyčítám mu, že nepokrytě nadržuje chlapům, zatímco chuděra Katherine Heigl to odskákala ze všech nejvíc. Myslel jsem, že si tu budeme dělat legraci z genderových stereotypů, šovinismu a kdo ví ještě čeho, ale že právě tento status quo tu budeme naopak utvrzovat, jsem tedy nečekal. Já bloud!
║Rozpočet $38miliónov║Tržby USA $88,915,214║Tržby Celosvetovo $201,415,214▐ Tržby za predaj DVD v USA $18,053,421 //počet predaných kusov 1,129,751║
Príbeh neponúka dohromady nič nové, nesie sa v klasickej šablónke nastavenej dnešnou dobou, čiže dej obohatení z veľkej časti o šťavnaté vulgarizmy a narážky zo všetkých smerov na sex, lásku, vzťahy, balenie... našťastie film má nesmiernu výhodu v obsadení a v spojení dvoch rozdielnych hercov, a to na pohľad drsňáka Gerarda Butlera a nežnej Katherine Heigl. Táto súhra vychádza a minimálne prvú polovicu neskutočne odviazaným humorom zabáva. Potom sa prepnú klapky na čisto romantickú notu a film začne strácať spád ale zas to vynahradí napätie medzi ústrednou dvojicou. Príjemný oddychový film.
/80%/
Katherine září a Gerard si užívá každou svou šťavnatou repliku, ale celá studiová zápletka, pitomé vedlejší postavy a vlastně i to peprné komentování pravdy mi přišly jako zrada proti tomu, co jsem po trailerech čekal a měl jsem co dělat, abych film v tu dobu neodepsal. Paradox je, že ve chvíli, kdy se ubere z plynu, dvojsmysly zmizí a romantika zařadí nejvyšší rychlost, jsem zcela roztál a díky hereckému dramatickému umu hlavní dvojice si poslední půlhodinu i neuvěřitelně užil. Vzhledem k vyšším očekáváním a zarážející nevyrovnanosti jednotlivých scén ale převládá lehké zklamání.
Po všech stránkách průměr, zábavný to je tak akorát, aby to nenudilo, příběh je už 100x viděnej a bohužel naprosto ničim ozvláštněnej a hlavní dvojička Heigl - Butler taky nezanechá nějaký výraznější pozitivní dojmy. Nenudil sem se, ale to je asi tak všechno, co to zvládne
V rovině jednotlivých sympatií a vzájemného špičkování fajn (místy výborné), v rovině jiskření a průběžně vznikající romantické zápletky přehnaně suverénní, málo vypjaté a předvídatelné.