Reklama

Reklama

VOD (1)

Brian (Mark Ruffalo) a Paulie (Na Cenu Akademie® nominovaný Ethan Hawke – Nejlepší herec ve vedlejší roli za film Training Day, 2001) jsou dva celoživotní přátelé, kteří vyrůstali jako bratři v drsných ulicích jižního Bostonu. Začínali jako pouliční násilníci, ke rvačkám se brzy přidaly drobné krádeže a přestupky, které byly časem větší, až se oba dostali do sféry vlivu bosse kriminálního podsvětí Pata Kellyho (Brian Goodman). Nyní Briana stále více ničí závislost na drogách i různé 'kšefty' a své věrné ženě (Amanda Peet) a jejich dvěma synům připravuje jedno zklamání za druhým. Rozpolcení mezi touhou být dobrým manželem a lákadlem snadného výdělku nakonec Briana donutí k nejtěžšímu rozhodnutí jeho života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (56)

castor 

všechny recenze uživatele

Když něco píše život, na plátně je to vesměs pokaždé znát. Divím se, že mi něco takového tak dlouho unikalo. Paulie a Brian jsou přátelé od dětství. Neměli to snadné, nicméně vidina každodenní těžké šichty není nic pro ně. Menšími krádeže a podvody se vypracovali v poměrně obávané chlapíky, kteří se nebojí vytáhnout bouchačku nebo někde vzadu v hlavě pomýšlet na obrněné auto s penězi. Tvůrce víc zajímá život Briana Marka Ruffala, který pendluje mezi manželkou a dvěma syny, bary a feťáckými doupěti. A když se to pokazí, tak i vězeňskou celou. Soustředěné drama s výbornými hereckými výkony (Ethan Hawke je zrovna tak velmi dobrý) na všech frontách upozorňuje na lidské slabiny, nad kterými se obtížně vítězí. Prostě to zoufalství a snaha někam patřit jsou vepsané v osudech celých rodin, ve výsledku to má výbornou atmosféru a ukazuje Ameriku jako zemi tvrdé dřiny i iluze amerického snu. Tvůrci si pro nás nepřichystali žádné dějové kolotoče, žádné šokující konce, žádnou hru s divákem. Prostě na stůl vyskládali karty, které se milovníkům atmosférických dramat ze života musejí líbit. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Brian Goodman se stejně jako Olivier Marchal (Válka policajtů, MR 73) rozhodl točit o prostředí, které dobře zná a čerpat z vlastních zkušeností. Narozdíl od francouzského kolegy mu ale shází talent i píle a tak je biografie dvou nicotných gangsterů jen další z řady nevyčnívajících krimi bez pořádné režie a kupodivu ne moc dobrých hereckých výkonů. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prilis velka snaha autorov o civilnost vyustila bohuzial v nudu. Sledujeme jednu epizodku zo zivota malych gangsterov za druhou, ale napätie je minimalne a cele to pôsobi velmi stereotypne. Keby mal film o polhodinu viac alebo menej vysledok by bol rovnaky. Divak nema sancu vcitit sa do postav a ani slusne herecke obsadenie filmu nepomôze. 4/10. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zase driapu. Postávajú, pokladničky smutno visia na krkoch, valia na človeka psie oči a driapu. Pri slove „prispejte“ odskakujem ako od Ukrajinca. Čo nie je na mne vidieť, že mám vo vrecku posledných päť libier šterlingov a že sa za mnou ťahá kŕdeľ nezaplatených splátok za toaletný papier a ponorku? Navyše je sychravo, mrholí a v takomto nečase musím potom obchádzať každú stojacu osobu na ulici, či už fajčí alebo nie. Automat v Tatrabande sa mi zveril, že požadovaná transakcia bola zamietnutá a že sa mám obrátiť na toho dementa, čo mi kartu vydal. Obrátim sa radšej na predajcu pančúch, v nestráženej chvíli potiahnem synovi pištolku na guličky, napíšem na ňu žltou fixkou veľkým tlačeným „ŽE DEVINA“ a tiež sa poobzerám po nejakom aute s hotovosťou, nech prispeje. Ak ma nechytia, prispejem tiež, aj sociálnym prípadom s husľami. Zatiaľ môžem prispieť len štvorkou tejto skutočnej udalosti. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se nerozhodoval tak jako dneska mezi 3 a 4*. Konečně mě pořádně bavil Ruffalův herecký výkon. Ethan byl standardně výbornej. Všehovšudy sice již několikrát viděný příběh, ale díky hercům nebudete považovat čas při sledování za nijak promarněný. Ačkoliv je konec odhadnutelný pár minut před koncem, kvalitu to nikterak nesráží. Hezké 3*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Motivem filmu a základem příběhu jsou zážitky režiséra Briana Goodmana z poloviny 90. let. (oje)

Reklama

Reklama