Reklama

Reklama

Abby je ambiciózní producentka ranní televizní talk show, která je hrdá na to, že dokáže během chvilky vyřešit jakýkoliv problém. Tedy kromě toho, že je stále svobodná. Když jejímu pořadu začne klesat sledovanost, je nucena přijmout do týmu Mika Chadwaye, šovinistickou, drzou televizní hvězdu. Jeho pořad "Chceš mě, chci tě" by měl diváky seznamovat s tím, jak muži doopravdy fungují. Producentka jeho styl nesnáší, ale pořad se pochopitelně okamžitě stane hitem. Pak se Abby potká s Colinem, svým sousedem, který je svobodný a pracuje jako lékař. Je přesně takový, jaký Mike není - šarmantní a zdvořilý. Protože to Abby tentokrát nechce pokazit, požádá Mika o radu. A čeká ji velké překvapení, jeho metody fungují. Může ale vydržet vztah založený na přetvářce, nebo ji čeká další zklamání? (TV Nova)

(více)

Recenze (767)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju osvědčené vztahové vzorce a ještě víc jejich bourání. Ugly Truth mě sama sebou povznesla nad snobárnu a priori zavrhnout romanticko-komediální kompilát a já se většinu času královsky bavila. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, kde bude vytuněná Katherine Heigl pravidelně předstírat orgasmy, mi bude připadat nefunkčně oplzlý, trapný a vesměs zcela zbytečný. Luketice nebrat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Robert "Legally Blonde a šmitec" Luketic se ani tentokrát nepřekonal. Pokud jsem u PS: I Love You měl problém s jeho chladnou vykalkulovaností na efekt, tak u Ugly Truth jsem naprosto znechucen záplavou triviálních rádobygagů stojících na jednak mně nepochopitelném, druhak zde ještě hustofrajerskoklátičskopozérsky přepáleném, charismatu Gerarda Butlera a půvabech Katherine Heigl. Nic víc to opravdu netáhne. Jakýkoliv náznak originálna je s železnou pravidelností přebit návratem k osvědčeným šablonám, které dělají z celého "ideového pozadí" filmu trhací kalendář a zbavují ho jakékoliv elementární dějové logiky - to vše proto, že "to tak přece musí být, protože lidi to tak chtějí". Ugly Truth je jednak identifikátorem tohohle omylu, ale především skrze něj podávanou výpovědí o kvalitách současné scénáristiky na poli romantických komedií - o to víc je potřeba cenit si těch skutečně dobrých. Shrnu-li to, je tato na první pohled přitažlivá věc čistě o tom, jak si upjatá trapka hledá mládence, s čímž jí pomůže nesnesitelný "mačo grande" kolega - moderátor relace na téma "chlapi jsou sexem posedlá zvěř, a vy to tak vlastně taky chcete" - aby se velmi překvapivě ukázalo, že on vlastně takový není, a ona zase nechce to, co si myslela že chce, ale jeho (ačkoliv on vlastně pod tou slupkou je takový jako vždycky chtěla, ehm...). Že to má asi stejně smyslu jako český název? No, to má. A to si ještě počkejte na závěrečnou scénu, která je opravdu z jiného světa, ať už je ten váš jakýkoliv.... Tohle je prostě stejná liga jako Leap Year, tudíž UŽ NIKDY VÍC. 50% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Pokud si ještě před koupením lístku pořádně uvědomíte, do čeho jdete, nemůže vás tahle záležitost zklamat. Že se pojede podle obehraných žánrových pravidel musíte vytušit už z traileru a jedinou zásadní otázkou večera tak zůstane, zda-li bude fungovat chemie ústřední dvojice. A v tomhle případě oba palce nahoru, protože Butler je si svého macha užívá stejnou měrou, jakou je Katherine Heigl úžasně přirozená a okouzlující. Že jsou fóry plné sexuálních poznámek a narážek prvoplánové vem čert, smál jsem se s celým sálem a od srdce těm dvěma přál, aby jim to nakonec klaplo. V lehkém pomatení smyslů čisté čtyři nepředstírané orgasmy… eh, hvězdy. :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úchylovina, ale příjemně se s ničím nematlala a šla na všechno se vší parádou. Ústřední dva herce mám rád, tak to i docela solidně uběhlo. Jinak ale naprosto průměrná komedie obsahující jen pár zajímavých štěků a jinak nic, co bych si do příště zapamatoval. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $88,915,214Tržby Celosvetovo $205,298,907Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,010,424 //počet predaných kusov 54,899 Tržby za predaj DVD v USA $31,934,968 //počet predaných kusov 1,827,703║ Príbeh neponúka dohromady nič nové, nesie sa v klasickej šablónke nastavenej dnešnou dobou, čiže dej obohatení z veľkej časti o šťavnaté vulgarizmy a narážky zo všetkých smerov na sex, lásku, vzťahy, balenie... našťastie film má nesmiernu výhodu v obsadení a v spojení dvoch rozdielnych hercov, a to na pohľad drsňáka Gerarda Butlera a nežnej Katherine Heigl. Táto súhra vychádza a minimálne prvú polovicu neskutočne odviazaným humorom zabáva. Potom sa prepnú klapky na čisto romantickú notu a film začne strácať spád ale zas to vynahradí napätie medzi ústrednou dvojicou. Príjemný oddychový film. /80%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nicole Eastman, Karen McCullah Lutz, Kirsten Smith .. Zoufalé. To je dnešní úspěšná a sexy žena tak naivní a hloupá (jak nám jí představuje trio scénáristek), že si musí nechat radit od šovinistického kolegy, který se nakonec stejně změní v poplatného prince jejich snů? Kalkul v podobě sympatických herců, líbivých písniček a občas i dokonce vtipných místeček už moc nezabírá. Když k tomu připočtu nevýraznou režii, nudím se, neberu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hlupucke, predvidatelne, bez napadu, preafektovane a hlavne... Paneboze, co sa stalo s Katherine a Gerardom??? Izzie nech zostane Izzie a Gerard by sa mal drzat filmov ako Dear Frankie. Netvrdim, ze to nebolo vtipne, pri niektorych scenach som sa vyborne bavila, ale ja neviem, nieco mi na filme strasne vadilo. Proposalu to nesiaha ani po paty. And thats the ugly truth, vazeni! UPDATE: Po druhom vzhliadnuti musim zmenit nazor, nerobim to casto, ale prvykrat ma film asi nezastihol v dobrej nalade, preto mi usli vsetky dobre hlasky. A niektore boli naozaj skvostne :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku naprosto nesnesitelná sračka, ale pak to začalo býti jaksi sympatické a chytnul jsem se. Konec překvapí jen člověka, který předtím žádný film neviděl, ale v rámci žánru tomu toho zas nelze moc vytknout. Gerard Butler je fakt dobrej a Katherine Heigl mě ze začátku iritovala, ale pak už taky dobrý. