Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Didier Travolta – 40 let, bytem Le Havre, čtvrť Grand Large (žije u své matky), zadlužený až po uši. Didier obdrží dopis od svého 8letého syna Briana, který žije s matkou v Anglii, že by k němu chtěl přijet na prázdniny. Šance, jak synovi dokázat, že za něco stojí. To ale znamená prázdniny mimo doky a přístav, prázdniny, na které syn nikdy nezapomene… A to chce peníze. Stírání losů jaksi nefunguje. Ale přijde zázrak. Legendární Jean-François Jackson znovu otvírá noční klub Gin Fizz, aby opět rozpumpoval srdce Havre v rytmu disko. Obnoví také soutěže v tanci dnes však s modernějším názvem: Akademie Gin Fizz. A hlavní výhrou je dvoutýdenní cesta pro dvě osoby do země klokanů – Austrálie. Didier Travolta se rozhodne znovu sestavit své trio tanečníků, legendu 80. letech: Bee Kings. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Nic závratného, ani nic odpadového. Zkrátka klidná "komedie", ve které ale bohužel dojde humor dřív, než nějaký začne. Franck se snaží vytáhnou flusanec až z paty, vždy se mu ale někde okolo hrudníku zastaví a dál ani ťuk. Občas (skoro nikdy) jen slabá slina ukápne, ale protože jablko nepadá daleko od stromu, vždy se najde nějaký blbec, který se na to jen podívá a pokývne hlavou. Film potenciál má, ale měli by herci vložit trochu své vlastní štávy a né jen to, co jim pan scénarista naservíruje. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nemajetný Didier (Franck Dubosc) má téměř nulový kontakt se svým malým synem, žijícím s matkou v Anglii. Do karet mu nahraje legendární postavička Jean-François Jackson (točí vůbec Francouzi filmy, v kterých se neobjeví Gérard Depardieu), který obnovuje taneční soutěž, jejíž hlavní cenou je zájezd pro dva do Austrálie. Jestli chce Didier zařídit pro svého synka nezapomenutelné prázdniny, nezbude mu než obvolat svoji starou taneční trojici Bee Kings, vytáhnout ze skříně staré tričko s Bee Gees a znovu prožít horečku sobotní noci. No, tak to nebylo dobrý – Francouzi byli odjakživa králi evropské komedie, bohužel králi, kteří postupně předávají svůj trůn Velké Británii. ()

Reklama

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se vážně někdo směje? TRAPNĚ NEVTIPNÉ řekl bych. Pár dobrých hlášek film nezachrání, obzvláště když už nevím, které to byly. Pro mě bylo na filmu nejvtipnější to co představuje. Hnusnou elektronickou sračkohudbu a podivné kreatury připomínající buzeranty v barevných flitrech, co se kroutí na pódiu jak blbečci v domnění, že tanec je výsada frajerů a ne teploušů. Opravdu vtipné. Kdo netančí, není cool. Komu příjde disco jako kvalitní muzika, ať si přidá hvězdičku. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Kdybychom byli pořád šťastní, zapomněli bychom, co vlastně štěstí je.” - Režisér Fabien Onteniente se ve svém snímku Disco pokusil o takové nostalgické ohlédnutí za legendárním americkým muzikálem Horečka sobotní noci. Děj filmu se sice dá snadno předvídat, ale kdo si chce udělat výlet do světa diskoték 70. a 80. let, určitě si přijde na své. Já jsem se tedy po většinu času docela příjemně bavila. Nehledě na to, že bylo fajn si zase jednou zavzpomínat na šílené taneční kreace, které v tehdejší době frčely. (65%) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s mnoha přidanými hodnotami. První - Emanuelle Béart, jenže to je přidaná hodnota u každého filmu, ve kterém se objeví. Druhá - výborně zvolené písničky, staré diskotékové šlágry. Třetí - pár opravdu povedených hlášek. Čtvrtá - umění Francouzů (podobně jako Češi) střílet si sami ze sebe prostřednictvím zápletky se stávkou v přístavu. Pátá - Gérard Dépardieu v roli zkrachovalého cirkusáka je fakt skvělý. Šestá - Frank Dubosc, ačkoli mi není příliš sympatický, se mi do téhle role ideálně hodil, výborně doplňován Samuelem Le Bihanem. Sedmá - proč by se musely všechny komedie s hudebním nádechem odehrávat jen v atraktivním prostředí Saint-Tropez, Cannes, Fréjus apod.? Velká pochvala pro tvůrce za Le Havre, průmyslové, nijak opěvované město, ve kterém však žije spousta lidí, kteří se také chtějí bavit! Osmá - z Disca čiší dobrá nálada, nemohu si pomoci. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu zazní známé diskotékové hity - September a Boogie Wonderland od Earth, Wind and Fire, Sunny od Boney M, How deep is your love od Bee Gees či Kung fu fighting od Carla Douglase. (claudel)
  • Film se odehrává ve významném francouzském přístavu, který se nachází v Normandii, v Le Havru. (claudel)

Reklama

Reklama