Režisér Brian Goodman nám přínáší kriminální drama, jehož příběh je inspirován jeho skutečným životem. Dva kamarádi z jižního Bostonu si jako způsob obživy zvolí zločin, ale to ještě neví, jak moc jim to zasáhne do životů i kamarádství. Film stojí zejména na výkonech hlavních herců - Marka Ruffalla a Ethana Hawka. (Morien)
Renton
Scénář: Brian Goodman, Paul T. Murray, Donnie Wahlberg .. Gangsterka hodně průměrného ražení. 50%.(4.9.2009)
larelay
Velmi realisticky natoceny pribeh. Co sa vlastne cudujem, ked ho napisal sam zivot, vsak? Musim pochvalit herecke obsadenie, peknu kameru a hlavne mam slabost pre old school "kriminalno-mafianske" filmiky, ala Sopranovci :) V tomto filme s tymi zlymi sympatizujete, aj ked vam moralny imperativ non stop tuka v hlave a varuje vas: Toto su ti zli, Toto su ti zli... Ale pre mna na konci vyhral aspon jeden a drzala som mu palce. Vyborne...(7.3.2009)
Tuxedo
Brian Goodman se stejně jako Olivier Marchal (Válka policajtů, MR 73) rozhodl točit o prostředí, které dobře zná a čerpat z vlastních zkušeností. Narozdíl od francouzského kolegy mu ale shází talent i píle a tak je biografie dvou nicotných gangsterů jen další z řady nevyčnívajících krimi bez pořádné režie a kupodivu ne moc dobrých hereckých výkonů.(22.3.2009)
Jeremy.jk
Přesně můj šálek čaje. Stejně jako u Powder Blue se mi líbí jednoduchost a realističnost příběhu - v tomhle případě jde dokonce o příběh podle skutečné události. Neřeší se tu nějaké scifi ptákoviny, ale opravdové životní situace, které s sebou hold někdy přinesou pěkný trable. Jak je tady jasně vidět, k natočení vynikajícího filmu nepotřebujete speciální efekty a bůh ví co ještě.. Stačí prostý příběh ze života, jednoduchá melodie, výtečná úvodní dvojice ( jakou bezpochyby Ethan Hawke a Mark Ruffalo vytvořili ) a dostanete všedně nevšední zážitek, jakým pro mě tenhle film určitě byl... 90%(24.5.2009)
FlyBoy
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster".(3.11.2009)
teutates
Mafia z predmestia v menšom podaní... herecký koncert hlavných zúčastnených, skvelá hudobná vsuvka, pútavý príbeh a koniec koncov slušné prevedenie, ktoré na danú chvíľu pohltí... 7/10(14.3.2009)
oje
Komorní drama s příjemnými hereckými výkony o životě dvou pouličních zlodějíčků, které by sneslo i o něco náročnější kritiku, může nechávat díky obsazení nabít dojmu ambiciózního filmu, ale blíží se spíše nezávislé srdcovce. Nosnou konstrukcí filmu tak není jako v klasických případech konkrétní zápletka, nýbrž lidsky odvyprávěný příběh, postupný vývoj charakterů a sonda do duše utrápených chlapů z ulice, které do loupeží nežene jen nerozvážnost, jako spíš problémy známé každému z nás.(18.1.2012)
Ant
Sympatický film o dvou bratrech na šikmé ploše. Casting je perfektni a hudba jakbysmet. Nemám prakticky co vytknout. Od tak nenápadného filmu jsem se dočkala moc příjemně strávených sta minut.(31.3.2009)
murakamigirl
Vôbec ma nezabilo pozerať hodinu a pol na Marka hoci tu bol viac (menej) divný _)) - pozitívne alebo negatívne (divný) na to si prosím poďte prísť sami. Inak ako vodová zmrzlina... Z veľa vody a občas ma fakt poteší ale... väčšinou vyhľadávam iné. Ano a hudba bola dobrá.(30.9.2009)
Dubro
Zase driapu. Postávajú, pokladničky smutno visia na krkoch, valia na človeka psie oči a driapu. Pri slove „prispejte“ odskakujem ako od Ukrajinca. Čo nie je na mne vidieť, že mám vo vrecku posledných päť libier šterlingov a že sa za mnou ťahá kŕdeľ nezaplatených splátok za toaletný papier a ponorku? Navyše je sychravo, mrholí a v takomto nečase musím potom obchádzať každú stojacu osobu na ulici, či už fajčí alebo nie. Automat v Tatrabande sa mi zveril, že požadovaná transakcia bola zamietnutá a že sa mám obrátiť na toho dementa, čo mi kartu vydal. Obrátim sa radšej na predajcu pančúch, v nestráženej chvíli potiahnem synovi pištolku na guličky, napíšem na ňu žltou fixkou veľkým tlačeným „ŽE DEVINA“ a tiež sa poobzerám po nejakom aute s hotovosťou, nech prispeje. Ak ma nechytia, prispejem tiež, aj sociálnym prípadom s husľami. Zatiaľ môžem prispieť len štvorkou tejto skutočnej udalosti.(23.11.2009)
Tygrys
Díky hudbě, prostředí a hercům jsou to lepší 3*.(19.5.2009)
sochoking
Dvaja mladíci urobia pár vykrádačiek a tu zrazu: ' buch, buch ' a " 15 years later " . A to už následuje potom rýchlo pekne za sebou: rýchly cash, nejaký ten koks, trochu rozšafnosti s mladými kočkami - no mafiánsky štandart, ktorého konsekvencie vedú do väzenia. Prišlo mi to veľmi plytké. Vôbec som sa necítil byť súčasťou tohto príbehu. Skôr som bol nezaujatým pozorovateľom. Nestrhlo ma ani puto priateľstva dvoch hlavných hrdinov - Briana ( Mark Ruffalo ) a Paula ( Ethan Hawke ), pretože som ho nemal šancu ani na okamih pocítiť. No a záverečná scéna, ked Brian je na zápase svojho syna Seana ako už konvertovaný, poriadny otec rodiny, mi prišla ako vyumelkovane stupídny ' happy end ' . No a potom som si uvedomil, že to malo byť podľa skutočného príbehu a zrazu mi prišlo ľúto celého filmu.(15.3.2009)
Radiq
No, tak další obyčejnej film. O dvouch kriminálnících, se kterejma nejde v jejich situaci soucítit, protože to je spodina lidstva. Jestli je to fakt podle pravdy, jak se tvrdí na začátku, tak nechápu, jak jim může v americe fungovat sociální systém a celej zasranej systém. Jak se příběh odvíjí, zjišťujete, že vám to vůbec nic nedává. Jenom to plyne a plyne á.... a plyne. A drogy a loupeže a zločinnej život jsou špatné, áno?(6.2.2010)
cab
Dobre a vcelku drsne drama o dvojici kamaradu, ktera se od malicka drzi na odvracene strane zakona a stoji vzdy pri sobe az... Cely film stoji na presvedcivych vykonech dvou hlavnich protagonistu (Mark Ruffalo a Ethan Hawke). 70%(31.10.2009)
Soweek
Mno....no...vzhledem k žánru a příběhu bych čekal ve filmu víc napětí, ale nestalo se. Výborná jména v tomto filmu by taky měli o něčem svědčit, ale bohužel, je to všechno takové nemastné neslané. Knižní podoba by určitě stála za to, ale film toho ve skutečnosti moc nenabízí.(15.3.2009)
Toto
,, Brianův vztah se synem je silnější než kdy předtím. " Ach jaj!(29.3.2009)
divak84
skromný film a tak to vypadalo i s kvalitou..(21.10.2010)
krusty2
az moc zdlhave a nudne(30.4.2009)
Kracken
Největším tahounem tohoto filmu je určitě herecká dvojice Hawk a Ruffalo. To ovšem nestačí. Pěkná kamera i hudba sice lahodí, ale jako celek je to takovej lepší průměr. Škoda toho závěru, čekal jsem trochu jiné zakončení. 60%(18.7.2009)
Harts
prima realistický film s fajn zvoleným hereckým obsazením, i když psychická strana filmu trochu pokulhávala.(28.10.2010)