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Průzkumy ukazují, že diváci milují nade vše dvě témata: „chlapec potká dívku“ a „dobro versus zlo.“ Uvědomíme-li si ovšem, že 90% režisérů, kameramanů, producentů, scénáristů atd. jsou muži, pomůže nám to pochopit a doufejme i uznat, proč lze klást ve filmech pojítko mezi chlapce a dobro a dívku a zlo. Sexisticky vulgární romantická komedie pro chlapy Chceš mě, chci tě to stvrzuje hned natřikrát: za prvé je to žena (K. Heigl), kdo se tu musí charakterově i vzhledově proměnit k obrazu chlapa, zatímco ten se takříkajíc ani nehne, za druhé je nám nabízena velice snadná identifikace se suverénním Butlerem, a tím i kontrola nad filmem a všemi ženami, které se v něm objeví (i apeluji na feministky akademické, aby si vykasaly rukávy a posvítily si a tím i nám osvítily původ tohoto neřestně falocentrického materiálu), a za třetí se tu boří dívkami vysněný krásný princ: neboť vymydlený a oholený doktor odpovídá hladkému, celistvému povrchu, distancovanému od minulosti a reprezentujícímu ideu abstraktního, obecného, ale nedosažitelného řádu, zatímco zarostlý a neotesaný Butler značí patinu, poškození a záměrnou nedokonalost – stopu autentické události. Jinými slovy řečeno jsou častokrát ti zlí a neupravení krásní a dokonalí, zatímco ti dobří jsou oškliví či slabí. Felix Dzeržinskij, zakladatel sovětské Čeky, byl vysoký, impozantní, asketický, inteligentní muž. Zároveň velmi zlý muž. Reinhard Heydrich byl vysoký, krásný, blonďatý, modrooký, všestranně - hudebně i sportovně - nadaný muž, dokonalý to nordický bůh pomsty. A velmi zlý. Winston Churchill, na druhé straně, byl malý, tlustý, ošklivý skřet. Zachránil v Evropě svobodu. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spartský král Butler hraje mužskou verzi Samanthy z SATC, opinion leadera pro čtenáře Maximu. Zbouchnutá Katherine Heigl je za naivní snaživou Popelku v džungli moderního randění. Jejich interakce v prostředí televizní zábavy má pod palcem Pan Pravá Blondýnka. The Ugly Truth je jednou z oněch příjemných, byť zapomenutelných a předvídatelných romantik- konverzační humor neskřípe, válka mezi pohlavími příjemně jiskří, ústřednímu duu to na plátně ladí a uši vydatně krmí atmosférický soundtrack. Co naplat, ošklivá pravda je taková, že u žánru, který v poslední době střídá šedý průměr a šeredný podprůměr, je charismatem vydřená šedesátka darem z nebes. Vtipným paradoxem jest, že volnomyšlenkářský liberál radí milé blondýnce starosvětské balicí metody- kombinaci dr. Plzáka a Jane Austen- držet se zpátky, být nedostupná jak husitská tvrz a obdivovat muže až do skonání hlasivek. A radí správně-zdrženlivost pochopitelně funguje- kromě New Yorku, kde připadá jeden ucházející exponát s oběma chromozomy na osm žen, ale pro tento speciální případ je tu Sex and the City. (projekce) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Flick The Bean ,2. Abby Calls Colin ,3. Abby & Mike In L.A. ,4. Post Kiss ,5. Bad Date ,6. It's A Lie ,7. Cat Person ,8. Get The Stain Out ,9. Orgasm Dinner ,10. Jello Twins ,11. Tease ,12. Abby Calls Mike ,13. The Ugly Truth ,14. Duck Cacciatore ,15. Thank Your Pussy For Me ,16. Champagne ,17. Earpiece ,18. Spazzy Dance ,19. Your Producer ,20. Closet ,21. Black Dress ,22. Frowny McFlaccid ,23. Right This Way ,24. Who Would Love ,25. New Theme ,26. Goodnight Then ,27. Oral Sex ,28. Cat Escapes ,29. Naked Weather Girl ,30. Tahoe ,31. Ratings ,32. Your Replacement ,33. The Kiss ,34. Abby & Mike Banter ,35. Abby & Mike Rant, ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie s parádním ústředním duem. Butler je správně drzý a jeho sexuální narážky na ženy táhnou celý film. Katherine Heigl je velmi roztomilá a správně drzá. Skvělá sprostá zábava s neotřelým nápadem.. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Katherine září a Gerard si užívá každou svou šťavnatou repliku, ale celá studiová zápletka, pitomé vedlejší postavy a vlastně i to peprné komentování pravdy mi přišly jako zrada proti tomu, co jsem po trailerech čekal a měl jsem co dělat, abych film v tu dobu neodepsal. Paradox je, že ve chvíli, kdy se ubere z plynu, dvojsmysly zmizí a romantika zařadí nejvyšší rychlost, jsem zcela roztál a díky hereckému dramatickému umu hlavní dvojice si poslední půlhodinu i neuvěřitelně užil. Vzhledem k vyšším očekáváním a zarážející nevyrovnanosti jednotlivých scén ale převládá zklamání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všichni muži nejsou úchylní jako ty. - Ale jsou." Nemohu mluvit za všechny muže z tohoto vesmíru, ale dle provedených životních sondáží do svého okolí musím souhlasit s Mikem. Jde nám jen o sex a kvůli tomu děláme, že posloucháme ženské problémy. Tedy až do získání stálé partnerky a postupné logické ztráty koulí. Nicméně Mike má své koule stále pevně v rukou a já se přiznám, že bych se s ním raději díval na fotbal, než bych s Abby zakládal rodinu. Ale při tomto neustálém mezipohlavním pošťuchování se dokážu výtečně pobavit kdykoli, kdekoli a v podstatě s kýmkoli. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

The Ugly Truth je ukázkový příklad toho, jak moc je současná romantická komedie v krizi a jak moc bychom si měli vážit příchodu Juda Appatowa. Nevyčítám filmu žánrové škatulky, ani sladkobolné dialogy. Vyčítám mu, že nepokrytě nadržuje chlapům, zatímco chuděra Katherine Heigl to odskákala ze všech nejvíc. Myslel jsem, že si tu budeme dělat legraci z genderových stereotypů, šovinismu a kdo ví ještě čeho, ale že právě tento status quo tu budeme naopak utvrzovat, jsem tedy nečekal. Já bloud! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zoufale se to snaží být drzé a nad věcí, ale nakonec jde jen o další sterilní a tupou komedii. I ty dvě hvězdy si to muselo hodně vybojovat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem objevil uloženej v set-top boxu. Vůbec nevim, jak se tam vzal. Jestli jsem ho tam nahrál omylem, nebo jsem byl vožralej a nebo ho tam nahrála nějaká dámská návštěva... Fakt nevim. V každym případě už je film smazanej, protože podruhý už to vidět nechci. Když jsem to tam objevil, tak jsem se na to teda podíval. Některý hlášky Gerarda Butlera jsou za 5 hvězdiček a na takovej pořed "The ugly truth" bych se určitě rád díval. Jenže, jak už to v romantickejch komediích bejvá zvykem, nakonec se tohle "šovinistický prase" zamiluje a je tu happy end. Já prostě romantický filmy nemam rád... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně příjemná romantická komedie s nádhernou Katherine Heigl. Nic víc ke štěstí nepotřebuju :D.. 75% ()

Související novinky

Honba za remakem

Honba za remakem

29.08.2011

Co mají společného Hráči se smrtí a Honba za diamantem? Ano, oba snímky už dnes patří k filmové klasice... a dočkají se předělávky. Nová verze Zemeckisova romantického dobrodružství se chystá už… (více)

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama